Translate

tiistai 15. helmikuuta 2011

Tilkkupeitto

Isoäidinneliöistä virkattu peitto painaa n. 2 kg. Sen koko on 1 m x 1,90 m eli se sopii hyvin päiväpeitoksi sängylle. Sitä voi myös käyttää torkkupeittona.
Siinä on kaikkiaan 190 palaa.
Aikaa peiton virkkaamiseen meni 95 tuntia.


Peiton arvo on 1013,65 €. Langat maksoivat 63,65 € ja
työ 10 €/tunnilta eli 95 x 10 €= 950 €.

4 kommenttia:

 1. Olipa kiva kun jaksoit laskea hinnan tuolle. Monesti olen itse miettinyt että minun tahdillani ei ainakaan käsitöitä tekemällä rikastu mutta en koskaan ole jaksanut ottaa tunteja ylös mitä niiden tekemiseen menee.
  On muuten todella kauniin värinen tuo peitto!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. On kivaa saada palautetta. Olen laskenut työtunnit sen takia, koska käsityön arvostus on niin olematonta. Sellaiset ihmiset jotka eivät itse tee, eivät tajuakkaan kuika paljon aikaa jonkin käsityön valmistukseen menee.

  VastaaPoista
 3. Hei kysyisin tälläistä asiaa liittyen tilkkupeittoihin.
  En ole erityisemmin kiinnostunut virkkauksesta tai kutomisesta, ompelu on ennemminkin minun alaani..
  Joten osaisitko sanoa pystynkö tekemään erilaisita neuleista tilkkupeiton? Jos tikkaan ne päältä ja alle laitan vielä vuorin.

  Tuo peitto on muuten tosi nätti:)

  VastaaPoista
 4. Jos tarkoitat, että neuloisit tilkkuja ja yhdistäisit ne peitoksi. Kyllä niin pystyy tekemään esim. neulomalla joka tilkun eri neuletta tai eri väriä. Kyllä se onnistuu kunhan ne ovat samankokoisia, jotta pystyt yhdistämään ne helposti.

  Jos taas haluat kierrättää vanhoja neuleita peitoksi, pitää joka tilkku purkautumisvaaran takia saumata esim. saumurilla. Sitten se onnistuu.

  VastaaPoista