Translate

lauantai 25. helmikuuta 2017

1/8 osa virkattua päiväpeittoa

Nyt on valmiina ensimmäinen rivi tätä valkoista virkattua päiväpeittoa. Vielä pitäisi virkata seitsemän riviä ja reunukset. Tähän ekaan riviin meni lankaa 234 g. Nyt pystyy jo vähän tarkemmin laskemaan langan menekkiä. Peitoon tulee 56 ruutua eli 7 ruutua leveyteen ja 8 ruutua pituuteen. Ompelin ruudut yhteen, vaikka ohjeessa oli niiden kiinnitys virkkaamalla piilosilmukoita.


keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Harmaat räsymattosukat

Neuloin nämä sukat käyttäen harmaata ja kirjavaa lankaa. Yksi kerros harmaalla ja yksi kerros kirjavalla. Resori, kantapää ja kärki harmaalla. Ihan simppeliä. Tykkään. Lankaa meni 64 g.


perjantai 17. helmikuuta 2017

Virkattu tilkku

Kevättä kohti ollaan menossa. Virkkaus alkaa kiinnostaa aina vaan enemmän kuten myös puuvillalangat. No nyt taas aloitin ikuisuusprojektin. Olen tästä haaveillut jo monta vuotta ja aloittanutkin sen aikaisemminkin. Se ei vaan ole edistynyt. Valkoinen virkattu sängynpeitto.

Olen näitä virkattuja peittoja etsinyt kirppareiltakin, mutta sieltä ei ole tullut vastaan valkoista isoa peittoa. Väri on tässä tärkeä. Kirpparipeitot kun ovat kellertäviä tai luonnonvalkoisia.

Kuvion pitää olla romanttinen. No tässä kuviossa on sydämiä. Edellisestä projektista voit lukea tästä: http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2011/03/sydankapysen-tyyny.html 
Tästä piti tulla myös silloin peitto, mutta into loppui ja siitä tuli tyyny. Tämä peitto on vaan kummitellut jossain mielen sopukoissa pitkään. Katsotaan miten nyt käy.

Tilkkuja pitäisi virkata 56 kpl. Tilkku on 25 cm x 25 cm. Se painaa 32 g. Nyt on kaksi tilkkua valmiina.


keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Neulottu pupu

Nana meni heti hoitamaan pupua, kun laitoin sen kuvattavaksi sohvalle. Sen ei tarvitse olla yksin. Voi miten hellyttävää.

Valkoista lankaa meni vartaloon yksi 50 g. kerä. Puseroon meni lankaa 18 g. Pupu painaa vanutäytteineen 97 g. Se on 38 cm pitkä korvineen. Tämä pupu on neulottu eri langasta kuin ohje. Siksi se on pidempi.

Ohje löytyy täältä: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6590&cid=11


tiistai 14. helmikuuta 2017

6 v.

Olen pitänyt tätä blogia kuusi vuotta. Aloitin blogin pitämisen ystävänpäivänä 14.2.2011. Joten hyvää ystävänpäivää kaikki blogiystäväni.


Leivoin tämän piirakan samalla vanhalla ohjeella, jolla olen näitä piirakoita aikaisemminkin leiponut. Pakkasessa oli vielä viime syksyisiä mustikoita ja vadelmia. Niistä oli hyvä sato, toisin kuin mansikoista. Niitä ei ole enää yhtään jäljellä.

sunnuntai 12. helmikuuta 2017

3 kerää lankaa=5 paria sukkia

Nyt olen neulonut nämä langat. Lankaa oli kaksi kerää sinistä ja kerä valkoista eli 150 g lankaa. Näistä langoista tuli viisi paria sukkia vauvoille. Lankaa jäi 10 g. Nämä viisi paria sukkia painavat yhteensä 123 g. Lanka oli tarjouksessa ja maksoi 3 kerää/5 €. Joten yhden parin lankakustannukset ovat 1 €.


perjantai 10. helmikuuta 2017

Sinivalkoisia vauvasukkia

Neuloin toiset sinivalkoiset vauvasukat, mutta käänsin värit toisinpäin. Nyt teräosa onkin sininen. Tätä lankaa on vielä jäljellä, joten olkaahan linjoilla.


torstai 9. helmikuuta 2017

Crocsin kumisaappaat

Taas sitä ollaan oltu tarjoushaukkana hakemassa Vantaan Tammiston Hobby Hallin avajaisista uudet kumisaappaat. Ne kun eivät olleet hinnalla pilattu, 9,90 €. Väri on taattua punaista, mitäs muuta.


keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Vauva sukkabuumi

Näihin vauvan sinivalkoisiin sukkiin meni lankaa 25 g. Lanka on 100 % villalankaa. Langan ostin Tokmannilta ja se on nimeltään Kotikulta villainen. Lanka oli tarjouksessa 3 kerää/5 €. Sinisen langan väri oli "lähelle" Suomen lipun sinistä tai sinnepäin.

Suomen lipun sininen väri on Pantonen värikartan sininen 294C väri. (https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_lippu#V.C3.A4rit)



tiistai 7. helmikuuta 2017

Pitsisormikkaat

Alpakkalangan neulonta jatkuu. Eilen valmistuivat nämä sormikkaat. Pitsikuvio on samaa kuin edellisissäkin neulomuksissa. Lankaa meni 68 g. Vielä on jäljellä kaksi kerää tätä lankaa. Sukkia ei voi tästä langasta neuloa. Ei ne kestäisi kulutusta.


lauantai 4. helmikuuta 2017

Perinnehuivi

Tämä huivi on samaa pitsikuviota kuin eilinen pipokin. Malli on perinteinen lenkkihuivi eli huivin toinen pää pujotetaan lenkin läpi. Lankaa meni 68 g. Tämä on samaa alpakkalankaa kuin pipo. Lankaa on vielä jäljellä. Saa nähdä mitä loppulangasta tulee tehtyä. Lankaa on kiva neuloa.


perjantai 3. helmikuuta 2017

Pipo ja pää

Neuloin tämän alpakkapipon niistä tilaamistani langoista. Lanka on 100 %:sta alpakkaa ja sopii hyvin pipoon. Ei pistele. Lankaa meni 58 g. Ohje on täällä: http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Silo-pipo.pdf  

Neuloin pipon muunneltuna. Resori on korkeampi kuin ohjeessa ja silmukkamäärä on eri tähän ohjeeseen verrattuna. Silmukoita tässä mun pipossa on 110 s.

En ole käynyt pitkään aikaan kirpparilla. Kyllä taas kannatti käydä . Sieltä löysin tämän pään. Pitää taas kunnostautua ja käydä kirppareilla useammin.


keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Villasukat

Nämä sukat on neulottu jokunen aika sitten tilaamastani langasta. Esittelin ne langat teille silloin. Lanka on nimeltään Socki ja väri on rose garden. Sukkiin meni lankaa 70 g. Lanka on 75 % villaa ja 25 % polyamidia.