Translate

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Pippurinen kalakeitto

Mähän en siis viitsi tehdä mitään hienoja gurmeeruokia. Niitä on kyllä kiva syödä, kun joku muu niitä tekee. Siis teen ihan tavisruokaa ja sitäkin "pitkin hampain" kun on pakko. Ja mahdollisimman helposti. No nyt olen tehnyt jo toisen kerran kalakeittoa käyttäen tällaista valmiiksi maustettua ja paloiteltua kirjolohisuikaletta. Tästä tulee hyvää ja helposti.

Ohje kuuluu näin: Uusia perunoita 10-15 kpl koosta riippuen ja syöjistä. Pese perunat juuresharjalla niin että kuori lähtee. Ei siis kuorita. Paloittele perunat ja laita kiehumaan. Vettä sen verran, että perunat peittyy. Lisää sipulia. Mulla nyt sattui olemaan yksi punasipuli ja ruohosipulia kasvimaalta. Paloittele ne joukkoon. Lisää myös 2 kpl kasvis- tai kalaliemikuutioita. Maustepippureita. Lisää paketti Pippurimarinoitua kirjolohisuikaletta kun perunat on melkein kypsiä. Kala kypsyy tosi nopeasti. Lisää vielä 4-5 dl maitoa, johon olet sekoittanut 3 rkl vehnäjauhoja. (En lisännyt suolaa, mutta voi lisätä jos haluaa). Kiehauta. Tilliäkin olisi voinut käyttää. Ei nyt sattunut olemaan kotona.


2 kommenttia: