Translate

keskiviikko 23. toukokuuta 2012

FLORA -pihalaatat

Aloitin viime kesänä valmistaa sementtilaastista pihalaattoja. Jätin laatat koko talveksi pihalle ja testasin miten ne kestää, onko ne liukkaita, halkeilevatko ne ym. Yhtään laattaa ei haljennut ja ne eivät olleet liukkaita. Joten tänä kesänä jatkat laattaprojektia.

Nimesin laatat FLORA laatoiksi, koska muottina käytän 1 kg Flora margariinipurkkeja. Olen niitä kerännyt koko talven lisää. Laattojen valmistus on hidasta, koska muotteja ei ole tarpeeksi ja laastin kuivuminen kestää 1-2 päivää. Mutta olen päättänyt jatkaa tätä projektia. Onhan ne FLORA laatat omin pikkukätösin tehty. Niillä on tunnearvoa, ei muuta.

Laskin, että yksi laatta itse valmistettuna maksaa 15 snt/kpl. Olen tehnyt viime kesänä ihan paperille suunnitelman pihan laatoituksesta. Kaikkiaan pitää valmistaa 391 laattaa. No jos se ei tänä kesänä valmistu, niin tuleehan niitä kesiä lisää.

Huomenna pitää käydä rautakaupassa hakemassa sementtilaastia ja asennushiekkaa. Molemmat on loppu.


6 kommenttia:

 1. Hieno idea! Laitatko jotain rautaa, kanaverkkoa tai vast. lujittamaan laattaa?

  VastaaPoista
 2. En laita. Tämä koko kestää ilmankin vahvistusta, mutta jos tekee isompia, niin kyllä kannattaa laitta kanaverkkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihana idea- varsinkin kun on itse tehty! Oletko tehnyt myös purkkeja sementistä. Nekin on kauniita, sellaiset isot rosoiset kukkaspurkit. Ja myös lehdistä tehdyt sementtilaatat tai linnunjuottoastia taimikäsennimionkin...Haluttaisi itsekin tehdä, mutta on liian "ruumiillista" mun terveydelle.

  VastaaPoista
 4. Itse on kiva tehdä. Raparperinlehtilaattoja on joskus tullut tehtyä.

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavat! On sulla urakka, mutta aikaahan on!

  VastaaPoista