Translate

torstai 11. syyskuuta 2014

Kangaspuiden kunnostus

Vihdoin viimein pääsin kutomaan mattoa. Viisi päivää kunnostin noita kangaspuita. Aikaa ei olisi mennyt niin paljoa, jos olisi tiennyt mitä pitää tehdä. Nyt hain tietoa netistä (löytyi huonosti), kirjoista ja soittelin äidilleni ja kysyin neuvoja.

Kirjat on kirjoitettu ammattilaisille, joten niitä oli vaikea ymmärtää. Ehkäpä tämä tästä aukeaa. No jokatapauksessa olen saanut vaihdettua kaikki narut uusiin nailonnaruihin ja niisiin. Niin ja kangaspuut toimivat loistavasti. Mulla oli monta ongelmaa esimerkiksi minkä pituisia noi narut pitää olla. Kuinka alas ne pitää yltää. Jos olisi tarvinnut solmia, niin sekin olisi ollut oma opettelunsa. Ne kun ovat kaikki omia solmujaan. No noi sokat olivat kyllä yliveto. Helppoja laitaa, joten suosittelen niitä kaikille. Niin ja niitä on helppo säätää. Niidet olivat yhtenäisenä naruna ja ne piti leikata pätkiksi ja päät sulattaa purkautumisen estämiseksi. Aikaa meni siinäkin hommassa.

Kovaan näpertelyä tämä oli ja tämä homma olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Nyt olen siis aloittanut maton kutomisen. Mustasta trikoosta ja LP-kuteesta. Kutominen on niin kivaa kun kangaspuut ovat yhteistyöhaluisia. Matosta kuulette sitten kun se on valmis.

Tässä on kuvia eri vaiheista ja naruhässäköistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti