Translate

tiistai 20. marraskuuta 2012

Riisipuurokattila

Tässä kattilassa on kiva keittää puuroa, kun se ei siinä pala helposti pohjaan. Tunnetusti kun en ole mikään kummoinenkaan kokki, niin unohdan keitokset omikseen porisemaan ja senhän tietää mitä siitä seuraa. No tässä kattilassa kun on vettä "sisällä" siis noiden kahden kuoren välissä eipä pala pohjaan. Sopii siis mulle.



Nyt on tullut jo aloiteltua riisipuuron keittely ja hyvää on.

Riisipuuron ohje:

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
ripaus suolaa
1 l "punaista" maitoa

Keitä vettä ja puuroriisiä niin kauan että vesi on imeytynyt riiseihin. Kaada sitten litra maitoa joukkoon ja sekoita puuroa tarpeen mukaan keittämisen aikana. Puuro on valmista n. puolen tunnin kuluttua eli silloin kun kaikki maito on imeytynyt puuroon. Mausta suolalla.

Annoksen päälle kanelia, sokeria ja maitoa.

Joulunodotusta kaikille lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti