Translate

perjantai 31. toukokuuta 2013

Leipomisia

Valkosuklaapuolukkajuustokakku ja kuppikakkuja. On tänään leivottu myös paljon muuta, mutta voileipäkakut ja täytekakut on vielä koristelematta. Koko päivä on leipomisessa mennyt. Hohhoijaa. Tällaiselle ihmiselle joka ei leipomisesta pahemmin perusta. Urakasta on hengissä selvitty.

Valkosuklaakarpalojuustokakun ohje löytyy täältä: http://helyes.blogspot.fi/2013/05/valkosuklaa-karpalo-juustokakku.html   Kiitos Heidi ohjeesta.


torstai 30. toukokuuta 2013

Kukkia koristeeksi

Tänään hain Bauhausista kaksi amppelia (yht. 16,95 €) koristeeksi ulos tuleviin juhliin. Valkoinen oli mahtavan kokoinen. Kaikki olivat halunneet vaaleanpunaisen, koska siellä ei ollut enää jäljellä kuin tällainen pienempi versio. Se vaan oli niin kauniin värinen.




keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Juhlavalmisteluja

Nyt ei ole ehtinyt mitään muuta kun leipomaan ja siivoamaan. Vauhti vaan kiihtyy mitä lähemmäs h-hetki tulee. Käsin on pitänyt pestä juhlakupit, skumppalasit sunmuut, pölystä. Viime juhlista kun on jo jonkin aikaan.

Mun juhlakupit ei kestä konetiskausta. Mulla on parempina kuppeina tällaisen Harlekin Gold kupit. Niissä kun on toi kultaraita. Näitä ei enää valmisteta. Sääli. Tykkään näistä kupeista. 


tiistai 28. toukokuuta 2013

Omenapuu

Toivottavasti omenapuun runsas kukinta tietää syksyllä hyvää omenasatoa. Tämä on Punakaneli ja siinä ei ole vielä koskaan ollut kunnon satoa. Viime vuonna oli jo jonkin verran omppuja, mutta nyt on odotukset suuret.


maanantai 27. toukokuuta 2013

Pitsitäkki

Se on tämän tilkun nimi. Olen aikaisemminkin maininnut, että kerään Mary Oljen virkkauskirjoja. Ne on vaan niin ihania. Ne mallit. Mun oli ihan pakko virkata tämä tilkku. Se on vaan niin syötävän suloinen. Ohje siihen löytyy tästä kirjasta . Kuva alla.

Ps. Sapettaa kun noi kuvat menee aina niin kun tämä ohjelma tahtoo eikä niin kun mä tahdon. Kuvat on esikatsellussa oikein päin, mutta tämä ohjelma vääntää ne aina VÄÄRIN. En jaksa enempää tänään tapella sen kanssa. Yritän huomenna kääntää ne oikein päin. Väsyttää.


sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Valkovuokkopeitto

Olen jatkanut tätä huhtikuussa aloittamaani peittoa. Se näyttää valkovuokkomättäältä, joten ristin sen valkovuokkopeitoksi. Lanka on tässä peitossa 100 % villaa, joten se ei ole kesäpeitto. Sen verran lämmin se on.



lauantai 25. toukokuuta 2013

Pitsejä

Sain virkattua valmiiksi kapean pitsin, jonka aikaisemmin teille jo esittelin. Sitä tuli yli 8 metriä yhdestä 50 g kerästä. Keräsin tähän mukaan myös aikaisemmin virkkaamiani pitsejä. On siellä mukana yksi kaupasta ostettukin. Tuolla takana.


perjantai 24. toukokuuta 2013

Terassivarjo

Mulla on tällainen iso terassivarjo, josta aurinko on polttanut kankaan ihan puhki. Otin kankaan pois ja se on sisäpuolelta sininen mutta päältä harmaa tai jotain. Katselin netistä saisko siihen uutta varjoa, mutta just sen kokoista ei ole tullut mistää vastaan.

