Translate

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Nappi ja napinläpi

Kokeiluni sen kun jatkuvat. Nyt oli vuorossa napinläpi ja napin ompelu koneella. Nappi laitetaan napinläpijalassa olevaan mittakohtaan ja valitaan haluttu ommel. Kone ompelee yhdellä painalluksella sopivan napinläven. Lopettaa itse ompelemisen kun on valmista. Voiko tän helpommaksi napinläpien ompelu enää tulla. EI.

Koneessa on myös napinompelujalka. Pitihän sitä myös kokeilla. Sekin oli helppoa. Piti vaan mitata reikin etäisyys toisistaan (tässä napissa 3,5 mm) ja valita se koneesta. Laittaa napinompelujalka koneeseen. Se piti nappia paikallaan. Tämäkin ompelu kävi yhdellä napinpainalluksella. Kun kone oli ommellut napin  paikalleen, se lopetti ompelun automaattisesti.

Tässä sitä ollaan kuin "Liisa ihmemaassa" tän koneen kanssa. Niin ja kun vertaa tätä uutta mun vanhaan koneeseen ja vanhalla ompeluun. Napinläpi oli "henkien taistelua". Eikä siitä sittenkään tullut siistiä jälkeä.


Napinompelujalka

 

Tossa tilkussa on kokeiluja millaisia koristeompeleita sieltä löytyy.  Toi ristipisto on mun suosikki. Tuun sitä varmaankin käyttämään paljon.

2 kommenttia:

  1. Minulla on myös Brotherin kone, kirjova sellainen. Tuo napinläpiautomatiikka on kyllä osoittautunut huikeaksi! Sillä saa aina oikeankokoiset napinlävet. Ompelen myös napit koneella. Tykkään myös noista koristeommelmahdollisuuksista. Vinonauhajalkaa minulla ei ole, mutta puuvillaisen vinonauhan ompelen suoraan yhdellä ompeleella muutenkin. Taitan sen valmiiksi niin, että nurjalla on n. milli tai pari enemmän. Siihen kun tikkaa oikealta siististi läheltä reunaa, kiinnittyy hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä vinonauhajalalla ei tartte nuppineulottaa eikä silittää ekaksi. Voi ommella suoraan ja ommel tulee tasaisesti samalle etäisyydelle reunasta. Ootko paljon kirjonnut? Pitää käydä kurkkaamassa sun blogissa.

      Poista