Translate

torstai 30. kesäkuuta 2011

Kahvipensas

Tältä näyttää muutaman vuoden vanha kahvipensas. Siinä on paljon uutta kasvua. Toivottavasti jonain päivänä siihen tulee kahvipapuja. Se ei tykkää suorasta auringonpaisteesta, vaan se pitää olla puolivarjossa.

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Mansikoita

Mansikoita, jee. Nyt niitä saa. Nam, nam. 5 kg/19,90 € Jumbon Citymarketista.


Osa mansikoista oli tosi isoja.

tiistai 28. kesäkuuta 2011

Mary Oljen kauneimmat käsityöt

Tämä kirja on hyvä ja monipuolinen. Siinä on virkkausta, neulontaa, ristipistoja ja reikäompelua. Olen sen löytänyt antikvariaatista Helsingistä muutama vuosi sitten. Se on oikea aarre. Lisää Mary Oljen kirjoja on hakusessa. Niin kuin olen teille aikaisemmin kertonut, kerään niitä.



maanantai 27. kesäkuuta 2011

Pennut 1 kk

Äkkiä se aika vierähtää. Vastahan ne pennut syntyivät ja nyt ne on jo 1 kk. Onnea. Ne on tosi leikkisiä. Kaikki ne on myös luonteeltaan erilaisia. Tyttökoira on kaikkein vaativin. Jos se haluaa pois kopastaan, se vinkuu niin kauan, että se pääsee sieltä pois. Isompi poikakoirista on kaikkein leikkisin. Pienin poikakoira on itse rauhallisuus. Muut saa vaikka kiivetä sen päältä kun se nukkuun. Ei haittaa.

Niistä ei meinannut saada millään kuvaa, kun niiden piti koko ajan pyöriä.


sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Nukkekoti

Monta vuotta sitten eräs kesälomaprojekti oli nikkaroida tyttärelle nukkekoti. En ole sitä yksin tehnyt.

Siitä piti tietenkin tulla pinkki. Siinä on kolme kerrosta. Lähikuvasta näkyy pientä yksityiskohtaa, jota sinne tehtiin. Ovien saranoissa oli etsiminen, ennen kuin niin pieniä löytyi. Samoin kuin niin pieniä nauloja, että ohuet rimat eivät halkeilleet. Osa verhoista ja verhotangoista on hävinnyt.

Ikkunoissa oli kukkaruukut ulkopuolella, mutta ne ovat jo vuosien varrella myös hävinneet, samoin kuin kalusteet.

Ei tällä ole nykyisin mitään käyttöä, mutta se pitää säilyttää tuleville sukupolville. Oli sen tekemisessä sellainen homma.

Tältä se näyttää.

lauantai 25. kesäkuuta 2011

Sukkia ja sadetta

Sateella on kiva neuloa villasukkia. Ne ovat sellaisia välipalatöitä. Pieniä ja valmistuvat nopeasti ja jos ei keksi mitä muutakaan neuloisi. Niihin voi myös käyttää kaikki jämälangat.

Nämäkin sukat on neulottu kahdesta jämälangasta. Yksin lanka ei olisi riittänyt sukkapariin, mutta yhdistelemällä niistä sai sukkaparin. Kuvassa sukat näyttävät lilalta, mutta todellisuudessa ne ovat sinipunasukat.

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannusheila

                     Hyvää juhannusta kaikille lukijoille.


Eikun juhannustaikoja tekemään.  Wikipedia kertoo seuraavaa taikavoimista ja väritaikuudesta.

"Saniaisen, kukattoman itiökasvin saattoi uskomuksen mukaan nähdä kukkivan vain Juhannusyönä. Silloin kukka piti kiireesti poimia. Kukka toi poimijalleen taikavoimia. Juhannuksena kukkivaan saniaiseen liittyviä uskomuksia on tunnettu Suomen lisäksi esimerkiksi Baltian maissa."