Varjon metalliosat on ihan kunnossa, mutta varjokangas on ihan haperoa. Varjot on suunniteltu niin, että pitää ostaa aina koko varjo. Varaosia eli tässä tapauksessa kangasosaa ei ole irrallisena myytävänä. Harmi.

No nyt mulla on sitten ajatus HUOM. ajatus, että ompelisin itse siihen uuden kankaan. Laskin että kangasta tarvittaisiin n. 10 m. Aika paljon. Kankaan pitää olla kevyttä, vettä pitävää, aurinkoa kestävää eli jotain polyesteriä ehkä. Ajatus on että valkoinen varjo. Saa nähdä aloitanko koskaan tätä projektia. Inspiraatio on taas hukassa.


torstai 23. toukokuuta 2013

Kapeaa pitsiä

Innostuin virkkaamaan tällaista kapeaa pitsiä, kun noi ilmat on mitä on. Ei ole tarvinnut tänäänkään olla ulkona kun vaan pakolliset koirien pissitykset.

Tätä pitsiä virkkaa tosi nopeaan. Ajattelin virkata sitä koko ton rullan. Saa nähdä kuinka monta metriä  siitä  tulee. En tiedä mihin sitä käyttäisin, mutta kyllä se varmaankin paikkansa jostain löytää.


keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Morsiusangervo kukkii

Näin sateisena ja koleana päivänä pitää laittaa kuva kukkivasta Morsiusangervosta. Ehkä se piristää tätä tylsää päivää. Tänään ei ole voinut tehdä mitään pihatöitä. Eilen onneksi ehdin leikata nurmikon.


tiistai 21. toukokuuta 2013

Kukkia lisää

Tämän värisiä afrikkalaisia kukkia on nyt valmiina. Sinistä lankaa ei ollut enempää, joten siitä tuli vain yksi kukka.


maanantai 20. toukokuuta 2013

Kuivattu raparperi

Tässä on 7 raparperinvartta kuivattuna. Ne menivät tosi paljon kasaan. No onhan nyt sitäkin kokeiltu kuivattaa.


sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Eilen illalla

Rakeita tuli reippaasti. Nanakin oli ihmeissään, että mitä kummaa sitä taivaalta tulee.


lauantai 18. toukokuuta 2013

FLORA laattaprojektin eteneminen

Teille jotka ette ole seuranneet tätä projektia, niin olen sen aloittanut kesällä 2011. Nyt on menossa siis kolmas kesä. Laattoja on nyt valmiina 574 kpl. Tarkoitukseni oli aluksi valmistaa 391 laattaa, mutta kaikki on matkan varrella muuttunut. Vieläkään laattoja ei ole tarpeeksi. Nyt pidän kuitenkin taukoa tästä tekemisestä.

Laattoja on siis 574 kpl ja olen laskenut että yksi laatta tulee maksamaan 15 snt/kpl. Hiekkaa on myös mennyt jokunen pussi. Kustannukset tähän mennessä ovat n. 135 €. Tarkoitukseni on vielä jatkaa laattoja pihalle päin. Käytävä on jo tarpeeksi leveä.

PS. Kesäkukat on vielä kaupassa. Ruukut on kylläkin jo valmiina.


perjantai 17. toukokuuta 2013

Lisää afrikkalaisia kukkia

Nyt löytyi turkoosia lankaa, joten siitähän sitten piti virkata kukkia. En muista mihin olisin sitä ostanut, mutta nyt upotan sen tähän. Tätä vihreää lankaa josta toi vika kerros on virkattu löytyi vielä lisää. Peitosta taitaa tulla vihreä.

