Translate

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Karviaismarjakeikauskakku

Karviaismarjapuskassa oli vielä jonkin verran marjoja, joten tein niistä keikauskakun. Ihan vaan nimen takia. Oli niin hauska.

Ohje: Voitele vuoka, ripottele fariinisokeria pohjalle ja putsatut karviaismarjat. Poistan niistä aina ne roskaosat. 100 g margariinia ja pari dl sokeria vaahdotetaan. Joukkoon vatkataan 2 kananmunaa. Mukaan lisätään vielä 2 dl vehnäjauhoja joiden joukkoon on lisätty 1 tl leivinjauhetta. Pieni loraus mehua mausteeksi tai maitoa. Vatkattu taikina karviaisten päälle ja uuniin 175 astetta n. puolisen tuntia. Kokeile tikulla onko kypsää. Eli on, jos tikkuun ei tartu enää taikinaa.

Keikauta kakku lautaselle. Mulla oli jääkaapissa mansikkakermaa ja vatkasin sen vaahdoksi. Sopi tosi hyvin, kirpeä kakku ja makea mansikkakermavaahto.


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kunhan omput kypsyy pitää kokeilla niistä tätä samaa kakkua.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää, tätä taidan tehdä viikonlopuksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa kokeilla. Meillä toi kakku on jo syöty, joten pitää tehdä uusi nyt viikonloppuna.

      Poista