Translate

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kukkataulut

Maalasin kukkataulun kehykset vaaleanpunaisiksi, koska turkoosia väriä minulla ei ole. Se sai väistyä. Turkoosi on kyllä kiva väri, mutta kun se ei nyt sopinut. Toinen taulu on valkoisilla kehyksillä. Se sai jäädä sellaiseksi.
Liimasin rukkiin perhossisustustarran. Lidlistä ostettu.
Ja sarjassamme: HERMOT MENEE.
Arvaa kuka?





tiistai 30. elokuuta 2011

Pitsiliinoja kirpparilta

Olin tänään etsimässä kirpparilta lamppua, päiväpeittoa ja verhoja. Mitään niistä ei löytynyt, mutta paljon virkattuja pitsiliinoja löytyi. Ajatuksenani on tehdä sopivia istuintyynyjä jakkaroiden päälle ja koristella ne pitsiliinoilla. Siitä sitten myöhemmin.

10 kpl kullanvärisiä pitsiliinoja 1 €, punainen 1 € ja valkoinen myös 1 €.

Löytyi sieltä myös pari tyynynpäällistä.



maanantai 29. elokuuta 2011

Valkoinen Kenno-pusero

Ohje löytyy Moda 6/2010 lehdestä. Neuleen on suunnitellut Pia Heilä. Heti kun näin kuvan tästä puserosta, niin päätin sen neuloa. Se on juuri minun makuuni. Tässä samassa lehdessä on myös muita minua miellyttäviä malleja. Malli numero 6 on jo jonkin aikaa vaivannut minua. Pitäisiköhän aloittaa. Se on myös saman suunnittelijan malli.


sunnuntai 28. elokuuta 2011

UUNO kännykänkuori

Voihan sitä itsekin virkata kännykänkuoria. Saa sen värisiä kun haluaa eli punaisia. Lankaa meni vain 6 g eli ei nimeksikään. Samaa vauhtia valmistui myös säilytyspussukka. Samasta langasta. Se painaa 10 g. Pieniä ja kevyitä hassutteluita tänään.





lauantai 27. elokuuta 2011

Tweed sukat

Perusharmaat perussukat. Langaksi löytyi tälläista tweed lankaa. Tulihan siihen kiva pinta, vaikka onkin harmaat sukat. Ne kai ovat ne harmaat sukat kaikkein suosituimmat sukat. Mene ja tiedä.


On se hyvä välillä kääntää lankavarastoja ja neuloa sieltä lankaa pois. Samaa lankaa löytyi myös ruskean sävyisenä. Langan alkuperästä ei ole mitään havaintoa, mistä se on minulle kulkeutunut.

perjantai 26. elokuuta 2011

Kaali-makkarapyttis

Aluksi epäilytti mitenkähän kaali sopii pyttikseen. Se sopii tosi hyvin. Ohjeen löysin Yhteishyvä lehden välissä olleesta ruokaohjelehdykästä ja onhan se tietenkin myös täällä netissä. Keräilen näitä ohjelehtisiä, ihan kun tekisin paljonkin ruokaa. Teen vaan sen mitä on PAKKO.

Varhaiskaali on nyt niin hyvää. Kaalikääryleitä pitää myös tehdä. (tai ostaisko valmiina)

http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/elokuu_2010/fi_FI/kaali-makkarapyttis/




Ei ne nyt ihan samanlaisilta näytä, kun pilkoin kaikki paljon pienemmiksi, mutta maku on hyvä.

torstai 25. elokuuta 2011

Alina lanka

Ostin tänään Lidlistä Alina lankaa. 4 x 50 g oli 5,99 €. Lanka on 100 % puhdasta uutta villaa (superwash). Paksua lankaa, kun sitä on 50 g kerässä 55 m. Ajattelin neuloa siitä villapaidan tai lapasia tai kaulahuiveja. Saa nähdä. Ostin sitä 800 g, elikä se riittää isompaankin työhön.


keskiviikko 24. elokuuta 2011

Åbolandin lapaset

Ohje näihin lapasiin löytyy Suuri Käsityölehden numerosta 2/2008.


tiistai 23. elokuuta 2011

Suomalaisia sukkia

ja muita neuletöitä, Mary Olki. Niin kuin teistä jotkut ovat lukeneet aikaisemmista kirjoituksistani, kerään edelleen Mary Oljen käsityökirjoja. Nyt huusin Huutonetistä tämän sukkakirjan ja tänään se tuli. Kirja on vuodelta 1948.


maanantai 22. elokuuta 2011

Ruskeakeltainen auringonkukka

Vielä on ulkona ihanan lämmintä. Auringonkukat ehtivät kaikki ehkä avautua. Tämä on tällainen erivärinen auringonkukka. Sen varsi on varmaankin parimetrinen. Eka tän värinen kukka on nyt auennut.


sunnuntai 21. elokuuta 2011

Maalattu säilytyslaatikko

Tänään maalasin toisen säilytyslaatikon niistä, jotka torstaina löysin Kierrätyskeskuksesta. Toinen odottaa vuoroaan. Maalasin vain puuosat, valkoinen sai jäädä valkoiseksi.



lauantai 20. elokuuta 2011

Dream rukki

Rukin kunnostus on nyt valmis. On hiottu, maalattu, odotettu maalin kuivumista, askarreltu sillä aikaa Dream sabluuna ja taas maalattu. Mutta valmista tuli. Kyllä nyt kelpaa kehrätä.