Mulla on lankaa ihan liikaa, kun en kaikkia edes muista olevankaan. Tulee "oho" elämys kun penkoo lankavuorta. Toi vihreä on varmaankin jotain alelankaa, jota on tullut hamstrattua.


torstai 16. toukokuuta 2013

Valmiit sukat

Nämä sukat aloitin jo 4.4. mutta vasta nyt sain ne neulottua valmiiksi. Nyt pitää tehdä kaikkia keskeneräisiä töitä valmiiksi, ennen kun aloittaa uutta. Jämälankoja on nyt myös tullut virkattua tilkuiksi.

Mulla on olkkarissa "punainen saavi" jossa on jemmassa lankoja ja keskeneräisiä töitä. Siellä ei ole nyt muuta keskeneräistä, kun valkoinen peitto. Siitä on lanka loppu, joten en nyt voi sitäkään jatkaa. Saavissa on uusimmat keskeneräiset työni.

Jos jokin työ alkaa jostain syystä tökkiä, lanka, väri, malli, vien ne pois silmistäni odottamaan parempia aikoja. Joskus saatan ne myös purkaa.


keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Niiiiin valkoista

Kävin tänään hakemassa Ikeasta uudet VALKOISET verhot. Huom. siis valkoiset, ei punaiset. No ikkunathan oli pakko pestä ennen kun voi uudet verhot laittaa ikkunoihin. Näyttää niin erilaiselta. Ja muutos on saatu aikaan vain verhoja vaihtamalla.


tiistai 14. toukokuuta 2013

Afrikkalaisia kukkia

Jämälangoista tuli virkkattua muutama afrikkalainen kukka. On nähkääs tekemisen puute, kun sain peiton valmiiksi. Ei sitä voi joutenkaan olla, joten jos vaikka virkkailisi näitä kukkia jämistä.

Ohje löytyy tosta linkistä teille, jotka ette vielä ole hurahtaneet tähän malliin.

http://www.kaspaikka.fi/virkkaus/virkattu_afrikkalainen_kukka.html



maanantai 13. toukokuuta 2013

Valmis siksakpeitto

Peitto on kooltaa 1 m x 1,80 m. Se painaa 1,240 kg. Langat siihen maksoivat 67,50 € ja lanka on 100 % villaa. Aikaa peiton virkkaamiseen meni 70 tuntia eli peiton arvo on 767,50 €.


sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Paras äitienpäivälahja ikinä

Tämä lämmittää äidin sydäntä tosi paljon. Elämämme kun ei ole ollut "ruusuilla tanssimista" ja nyt ollaan tässä tilanteessa. Olen niin ylpeä äiti. Jotain on kai tullut tehtyä oikein. Kiitos lapset.


lauantai 11. toukokuuta 2013

Pitsikukka

Näin tämän mallin vanhassa virkkauslehdessä ja sitä piti heti päästä kokeilemaan. Nauhaa olisi tarkoitus virkata. Melko leveää tästä tulee kun toi lanka on vähän paksumpaa kun ohjeessa.


perjantai 10. toukokuuta 2013

Sininen kukka

Tällainen kukka on vallannut kukkapenkin. Se on matalaa ja kovaa leviämään. Se kukkii nyt kauniilla sinisillä kukilla. Kukan nimestä mulla ei ole mitään tietoa. Jos joku tietää sille nimen, niin kiitos jo etukäteen tiedosta.


torstai 9. toukokuuta 2013

Ruiskorppujauhoja

Mä kun innostun jostain niin täysillä mennään. Tämä kuivurihomma on nyt mun uusin hurahdus. Kuivattelin ruisleipää tuolla kuivurissa ja jauhoin sen myös jauhoksi. Nyt odotan, että koska pääsen tekemään seuraavan kerran lihapullia. Aion nääs käyttää tota ruiskorppujauhoja niissä. Eiks kuulostakkin terveelliseltä. Toivottavasti tulee myös maultaan hyviä lihapullia.

Odottelen myös Raparperin kasvavan sen verran, että voin niitäkin kuivatella.



keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Mustikkajauhe

No niin, nyt on myös mustikat kuivuneet. Jauhoin nekin jauheeksi. Vielä en ole kokeillut näitä mihinkään ruokaan, mutta kyllä niille varmasti käyttöä löytyy.