Mulla kasvaa takapihalla kaksi Saniaista. Pitää yöllä käydä katsomassa kukkiiko ne. Saa nähdä mitä taikavoimia sitä saakaan. ; )


"Väritaikuus

Väritaikuudessa eri väreille on katsottu olevan omat vaikutuksensa. Väritaikuutta esiintyy melkein jokaisessa taikuuden lajissa, joissa käytetään jonkinlaisia esineitä. Kynttilätaikuudella on suora yhteys väritaikuuteen, sillä kynttilät valitaan värin mukaan.
  • Tummanpunainen on viisauden väri.
  • Punainen on rakkauden, intohimon ja voiman väri.
  • Vaaleanpunainen on ystävyyden ja rakkauden väri.
  • Oranssi on luovuuden väri, mutta sitä käytetään myös sitoutumistaioissa, sekä työhön liittyvissä taioissa.
  • Kulta on Jumalan väri, ja sitä käytetään suojaavissa sekä parantavissa taioissa.
  • Keltainen on energian väri, siihen liitetään usein Aurinko ja Jumala, mutta myös ilo ja ystävyys.
  • Vihreä on rahan ja onnen väri, se kuitenkin liitetään myös luontoon ja parantamiseen.
  • Sininen on suojautumisen väri, se on myös hyvin rauhoittava. Joskus sinistä käytetään myös henkien kanssa kommunikoinnin yhteydessä.
  • Tummansininen on mietiskelyn ja viisauden väri.
  • Indigoa käytetään ennustamisen ja selvännäön yhteydessä.
  • Violetti on hyvin henkinen väri ja sitä käytetään usein voimakkaissa loitsuissa.
  • Valkoinen on puhtauden, suojaamisen ja parantamisen väri, ja sen katsotaan karkottavan kaikki ympäriltään.
  • Musta on valkoisen vastakohta siinä mielessä, että se imee kaiken itseensä, sitä käytetään usein kirous loitsujen poistamisessa. Musta on kuitenkin hyvin kiistelty väri."

torstai 23. kesäkuuta 2011

Pionit kukkii

Pioni on yksi suosikkikukistani. Minulla kasvaa sitä punaisena, valkoisena ja vaaleanpunaisena. Vaalenpunainen ei vielä kuki, koska jouduin viime vuonna sitä siirtämään, kun se joutui puristuksiin valkoisen ja punaisen väliin niiden kasvaessa kohisten.

Pöytäliinakin on samaa sävyä kukkien kanssa.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Tekniikka ei toimi

Kuvien lisääminen blogiin ei onnistu. Miksi? Onko muillakin samoja ongelmia. Kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Joten huomiseen. Toivottavasti vika on silloin korjattu.

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Tomaatti

Äsken kauppareissulla ruokakaupasta tarttui mukaan tomaatintaimi. Siinä on jo tomaatteja valmiina. Tosin vielä vihreitä. Siitä pitäisi satoa saada piankin. Omat taimet jotka istutin kasvilavoille kylläkin kukkivat kovasti, mutta ei niissä ole vielä tomaatteja.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kiisseli

Pakasteessa on vielä jonkin verran viimevuotisia marjoja jäljellä. Olen yrittänyt niitä kovasti sieltä käyttää, että uudet marjat mahtuvat sitten syksyllä pakastimeen. Nyt keitin niistä kiisseliä. Siinä on punaisia viinimarjoja, mustikoita, lakkoja ja vadelmia. Vatkasin myös kyytipojaksi vaniljavaahtoa. Yhdessä ne ovat lyömättömiä.

Kiisselikulho on tuunattua versiota. Olen kirpparilta löytänyt kulhon ja jalaksi tuikkukipon. Ne on liimattu yhteen ja näin siitä tuli jalallinen kiisselikulho.

Vaniljakastiketta vaahdotettuna.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

A'le, a'le, a'le

Ale alkoi. Sitä sitten painettiin mennä tukka putkella Jumboon. Heti kun kaupat aukes. Ei ollu yhtään ruuhkaa, sitä tuli vasta kun lähdin sieltä pois. Tässä aletavaroita. Ostamissani vaatteissa oli vahintään -50 % ale.

