Translate

lauantai 10. kesäkuuta 2017

Virkattu peitto

Nyt se on valmis. Menihän siinä aikaa. Helmikuussa tämä on aloitettu ja nyt tuli valmiiksi. Kaikkiaan työtunteja meni 278 tuntia. Jos tätä olisi virkannut 10 € tuntipalkalla peiton palkkakustannukset olisivat olleet 2780 €. Siihen päälle vielä lankakustannukset 118,80 €. Muita kuluja en huomioinut. Peittohan tulee ihan omaan käyttöön. Yhteensä peiton arvo on 2898,80 €.

Kirppareilla kun myydään 50 - 100 € hintaan peittoja, niin se hinta ei kata edes lankoja.

Peitto painaa 2,350 kg. Lankana on Novitan Cotton mercerized eli 100 % merseroitu puuvilla. 100 g kerässä on lankaa 332 m. Kooltaan tämä peitto on 1,80 m leveä ja 2 m pitkä plus reunat. Mallista poiketen virkkasin päätyihin ruutuvirkkausta, koska sängyssäni on päädyt.

Malli on vanhassa Kotiliesi lehdessä numerossa 12 vuodelta 1997 eli 20 vuotta vanha malli, mutta niin kaunis.





4 kommenttia:

 1. Upea peitto, siinä on ollut valtava työ! Olet tehnyt sen todella nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En tee mitään näin suuritöistä vähään aikaan. Virkkasin tätä peittoa kaikki vapaa-ajat.

   Poista
 2. Ooh,kyllä peitto on aivan sanoinkuvaamattoman upea!! Ja todella suuritöinen ja näkee,että on huolella tehty. Vielä suuritöisemmäksi tekee,kun mallikuvio on noin tiivis ja on paljon nyppyjäkin tehtävänä. Mutta kyllä se nyt niin kaunis on! Löysin tänne jonkun toisen blogin kautta ja laitoin heti itselle muistiin,että osaan tulla uudelleenkin. Terv.Intsu intsun blogista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämän peiton virkkaamisessa oli paljon työtä, mutta onneksi jaksoin virkata sen valmiiksi. Kiva kun löysit tänne.

   Poista