Translate

lauantai 30. kesäkuuta 2012

Pellavahousut

Löysin vaaleanpunaiset pellavahousut kirppikseltä. Ne ei olleet ees pahan hintaiset, 2 €. Väri oli vaan niin ihana. Pellava kankaana on mun suosikkeja, vaikka se on aina ryppysen näköistä. Ei haittaa.


perjantai 29. kesäkuuta 2012

Sateenkaari

Näin hieno sateenkaari näkyi eilen illalla. Wikipedian mukaan se tarkoittaa seuraavaa:

"Sateenkaari on vanha toivon symboli. Vanhan testamentin mukaan sateenkaari on liiton merkki. Jumala asetti kaaren taivaalle vedenpaisumuksen jälkeen lupaukseksi siitä, ettei moinen toistu. Sateenkaaren värit ovat punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen, indigo ja violetti (lila). Saduissa sateenkaaren päässä on arkku, josta löytää kultaa ja rahaa."


PS. Remppa jatkuu. Unohdin tänään ottaa kuvia, mutta tämä päivä meni tapetoidessa.

torstai 28. kesäkuuta 2012

Kynttilänjalka kesäkuussa

Juu, se löytyi äsken kirppikseltä. Eihän sitä sinne voinut jättää, vaikka jouluun on puoli vuotta aikaa. Se on painava ja iso. Kukkaruukkukin sopi siihen. Nyt mulla on mietintämyssyssä, jotta maalaiskohan sen vai ei. Pitää miettiä. Ois se aika ihana punaisena.


keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Remppaa

Kaksi päivää on mennyt maalatessa. Ei kylläkään kotona, vaan kaverilla. Kaksi seinää on maalattu hiekansävyllä ja muut valkoisella. Yksi seinä on tarkoitus tapetoida ja sen jälkeen asentaa laminaattiparketti. Kotonakin tekisi mieli maalailla, kun siellä kaikki pinnat tulee niin hienoiksi melko pienellä vaivalla.


tiistai 26. kesäkuuta 2012

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Alelankaa Anttilasta

Anttilan alekuvastosta bongasin tietenkin langat ja pinkasin heti sinne. Siellä oli paljon lankoja 1,40 €/kerä. Tässä mun saalis. Ajatus on raitapaitaa ja jotain pieniä virkkausjutskia.


sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Tuulilasi

Voiko tuulilasi hajota itsekseen pihalla? Viimeksi kun tulin autolla kotiin, tuulilasi oli ehjä. Nyt siinä on pitkät halkeemat. Patittaa ja pahasti.


lauantai 23. kesäkuuta 2012

Keskikesän juhla

Nyt on valmistunut virkattu kolmiohuivi. Olkoon se Valkovuokkohuivi. Tämä päivänvarjo http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2011/04/paivanvarjo.html on jo esitelty viime kesänä. Samoin kuin nämä sukat http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2011/05/morsmaikku.html

Huivi on virkattu puuvillalangasta ja se painaa 81 g. Aloitin huivin virkkauksen torstaina, joten siinä ei kauaa mennyt. Tarkoitus oli virkata keittiöön kesäverhot, mutta toisin kävi. Siitä tuli huivi. Näin ne työt kesken kaiken muuttavat muotoaan.









perjantai 22. kesäkuuta 2012

Kehrääjän käsikirja

Ei ne käsityökirjat yhteen jääny. Tilasin myös tämän kirjan samasta paikasta http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524925966

Mä kävin viime syksynä kehräyskurssin, josta täällä kerroin.
http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2011/10/kehruukurssi.html
Kunnostin myös vanhan rukin.
http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2011/08/dream-rukki.html
http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2011/08/rukin-kunnostus.html

Kehräys on jäänyt vähemmälle, mutta kipinä siihen kytee edelleen. Muutama takaiskukin on koettu, kun Nana söi mun värttinän. Se on nyt toimintakelvoton. No rukki toimii. Jospa tän uuden kirjan myötä kokeilis taas kehräystä.