Lähikuva rukista.
Suosikkimaalini on Tikkurilan Helmi -maali. Eilen ostin taas sitä. Mustaa ja vaaleanpunaista (Leivos). Maali ei haise, kuivuu nopeesti ja on vesiohennettavaa. (Ja maalitehdas on tossa naapurissa.) Vaaleanpunaista ostin litran purkin, joten maalaus jatkuu.





perjantai 19. elokuuta 2011

Rukin kunnostus

Olen tänään hionut vanhaa Mummini rukkia. Tarkoitus on kunnostaa se ja maalata uudelleen. Maali vaan on vielä kaupassa ja hiontaakin on vielä jäljellä hankalissa paikoissa.

Olen menossa syksyllä kehruukurssille, ja pitäähän rukin olla ennen sitä kunnossa. Olen kokeillut kehruuta, mutta haluan oppia, miten se tehdään oikein. Kursseilta saa myös aina joitakin hyviä vinkkejä kehräämiseen, villoihin ja siihen liityvään tekemiseen. Ja onhan siellä myös muita, joita sama asia kiinnostaa.

Tälläinen rukki oli ennen hiontaa.


Tälläinen se on tällä hetkellä. Huomenna hommat jatkuvat. Ehkä huomenna pääsen jo maalaamaan. Toivottavasti.



torstai 18. elokuuta 2011

Säilytyslaatikot

Ruokakauppareissulla poikkesin taas Kierrätyskeskuksessa. Ja avot, kaksi säilytyslaatikkoa odotti minua siellä. Näistä laatikoista puuosat voisi maalata punaiseksi tai vaaleanpunaiseksi. Laatikot olivat tosi siistejä.

Niihin sopii paljon lankaa jemmaan.



keskiviikko 17. elokuuta 2011

Kirpparikamaa keittiöön

Koko kesänä on tullut käytyä vain muutaman kerran kirpparilla. On ollut niin paljon muuta puuhaa. Ja ilmat, ehkä nekin on vaikuttanu siihen, että ei oo tullut lähdettyä. No, asia pitää korjata kun tulee syksy ja on palattu arkeen. Ja korjaaminen on nyt aloitettu. Eli kävin kirpparilla.

Kitchen naulakko (metallia), maustelokerikko (puuta) ja fiinit ottimet (hopeoidut).

tiistai 16. elokuuta 2011

Helsingin lapaset

Kirjoneulelapasia on kiva neuloa. Tykkään kaikista perinneneuleista tai jos neuleella on jokin tarina. Se on hienoa, että jotkut mallit ovat säilyneet sukupolvelta toiselle. On toki uudempiakin malleja ja niiden elämänkaartahan ei voi ennustaa. Jos malli miellyttää monia, silloinhan se säilyy.

Kaikilla esineillä, vaatteilla, neuleilla voi viestittää, että kuulun johonkin joukkoon.

Näiden lapasten ohje löytyy Suuri Käsityölehden numerosta 9/2007





maanantai 15. elokuuta 2011

"Ihana" koiranpentu

Kolikolla on myös se kääntöpuoli. Niin myös koiranpennuissa. Nana on yöllä, kun muut nukkuvat nakertanut keväällä maalaamani arkun kolmesta nurkasta palat pois. Samoin toisesta valkoisesta lipastosta.

Se tietää mitä EI tarkoittaa, mutta kumminkin, jos vähän.





Tässä se tuholainen nukkuu.



sunnuntai 14. elokuuta 2011

KonttiNoro ja edestakaisNoro

Noro langasta neulotut huivit painavat 100 g kappaleelta eli yksi kerä lankaa yhteen huiviin. Konttineulehuiviin, leveämpään malliin (150 g lankaa) löytyy ohje Suuri Käsityölehden numerosta 2/2010. Siinä on myös neuvottu, miten konttineuletta neulotaan. Toinen huivi on edestakaisneuletta. Ihana lanka tämä Noro.


lauantai 13. elokuuta 2011

Sieniretki

Kävin tänään opastetulla sieniretkellä Sotungin metsässä. Meitä innokkaita sienestäjiä oli yli 70. No oma sienisaaliini jäi vaatimattomaksi, mutta muuten oli superkivaa ja tietoa tuli roppakaupalla.

Opas löysi Tuoksuvalmuska sienen, joka on sama kun Japanin matsutake sieni. Sienen kilohinta on 4000 €. Ei oo kirjoitusvirhe tai väärä määrä nollia. 4000 €/kg. Hups. Tässä teille todistusaineistoa superkalliista sienestä. Näitä mä alan keräämään ja myymään.


