Translate

maanantai 28. marraskuuta 2011

Lumihiutalekorvikset

kutistemuovista. "Ei menny niinku Strömsössä". No ei. Ohje oli Sinellin joululehdestä. En ollut kuullut ennen kutistemuovista. No hain sitten sitä ja eiku kokeilemaan. 130 asteiseen uuniin "kutistemuovilumihiutaleet". Ohjeessa sanottiin että ekaks käpristyy ja sitten suorenee. No ei mulla. Käpristy ja sellaseksi jäi. Muovi kutistuu 1/5 alkuperäisestä koostaan (ohje). Mun alkuperäinen lumihiutale oli 5,5 cm ja uunista tuli ulos 2 cm.


Ohje Sinellin lehdestä.

2 kommenttia:

  1. Mulla oli joskus lapsena (oletettavasti 70-luvun loppua tai 80-luvun alkua?) tuollaista kutistemuovia, olisko sen nimi ollut Krymppis. Silloin muistaakseni piti leivinpaperin avulla suoristaa kuviota, ainakin tarvittaessa? Siis laitettiin leivinpaperi ja joku paino kuvion päälle jäähtymisvaiheessa. Mutta nämä siis tosiaan perustuvat muistikuviin. Sitä kutistemuovia saattoi silloin värittää puuväreillä, tein joitain Smurffeja siitä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedoista. Seuraavan kerran kun kokeilen sitä, pitää laittaa joku paino sen päälle. Nyt kun otin sen uunista, se oli jo kivikovaa.

    VastaaPoista