Translate

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Puketti kulhot

Kävin Marimekon Ystävämyynnissä ja siellä oli Puketti astioita -50 %. Mukaani tarttui kulhoja.


torstai 30. maaliskuuta 2017

Muumimuki Kesäteatteri 2017

Nyt on hankittu uusin muumimuki. Tämä muki on oikein kivan värinen. Toukokuussa tulee seuraava muki. Sitä odotellessa.


lauantai 25. maaliskuuta 2017

Aranami huivi

Neuloin tämän huivin turkista muutama vuosi sitten tilaamastani langasta. Tästä linkistä näet nämä langat, jotka silloin tilasin: http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2012/02/turkkilaista-lankaa.html .Nyt tämäkin lanka löysi paikkansa.

Lanka on ICE yarns nimistä lankaa. Siinä on 20 % angoraa, 20 % villaa ja 60 % akryylia. Lankaa meni tähän huiviin 127 g. Huivin ohje löytyy täältä: http://www.ravelry.com/patterns/library/aranami-shawl

Huivia oli erittäin kiva neuloa. Simppeli malli. Tästä langasta tuli tällainen ilotulitus. Koskaan ei voi tietää näistä pätkävärjätyistä langoista millainen lopputulos niistä tulee. Nyt tällainen.



perjantai 24. maaliskuuta 2017

Terrakotta saviruukku amppeli

Nyt valmistui samanlainen amppeli kuin harmaa, mutta nyt käytin maalaamattomia terrakotta ruukkuja. Vielä pitäisi löytää isompia ruukkuja.


keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Peitto päivitys

Nyt olen saanut valmiiksi kolmannen rivin tätä valkoista peittoa. Valmiina on 21 palaa 56:sta. Lankaa on mennyt tähän mennessä 705 g. Kuvasin vaihteeksi tämän peiton nojatuolin päällä. Se ei siis tule olemaan sen paikka, vaan tästä on tulossa päiväpeitto sänkyyni.


maanantai 20. maaliskuuta 2017

Virkatut verhotampit

Nämä kaksi verhotamppia painaa yhteensä 29 g näiden puuhelmien kanssa. Lankana on Puppets Eldorado nimistä virkkauslankaa. Siitä langasta löytyi mustaa. Lanka on 100 %:sta puuvillaa. Lanka löytyi Prismasta.



Ohje nauhaan löytyy täältä:
http://vhxvaikeeta.blogspot.fi/2016/02/virkattu-avainnauha.html

perjantai 17. maaliskuuta 2017

Munankuori

Askartelut sen kun jatkuu. Nyt tein tämän munankuoriruukun. Ohje löytyy täältä: http://www.thelittlevillage.fi/2017/03/jattimuna-vessapaperista-ja-sokerista.html

Tämä osui ja upposi heti kun sen näin. Tuli erittäin kiva.


torstai 16. maaliskuuta 2017

Amppeli saviruukuista

Näin tällaisen amppelin täällä: http://www.tv4.se/%C3%A4ntligen-hemma/klipp/odla-p%C3%A5-h%C3%B6jden-3381112 ja se on odottanut tarvikkeiden hakua kaupasta. Tänään löysin Tokmannilta melkein kaikki tarvikkeet tähän amppeliin. Ripustuskoukkua en löytänyt. Varmasti niitäkin siellä olisi ollut, mutta näitä muttereita sun muuta oli niin paljon että en jaksanut enempää etsiä.

Kierretankoja oli eri paksuisia. Pituus taisi olla kaikissa 1 m. Sitten piti etsiä oikean kokoiset mutterit tähän mun valitsemaan tankoon. Miksiköhän näitä tankoja on niin paljon erilaisia? En tiedä mihin näitä oikeesti käytetään, mutta rautakaupoista löytyy aina jotain kivaa askarteluun.

Tarvikkeet eivät maksaneet kuin vajaa 5 €. Ruukut olisivat saaneet olla suurempia, mutta vielä ei ollut ruukkukausi parhaimmillaan. Nämä ruukut olivat 1,29 €/kpl. Teen näitä amppeleita vielä lisää, josko myöhemmin sitten isompia ruukkujakin olisi saatavilla.

Tämän amppelin hinnaksi tuli alle 10 € näillä pienillä ruukuilla ja valitsemillani tarvikkeilla.

Ruukut ammottavat tyhjyyttään, mutta kyllä se kesä sieltä tulee.


tiistai 14. maaliskuuta 2017

Töhnämunat

Eilen kauppareissullani näin, että töhniksiä oli jo myynnissä. Pääsiäiseen on aikaa, mutta jos käy niin kuin viime pääsiäisenä, että nämä kreemitäytteiset suklaamunat loppuvat kesken, niin nyt oli ihan pakko heti niitä ostaa että varmasti saa. Lidlissä neljän töhniksen pakkaus maksoi 2,59 €.


Peiton virkkaus etenee hitaasti mutta varmasti. Mulla oli viime viikolla niska ihan jumissa liiallisesta virkkauksesta, mutta nyt pystyy taas jatkamaan peittoa.

maanantai 6. maaliskuuta 2017

1/4 osa virkattua päiväpeittoa

Tässä on tilannekatsaus siitä, miten paljon olen virkannut tätä päiväpeittoa. No nyt on valmiina kaksi riviä eli 14 tilkkua. Vielä pitäisi virkata 42 tilkkua. Lankaa on mennyt tähän mennessä 470 g.


torstai 2. maaliskuuta 2017

Kettupusero

Mulla on se suuritöinen sängynpeiton virkkaus edelleen kesken. Peitto edistyy hitaasti mutta varmasti. Joten jotain muuta, jotta blogitauosta ei tulisi liian pitkä. Esittelyssä on nyt mun vanha Kettupusero. Itse en ole sitä neulonut vaan äitini.

Miksi tämä pusero tuli mieleeni on se, että Taito lehdessä 1/2017 on juttu ja ohje Sirkka Könösen Metsä kukkii paidasta. Sitä paitaa mulla ei vielä ole, mutta sekin paita on aivan upea.

Tämän Kettupuseron ohje löytyy vanhasta Suuri Käsityölehdestä nro 10/1998. Tämänkin puseron on suunnitellut Sirkka Könönen. Onneksi olen tämän puseron säilyttänyt. Tämä mun pusero ei ole neulottu ohjeen langoista, vaan soveltaen niistä langoista mitä silloin on löytynyt. Kauluskin on neulottu erilailla.

Kyllä on kauniita nämä kirjoneuleet. Toivottavasti näitä Sirkka Könösen kirjoneuleohjeita julkaistaisiin lisää lehdissä tai kirjana. Ne kun vaan ovat niin upeita.