Aurinkoista juhannusta kaikille lukijoille juhannusruusun myötä.


torstai 21. kesäkuuta 2012

Nettishoppailua

Kirja tuli juuri sopivasti juhannuslukemiseksi tänään postiin. Tilasin sen täältä http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9524925427

Vähän erilainen sukkakirja. Hintakaan ei ollut paha, 13,90 €. Nyt vaan keinuun selälleen lukemaan sitä.


keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Orkidea

Tänään se avasi ekan kukan. Olen odotellut nuppujen avautumista. Orkidea on jo muutaman vuoden vanha, mutta silloin tällöin se aloittaa kukkimisen. Olen luullut että orkideat on vaikeita kukkia kasvattaa, mutta ei ainakaan tämä yksilö. Annan sen olla rauhassa, mutta sitten kun siihen tulee "elonmerkkejä" kastelen sitä pikkuisen. Ja niin se aloittaa kukkimisen.


tiistai 19. kesäkuuta 2012

Nuotiopeitto

Väritys on kuin suoraan nuotiosta. Oranssia, ruskeaa, liilaa ....

Olen aloittanut tämän peiton virkkaamisen toukokuun alussa. http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2012/05/mohairpeitto.html ja nyt sain sen viimein valmiiksi. Siitä ei tullut suuren suurta, koska lankaa oli vain 7 kerää eli 350 g. Peitto on kooltaan 60 cm x 110 cm. Langat siihen maksoivat 20,30 €.

Peiton virkkaamiseen ja kokoamiseen meni aikaa kaikkiaan 25 tuntia. Elikkä peiton arvoksi tuli 270,30 €.


maanantai 18. kesäkuuta 2012

Unkarinsyreeni

Unkarinsyreenissä on ihanat vaaleanpunaiset kukat. Tavallinen syreeni kun lopetti kukkimisen, unkarinsyreeni aloitti. Pitihän sitä ottaa muutama oksa maljakkoon, kun ovat niin kauniita.


sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Valokuvakehykset

Kierrätyskeskuksesta männäviikolla löytyneet valokuvakehykset on niin oikeen väriset.


lauantai 16. kesäkuuta 2012

Ohjeelle tuki

Kun neuloo kirjoneuletta, jossa ei ole säännöllistä kuviota, tahtoo rivit mennä sekaisin. Ei aina tiedä, mitä riviä on tekemässä. Näin kirpparilla tällaisen telineen ja se on juuri passeli tähän mun tarkoitukseen. En tiedä mihin se on suunniteltu, mutta toimii tässä oikein hyvin. Hintakaan ei ollut paha, 2 €.


perjantai 15. kesäkuuta 2012

Päivänkakkaroita

Kukahan kitkis rikkaruohot mun kukkapenkistä. No päivänkakkarat ei niistä välitä. Kohta siellä on pionit kukassa. Ne on mun lempparikukkia. Niitä on punaisia, vaaleanpunaisia ja valkoisia.


torstai 14. kesäkuuta 2012

Raparperimehua ja -hilloa

Keitin yhden maijallisen (tuli 3 pulloa) raparperimehua, kun niitä on niin valtavasti. Saattaa kylläkin olla, että saan sen itse myöskin juoda. Samalla keitin hillosokerin kanssa yhden purkin verran hilloa. Raparpereja oli puolisen kiloa ja hillosokeria 250 g.


keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Keinun pehmusteet

Eilen kun tuli niitä sadekuuroja, piti tulla sisälle. Kirjoittelin tossa joku päivä, että ois kiva saada uudet pehmusteet keinuun. Nopsana likkana ompelin ne eilen illalla. Muistin, että mulla on joskus muutama vuosi sitten kirpparilta ostettu iso kangaspala. Ikean kangasta vuosimallia 2006.