Vaaleanpunaista ja rimssua, niin romanttista. Villatakki oli kylläkin harmaa ja sukat. Mutta kuitenkin. Vaaleanpunaista.
Ah, ihanaa.

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Pennut nukkuu

Oli ihan pakko ottaa kuva pennuista, kun ne nukkuu. Hauskassa asennossa. Tassut taivasta kohti. Ne on aina tollasessa rykelmässä, kun ne nukkuu. Ehkä niillä on silloin lämmin tai jotain.

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Perinteiset pitsisukat

Juuri äsken valmistui, niin kuin uusi hallituskin. Pitsisukat. Nämä perinteiset pitsisukat ovat niin kiva neuloa, että olen niitä neulonut monta, monta paria. Moni muukin tykkää näitä neuloa, koska malli on säilynyt kauan. Nyt tälläisesta punakirjavasta langasta.


Olen myös kitkenyt rikkaruohoja marjapensaiden juurilta. Paljon on satoa tulossa. Tietää sitten syksyllä, että mehumaija joutuu hommiin.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Suitsaitsukkelaan -huivi

Neulekoneella saa tosi nopeesti tehtyä kaulahuiveja. Tämä on villasilkistä neulottu. Lankaa meni 100 g ja aikaa 1,5 tuntia. Elikä huivin arvo on 21,90 €.

Nyt kun järkkää työhuoneessa tavaroita taas oikeille paikoilleen, käteen sattuu kaikkea kivaa eli lankaa. Järkkäys saa jäädä kun inspiraatio iskee.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Keittiö

Tässä on yksi yksityiskohta keittiöstäni. Ne, jotka ovat lueskelleet blogiani aikaisemminkin tietävät, että olen heikkona punaiseen väriin. Joten keittiössäkin on punaisia esineitä. Se on kumma, että silmäni aina ensimmäiseksi havaitsee punaisen esineen, vaatteen ......

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Huojuvat ensiaskeleet

Tässä on todistusaineistoa siitä, että koiranpennut ovat jo ottaneet ensimmäisiä askeleitaan. Ne eivät enää pelkästää ryömi, vaan myös huojuvat. Kohta on kova vauhti. Hui.



maanantai 13. kesäkuuta 2011

Sadepäivä=siivouspäivä

Tänään kun toi ilma kylmeni n. 30 asteesta 10,9 asteeseen on hyvä ilma siivota. Vielä kun sataa, ei tartte mennä mihinkään. Sain jonkin mielenhäiriön ja aloin siivota kellaria ja työhuonettani. Se kun on odottanut inspiraatiota. Minulla on aivan liian paljon lankoja ja muita käsityötarvikkeita. Tavaroiden järjestämisessä menee vielä aikaa, mutta muuten on siistiä.


Minulla on kangaspuut. Tai tarkemmin sanottuna ne ovat äitini, mutta olleet minulla jo monta vuotta. Kangaspuut ovat todella vanhat. Olen niillä kutonut mattoja, en muuta. Nyt siivotessani huomasin, että niissä on keskeneräinen matto. Muistin, että matto jäi kesken kun kude loppui. Matto on 1,2 m pitkä pätkä. Pitää keksiä, miten sitä jatkaisi.



Kuva on huono, mutta en saanut parempaakaan.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Lumipalloheisi

Lumipalloheisi kukkii täydeltä terältä. Tässä on lähikuva siitä. Kyllä ne näyttävät lumipalloilta, meinaan kukat.


Sitä on paljon. Pensasaidan verran.

lauantai 11. kesäkuuta 2011

Mansikka ekopurkissa

Laitoin mansikan kasvamaan tyhjään säilykepurkkiin. Otin siitä etiketit pois ja sehän olikin hyvä purkki. Kuinkakohan kauan tälläisen purkin ruostuminen ja maatuminen kaatopaikalla kestää?

Sitä ollaan taas ekotuulella. Tonhan vois vielä koristella, mutta olkoon tollasena. Hauska.       

