Translate

keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Rahkaraparperipiirakka

Raparperit kasvaa taas kohisten. Piti tehdä kevään eka raparperipiirakka. Rahka sellainen.



Ohje piirakkaan:

Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa sulan margariinin joukkoon sokeri. Lisää sitten muna ja vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita joukkoon. Levitä seos irtopohjaiseen vuokaan.

Täyte
1 prk rahkaa
1 muna
0,5 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki keskenään ja kaada pohjan päälle.

Pilko 3 raparperinvartta paloiksi ja laita ne täytteen päälle. Ripottele fariinisokeria pinnalle.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Sitten vaan kaikki herkuttelemaan.

6 kommenttia:

  1. Joko kevät on niin pitkällä! Ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Täytyy laittaa tämä muistiin, koska kuultiin eilen kaupantekotilaisuudessa, että uuden talomme pihassa kasvaa kaksi valtavaa raparperimätästä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti kun pääsette muuttamaan, niin eiku leipomaan.

      Poista
  3. Kiitoksia ohjeesta. Vaikuttaa niin hyvältä että tätä pitää kokeilla. Nyt vaan pitää yrittää metsästää raparpereita jostakin. Kävisiköhän esim happamat omenat tilalle?

    VastaaPoista
  4. Uskoisin omppujenkin käyvän yhtä hyvin.

    VastaaPoista