Translate

tiistai 16. toukokuuta 2017

Viinirypäle köynnökset

Hain Tokmannilta viinirypäle köynnöksiä, kun näin niiden mainoksessa niitä siellä olevan myynnissä 8,99 €/kpl hintaan. Olen joskus aikaisemminkin yrittänyt kasvattaa viinirypäleitä, mutta huonolla menestyksellä. Katsotaan miten näiden käy.

Laitan nämä eri paikkaan kasvamaan, kuin aikaisemman yritykseni. Josko paikka olisi lämpimämpi ja ne talvehtisivat. Vielä en uskalla näitä ulos istuttaa. Odottelen noiden ilmojen lämpenemistä.

Lajikkeet ovat Zilga, joka on tummansinisillä rypäleillä ja Supaga, jonka pitäisi tuottaa vihreänkeltaisia rypäleitä. Pitää yrittää hoitaa näitä erityisellä huolenpidolla, jotta saisin niistä joskus rypäleitä. Ainakin on hauska kokeilla miten tässä käy.


2 kommenttia:

  1. Hei, teit hyvät valinnat:) Minulla on kumpaakin lajiketta, Zilgaa jo monta vuotta ja Supagaa kolmisen vuotta. Zilgasta olen saanut monta hyvää satoa, eli pari ämpärillistä/satokausi ja Supagastakin kymmeniä terttuja. Zilgasta olen saanut uusia taimia, niitä on jo kolme ja kaikki antavat satoa. Yksi Zilga kasvaa ulkona terassin pylväässä ja muut kasvihuoneessa, osa lasisessa ja osa muovihuoneessa. Lisää mm viiniköynnöskuulumisia toisessa blogissani http://mummukanjutustelua.blogspot.fi Mihin aiot taimet istuttaa, ulos vai kasvihuoneeseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istutan taimet ulos terassin seinustalle. Siinä on lämmin ja suojaisa paikka.

      Poista