Translate

perjantai 16. elokuuta 2013

Florica

Pengoin lankavarastojani ja etsin harmaata lankaa. No sitähän ei tietenkään ollut. Mutta punaista (ylätysyllätys) löytyi vaikka millä mitalla. Tämä Novitan lanka nimeltään Florica on mun ehdoton suosikki Novitan langoissa. Vahinko kun sitä ei enää taideta valmistaa. Siitä langasta saa nimittäin sileää pintaa aikaiseksi ja se on ehdottomasti paras lanka kirjoneuleisiin. Niin ja se on 100 % villalanka. Ja se ei nukkaannu. Ja on kuohkeaa. Siis tykkään siitä.

Taitaa (en tiedä) Wool olla korvaavana lankana, mutta se on niin kovaa lankaa, että en saa siitä sileää neulosta millään. Ja se on paksumpaa lankaa, nelisäikeistä. Florica kun on kaksisäikestä. Tai langan kierteessä on se taika.

Huomenna näette mitä olen tästä punaisesta Floricasta tekemässä. Kuvassa lanka näyttää oranssiin vivahtavalta, mutta on oikeesti kirkkaanpunaista.


5 kommenttia:

  1. Novitan sivuilla on tieto: "Novitan kampanjalaatu, joka on aiemmin ollut todellinen lankaklassikko (Huom! Kampanjalaaduissa värivalikoima vaihtelee, eikä Floricaan tehdä uusia neulemalleja). Lanka on saatavana myös klubin lankapalvelusta, aina tarjoushintaan. 100 % villalankaa neulotaan 3 - 3½ puikoilla. Neuleen voi pestä koneessa." Ja saatavilla näkyy olevan 8 eri väriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta. Pitääpi ostaa lisää kun kohdalle osuu.

      Poista
  2. Florica on ihana lanka, minulla on toistakymmentä vuotta sitten tehty villatakki, joka on kuin uusi.

    Novitan tehtaanmyymälästäkin Korialta saa Floricaa ja aionkin käydä siellä katastelemassa syksyn mittaan. Vanhoista Novitan lehdistä löytyy vielä malleja ja olen neulonut joitain Nallesta tehtyjä malleja Floricalla suoraan samoilla silmukkamäärillä...tietysti pitää tehdä mallitilkku...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun Koria on niin kaukana. Pitää käydä Novitan lankamyymälässä jospa sielläkin olisi tätä lankaa. Kiva kuulla että muutkin tykkää tästä langasta. Mullakin on yhdet kirjoneulesormikkaat jotka on kuin uudet, vaikka olen niitä paljon pitänyt.

      Poista
  3. Hei, miepä laitan Florica ja Bambino -lankoi myyntii, niin mitähän noista vois pyytää kerältä?
    Isoveli Coloria ois myös joku 8 kerää. En osaa yhtään arvioida hintoi ja miulla pää vähän vaikea sairauden takia. Ajattelin, et josko joku vois auttaa. Kiitos 😊

    VastaaPoista