Tässä muuta sienisatoa.
 Myös myrkkysieniä oli näytillä.

 
Paljon sienestäjiä. Paikka oli hieno.



 
Käärmekkin loikoili lumpeenlehdellä auringossa.



Karhukin tuli nähtyä. Ei se ollut vihainen, kun se oli muovia. Se oli jousiammuntamaali?????? metsän keskellä.




perjantai 12. elokuuta 2011

Omenapiirakka

Täällä taas. Omppupiirakka tuli valmiiksi ja tässä teille ohje. Eikun kaikki leipomaan. Tämä piirakka on siitä kiva, että siinä voi käyttää täytteenä satokauden marjoja tai hedelmiä.

Aikaisemmin olen tehnyt tällä samalla ohjeella esim. karviaismarjoista, mansikoista, mustikoista ym. pellillisen piirakkaa. Siitä tulee 20 palaa. Tältä näyttää omenapiirakka.

Tässä se on paistamatta.
Peruspiirakan OHJE:

3 kananmunaa ja 3 dl sokeria vatkataan vaahdoksi,
6 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta ja 3 tl vanilliinisokeria sekoitetaan keskenään ja
vatkataan (hitaasti) vatkatun vaahdon joukkoon vuorotellen
2 dl maidon kanssa ja
lopuksi 200 g sulatettua margariinia lisätään joukkoon.

Leivinpaperi uunipellin päälle ja taikina siihen.

Päälle (tässä tapauksessa) Punakaneliomenia (pieniä) n. 6 kpl jotka on pilkottu palasiksi ja päälle ripoteltu sokeria ja kanelia. Kaneli sopii ompuille. Palat piirakkataikinan päälle ja raesokeria.

Paista 200-225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Jos teet piiranan marjoista, niin niitä vajaa litra. "Mausteena" olen käyttänyt, kaneli/omena, mantelirouhe/karviaismarja, mansikka/mustikka (=kuningatar) tai mitä milloinkin kaapista on löytynyt. Joskus myös säilykehedelmiä. Osan maidosta olen silloin korvannut purkissa olleella mehulla (yhteensä 2 dl).

Tähkähuivi

Pengoin äsken huivivarastoani syksyä varten. Ensi viikolla ei mohairhuiville ole vielä käyttöä, kun on vielä lämmintä, mutta sitten joskus. Tämän huivin olen neulonut joitakin vuosia sitten. Mohairlanka sopii hyvin huiveihin, kun se on niin ilmavaa ja pörröistä. Tähänkin huiviin on mennyt lankaa vaan 140 g eli tosi vähän. Se on kuitenkin 40 cm leveä ja 2,3 m pitkä.


Nyt omppupiirakkaa leipomaan.

torstai 11. elokuuta 2011

BABY born

nuken myssy. Lankaa meni 15 g ja aikaa meni 4 tuntia neulomiseen. Myssy on neulottu vanhanajan vauvanmyssyn mallilla. Se on edestakaisneuletta ja se on viimeistelty rapuvirkkauksella.



keskiviikko 10. elokuuta 2011

Punainen matto

Eilen Ikeassa tarttui taas mukaan uusi matto, vaikka en ollut sieltä mitään ostamassa. No totta, tarviin kyllä vessaan uuden maton ja olin ajatellut sinne "Yllätys, Yllätys" punaista mattoa. No niitähän oli "pilvin pimein" tyrkyllä kassojen luona. Oli toki muitakin värejä, mutta kun minä näen vaan punaista. Ei se ollut oikea kylppärin matto, mutta tämä vessa on pelkkä vessa, eikä siellä ole suihkua, niin tämä käy.

Punainen matto on 80x80 cm ja maksoi 9,95 €.


tiistai 9. elokuuta 2011

Lankaostoksia Tallinnasta

Eilen Tallinnassa oloaika oli vain neljä tuntia, joten siinä ei paljoakaan ehtinyt lankakaupoissa pyöriä. Olin jo etukäteen selvittänyt tämän yhden lankakaupan sijainnin, jonne ehtii pistäytyä. Joten sinne ensimmäisenä.

Tämä oli Liann-Löngad OU, Tallinna Kaubamaja I korruse B galerii Gonsiori 2, Tallinn

Sieltä ostin huivilangaksi Soft Dream lankaa, jossa on 70 % kidmohairia ja 30 % silkkiä. 25 g kerässä on lankaa 220 m. Kerä maksoi 4,05 €.

Sukkalanka oli Inka lankaa. 100 g kerä maksoi 5,16 €.
ja hahtuvaa 140 g kiekko oli 6,50 €. Kaupan nimeä mistä tämän ostin en muista.
Valmiiden käsitöiden myyjiä oli yksi torillinen. Tässä kuvia sieltä.


Huovutetut lapaset maksoivat n. 15 €, huivit 15-20 € (pellavaa). Vironvillasta neulottu iso tupsullinen huivi oli 50 €.