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Siniset orvokit

Orvokit tykkäävät kasvaa itsekastelevassa ruukussa. Muuten niitä pitää kastella joka päivä. Nytkin on superhyper helle 30,5 astetta lämmintä näytti mittari. Matotkin kuivuvat pikavauhtia. On se kivaa se lämpö, mutta kyllä vähempikin riittäisi.

torstai 9. kesäkuuta 2011

Simmut auki

Yhdellä koiranpojalla on jo silmät auki. Sillä, joka syntyi viimeisenä. Kohta varmaankin muutkin avaavat ne.


Tässä ne ovat kaikki perhepotretissa. Niiläkin on kuuma. Poikaset kitisevät laatikossaan, mutta kun ne ottaa lattialle, niin ne nukahtavat heti. Niillä on selvästi siinä viileämpää.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Mattojen pesua

Nyt on alkanut mattojen pesemisurakka. Kolme mattoa on max, jotka viitsii pestä kerrallaan. Homma alkaa muuten maistumaan puulta. Tässä yleiskuva meidän lähistöllä sijaitsevasta mattojen pesupaikasta.


Siellä on kuusi kapeille matoille tarkoitettua paikkaa ja kaksi leveille matoille.


Siellä on myös mattomankeli. Sillä saa hyvin liiat vedet puristettua pois.

Puhtaita mattoja ja mäntysuopa tuoksuu.

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Kasveja

Pihalla kaikki kasvit kasvavat hyvin. Kasvilavalla mansikat ja tomaatit kukkivat. Herneet ovat versonneet myös hyvin.

Eilen istuttelin lisää mansikoita ruusupenkin reunaan. Kyllä oli kova homma kitkeä kaikki rikkaruohot ja leikellä kuivat ruusunoksat pois. Käsivarret ovat nyt naarmuilla, mutta toivottavasti mansikat tuottavat satoa tässä uudessa paikassa.

Salaatitkin ovat jo kohta syöntivalmiita. Tässä on neljää eri sorttia.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Sukkakirja

Aivan ihastuttavia sukkamalleja tässä kirjassa. Sukkia voi neuloa kaiken muun puuhastelun lomassa. Ainakin silloin kun selkä on kipeä liiasta kitkemisestä.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Paksua lankaa

Pakko oli ostaa, kun halvalla sai. Lanka on 200 g vyyhdeissä ja sitä tuli ostettua 1,2 kg. Lanka on villasekoitelankaa ja ajatuksena siitä on neuloa joko kaulahuiveja tai tuubeja. Siitä neulominen on nopeaa, kun se on niin superpaksua. Puikkosuositus on puikot 20-25 ???????? Halot, etten sanoisi. No se saa odottaa varmaankin syksyyn, ennen kun neulon siitä mitään. Antaa ajatuksen muhia. Turkoosi oli vaan niin kiva väri.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

YO

Hurjan paljon ONNEA kaikille uusille ylioppilaille.

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Eilinen kirpparikierros

Kirpparilta löytyi taas kaikkea hauskaa. Esimerkiksi tämä lintuhäkki.


Tällainen teline vaikka kukille tai kynttilöille. Ajattelin laittaa siihen kolme kukkaa, kunhan saan ne haettua kaupasta.


Kukkapurkki tai jotain.


Tyynyjä. Vaaleanpunaisia. Rimssullisia.


Vanha käsityökirja.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Pentupäivitys

Pennut kasvavat kohisten. Ne ovat jo viikon vanhoja. Viikossa niiden paino on jo noussut huimasti. Silmät eivät ole vielä auenneet. Varmaankin ensi viikolla ne avautuvat. Ne nukkuvat ja syövät. Ovat ne kyllä ihania. Kaikki on mennyt hyvin. Niiden vieressä voisi istua vaikka koko päivän ja katsella niitä.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Pihalla kukkivia kukkia

Ihanaa 27,5 astetta lämmintä. Olen puuhastellut pihalla koko päivän. Tässä on pihalla tällä hetkellä kukkivia kukkia. Rikkaruohojen kitkentää riittää. Mutta ihana ilma. Kyllä siitä on nautittu, tästä herkusta.

Ekana kylläkin kuva amppelimansikasta, jossa ekat mansikat ovat valmiit.


Sitten niitä kukkia.