Sitten vaan ompelemaan. Helppo homma ommella pussit vanhojen päällysteiden päälle. Kangasta oli niin paljon, että siitä riitti myös tyynyjen päälliset. Tykkään kovasti ja ei maksanut paljoakaan. Uusi katos pitää kylläkin vielä jostain löytää.


tiistai 12. kesäkuuta 2012

Sataa ja paistaa

Työmaa seisahtui, kun tuli sadekuuro. Laattatehdastyömaa. Sain tehtyä uuden satsin laattoja ja laitoin ne kuivumaan. Ne eivät kuitenkaan ehtineet kuivua, kun tuli sadekuuro. Kiireesti ne piti peittää, jotta niistä ei tule velliä vaan laattoja. Nyt on märkää, joten tämä homma jatkuu huomenna.






maanantai 11. kesäkuuta 2012

Lankaa kirpparilta

Tein tänään kirpparikierroksen. Löytyi lankaa ja paljon. Puuvillaa ja bambua. Nyt vaan pitäisi keksiä, mitä niistä neuloisi. Olen vaan ollut tänään niin väsynyt.


sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Keinu

Pakko puuhata jotain, joten tänään petsasin keinun. Se oli auringon polttama ja kaipasi huoltoa. Onneksi oli valmiina tummanruskeaa petsiä kotona. Pitää katsoa huomenna, pitääkö vielä petsata lisää. Pesin myöskin katoksen, mutta pitää etsiä, josko jostain löytyisi uusi. Pehmusteetkin olisi kiva saada uudet.


perjantai 8. kesäkuuta 2012

Unelmatorttu

Tänään leipomuksena oli Unelmatorttu. Halkes, niin kuin aina. Yritin jemmata halkeemia tomusokerilla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Toivottavasti halkeemat ei näy kovin hyvin, sitten kun sen leikkaa paloiksi.

No, maku on hyvä. Se riittää.


torstai 7. kesäkuuta 2012

Koristemansikka

Olen ostanut tämän koristemansikan ihan vaan sen värin takia. On se vaan niin kaunis.


keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Ässiä

Leivoin Ässäpipareita. Viimeksi niitä olen tainnut leipoa jouluna. Ohje on niin helppo, että se onnistuu minultakin. Loppua kohden niistä tuli paremman näköisiä, mutta kauneus on katsojan silmissä ja siitä voi olla montaa mieltä. Maku on kylläkin tärkein.

Kukat maljakossa on Lumipalloheisiä.



tiistai 5. kesäkuuta 2012

Koiruuksia

Ei ne ole onneksi mitään pahaa tänään tehneet. Ne on vaan niin innoissaan päästessään pihalle. Leikkasin tänään nurmikon, kyllä nyt kelpaa.

Nurmikon leikkaus on kyllä niin karseeta hommaa. Hiki päässä ja pakko oli pitää taukoja, kun ei vaan jaksanut. Vielä kun on rinnetontti. No hetken se on siisti, ja sitten taas uudelleen.


maanantai 4. kesäkuuta 2012

Yrtit

Ne on hyvin talvehtineet. Nämä yrtit. Olen jo unohtanut mitä ne on nimeltään, mutta ehkä Mäkimeirami, Minttu ja Melissa. En ole ollenkaan varma mitä ne on, mutta mausteyrttejä ne kaikki ovat. Ja syötäviä. Vielä kun saisi selville mitä ja mihin niitä kantsii käyttää. Ainakin toi pieni on mysteeri. Niitä voisi ehkä kuivattaa tai jotain.


sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Mökkeilyä

Ei tullut otettua yhtään kuvaa vanhempieni mökiltä tänään, vaikka siellä koko päivän vietinkin. No se johtui varmaankin koleasta ja sateisesta säästä. Ei tullut kuvaaminen mieleen.

No tässä on kuva kotopihasta. Tämä syreeni on tuotu pienenä taimena sieltä. Joten on sillä jotain yhteistä mökkeilyyn, kun kaukaa hakee.


lauantai 2. kesäkuuta 2012

perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kaksi kaappia

Sain tänään vihdoinkin kasattua Ikeasta joskus keväällä ostamani punaisen kaapin. Paketti on ollut nojaamassa vaatekaapin oveen ja tiellä. Toinen samanmoinen kaappi oli jo ennestään.

Kaappi oli ihan pakko ostaa, koska se oli alennettuna poistopisteessä. Valmistus on lopetettu. Kaapeille ei oikein vielä löytynyt hyvää paikkaa. Pitää niitä tässä pyöritellä. No nyt ne on makkarissa.