Näissä kuivurilla kuivatuissa marjoissa väri säilyi tosi hyvin. Kaikki ovat juuri oikean värisiä niin kun pitääkin.


tiistai 7. toukokuuta 2013

Mausteet

Mustikat ei ole vielä kuivuneet tarpeeksi, joten niistä myöhemmin. Tyrnit ja chili kuivuivat hyvin. Ehkä jotain 6 tuntia piti kuivatella. Kone oli välillä päässyt sammumaan, joten tarkkaa aikaa en tiedä.

Laitoin kuivat aineet Blenderiin ja jauhoin ne maustejauhoksi. Nyt pitää varovasti kokeilla ainakin tota chiliä mausteena. Siitä kun ei tiedä kuinka tulista se vieläkin on. Tyrniä taas vaikka jätskin päälle tai johonkin leivontaan. Tää on kivaa.


maanantai 6. toukokuuta 2013

Kasvikuivuri

Sain tänään äidiltäni lainaan tällaisen kasvikuivurin. En ole aikaisemmin sellaista kokeillut. Nyt mun mielenkiinto heräsi kasvien kuivaamiseen, kun näin Strömsössä muutama jakso sitten niiden kuivaavan nokkosta ym. Tuoreita nokkosia odotellessa mulla on nyt tässä testikuivauksessa tuolla koneessa chiliä, mustikkaa ja tyrniä. Huomenna selviää miten kuivauksen kävi.


sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Mansikkarahka

Tuoreita mansikoita odotellessa täytyy tyytyä pakastemansikoihin.


lauantai 4. toukokuuta 2013

Laatat

Laattaprojekti on tänään käynnistynyt. Ilma on mitä parhain ja jatkoa seuraa jos sääennustukseen on luottaminen. Nyt vaan odotellaan laattojen kovettumista, jotta ne voi kipata pois noista muoteista. Ne kuivuu nopeemmin tossa penkillä ilman muottia.


perjantai 3. toukokuuta 2013

Lokerikko

Käväisin tänään Kierrätyskeskuksessa ja mut tuntien niin eihän sieltä tyhjin käsin pois tultu. Tällainen lokerikko tarttui tänään mukaan. Paikkaa en sille ole vielä keksinyt, joten olkoon tässä toistaiseksi.


torstai 2. toukokuuta 2013

FLORA projekti

Tänään kävin rautakaupasta hakemassa sementtilaastia ja hiekkaa. Tarkoitus on jatkaa pihalaattaprojektia. Olisin jo tänään aloittanut, mutta kun tuolla ulkosalla on niin kylmä tuuli. Toivottavasti huomenna pääsee hommiin. Tarvikkeet on jo kotona.

Talven aikana olen keräillyt näitä margariinipurkkeja. Uusia purkkeja on 8 kpl ja vanhoja on 21 kpl eli muotteja on nyt siis 29 kpl. Ei se vieläkään tällä muottimäärällä nopeasti edisty, mutta edistyy kuitenkin.


keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vanhoja virkkauksia

Innostuin pesemään tämän huoneen ikkunat. No eihän se siivous sitten siihen jäänytkään, kun huomasin kaikki pölypallerot lattialla. Piti pestä lattia ja pyyhkiä pölyt. No olihan sitten kiva laittaa tämä virkkaamani matto lattialle.

Tuolin peitin virkatulla peitolla. Se kun on niin väärän värinen (vihreä). Sängyn päälle hain virkattuja tyynyjä.

Huone on vähällä käytöllä. Ainoastaan silloin siellä joku on, kun tulee taistelu telkkarikanavista. Siellä kun on toinen telkkari.

Täällä huoneessa on myös tämä virkattu lampunvarjostin.  Kaikki virkkaukset ovat siis vanhoja ja täällä aikaisemminkin esiteltyjä.