Translate

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Kotimainen omena, Pirja

Vanhempani toivat mulle kotimaisia omenoita. Niitä tulee kuulemma valtavasti. Heillä on mökillä "muutama" omppupuu ja tämä Pirja tuottaa satoa kovasti tänä vuonna. Nämä ovat maultaan makeita, pehmeitä, punaviiruisia ja helposti kolhiintuvia omppuja. Nyt pitäisi keksiä syömisen lisäksi mitä niistä tekisi. Ne kun pilaantuu aika nopsaan. On niin pehmeä lajike, mutta hyvä.






4 kommenttia:

  1. Pirja on Maatalouden tutkimuskeksuksen Piikkiön yksikössä kehitetty lajike, joka on saanut nimensä silloisen paikan johtajan Jaakko Säkön ja hänen vaimonsa Pirkon nimistä; Pir-Ja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää historiaa, siis miten lajike ja nimi ovat syntyneet.

      Poista
  2. Ihania omppuja! Meilläkin oli omassa pihassa muutama vuosi sitten viisi vanhaa omppupuuta, mutta myyrät söivät kaikki! Kahtaa lajiketta tuota punaista, kaneli omppua ja valkoinen kuulas! Harmittaa vietävästi!! Uudest kyllä kasvamassa, mutta satoa saadaan kyllä odotella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on omassa pihassa Valkeakuulas joka vetelee viimesiään. Ennen siinä on tullut hyvä sato. Nyt ei tullut ompun omppua.

      Poista