Translate

tiistai 27. joulukuuta 2016

Ruutusetti

Tänään valmistuivat ruutulapaset. Lankaa niihin meni 52 g. Tähän settiin lankaa meni yhteensä 300 g. Vähän tätä lankaa jäi, mutta mitään suurempaa siitä ei enää saa. Pitää tehdä lopusta langasta jotain yhdessä jonkin toisen langan kanssa. Ehkä tätä ruutukuviota on nyt tarpeeksi neulottu, että jotain ihan muuta seuraavaksi. Keittiössä on ainoastaan tarpeeksi valoa, että saa edes jotain kuvia.


sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Ruutupipo

Samaan sarjaan ruutuhuivin kanssa neuloin ruutupipon. Lankaa siihen meni 67 g. Pipo on samaa lankaa huivin kanssa eli Woolia. Sama ruutukuvio kuin huivissa. Pipossa on silmukoita 120. Pipo on neulottu pyöröpuikoilla. Lankaa on vielä jäljellä, joten olkaahan "kuulolla".


lauantai 24. joulukuuta 2016

X-MAS

Oikein HYVÄÄ JOULUA kaikille lukijoilleni.


perjantai 23. joulukuuta 2016

Täytekakku

Tänään täytekakkua. Tein ekaa kertaa uudella sydämenmuotoisella vuoalla täytekakun. Melko korkea siitä tuli. Vielä ei olla sitä maistettu, mutta täytteenä on kuningatarhilloa, eli mustikkaa ja vadelmaa. Ihan itse kerättyjä.


torstai 22. joulukuuta 2016

Ruutuhuivi

Neuloin tämän ruutuhuivin oikeilla ja nurjilla silmukoilla ruuduttaen. Yksi ruutu on 6 silmukkaa leveä ja 7 kerrosta korkea. Lankana on Wool ja se lankahan on 100 %:sta villaa. Tähän huiviin lankaa meni 181 g. Huivi on 23 cm leveä ja 181 cm pitkä. Vanha lankavarastoni hupenee "silmissä" tai oikeesti vähän, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.


keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Marianne suklaakeksit

Nämä suklaakeksit on tehty muunnellen tätä ohjetta: http://www.maku.fi/reseptit/suklaakeksit

Mulla ei ollut kotona lakritsijauhetta, joten korvasin sen Marianne rouheella. Ihan hyvin sekin käy. Päälle voisi vielä sulattaa suklaata. No nämä odottavat joulua, joten vielä on aikaa.


tiistai 20. joulukuuta 2016

Petteri Punakuono piparit

Leivoin valmiista taikinasta näitä Petteri Punakuono pipareita. Olen näitä aikaisempinakin jouluina leiponut. Nämä vaan ovat mielestäni niin hauskoja, että taas tänä jouluna niitä piti tehdä. Vaikeutena vaan on löytää silmiksi sopivia ruskeita karkkeja. Nämäkin karkit ovat liian suuria, mutta kun sopivia ei vaan missään ole. Ei edes kakunkoristeissa.


maanantai 19. joulukuuta 2016

Helsinki tänään

Kävin tänään Tuomaan markkinoilla Helsingissä. Sää ei oikein suosinut, kun oli pientä tihkusadetta ja pilvistä. Lunta ei ole täällä enää yhtään. Myyntikojuja oli paljon ja tarjonta oli etupäässä ruokapuolta. Espa oli hienosti jouluvalaistu. Päivällä ei ollut ruuhkaa eli rauhassa sai kaikkea katsella.





sunnuntai 18. joulukuuta 2016

AURA sinappi

Tein äsken tällä reseptillä sinappia: https://www.valio.fi/reseptit/aura-sinappi/?gclid=Cj0KEQiAhNnCBRCqkP6bvOjz_IwBEiQAMn_TMY8b4mSOUuQPPNe0ak3JpAhRGAOulh_cUMn_bxBs8zEaAmju8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CJyq_4fy_dACFdRIGAod7GsHTw

Tuli oikein hyvän makuista. Sinapin pitäisi säilyä jääkaapissa viikkoja. No ei sitä niin paljoa tullut, että kyllä se tulee varmaan siinä ajassa käytettyä tai voihan sitä antaa lahjaksi. Sinapin teko olikin tosi helppoa. Miksiköhän en ole sitä aikaisemmin tehnyt?



lauantai 17. joulukuuta 2016

Piparkakkukuusi

Leivoin eilen näillä jokunen vuosi sitten ostamillani kuusimuoteilla piparkakkukuusen. Muotit oli nyt vasta ekaa kertaa käytössä. Piparkakkutaloja olen aikaisemminkin tehnyt, mutta ei vaan ole kuusta tullut tehtyä.




perjantai 16. joulukuuta 2016

Vauvan vaaleansininen neulottu haalari

Ohje löytyy täältä: http://anna.fi/kasityot/neuleohjeet/lapset/vauvan-harmaa-neulesetti

Löysin varastostani vaaleansinistä Regia Silk lankaa kolme kerää. Langan koostumus on 55 % merinovillaa, 20 % silkkiä ja 25 % polyamidia. Haalariin lankaa kului 70 g. Hupputakkiin loppu lanka ei enää riitä. Pitää keksiä jotain muuta. Vähenihän varastoni taas vähän, mutta loppua ei vielä näy.


torstai 15. joulukuuta 2016

LED-puu

Kävin tänään hakemassa Lidlistä tällaisen LED-puun. Olen näitä katsellut kaupoissa aikaisemminkin, mutta en ole raaskinut sellaista ostaa. Nyt hinta oli kohdillaan, 29,99 €. Ulkokäyttöönhän tämä on tarkoitettu, mutta kuvasin sen nyt kuitenkin sisällä. Valaiseen hyvin ja se on 1,80 m korkea.




sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joululimppu padassa

Leivoin tämän joululimpun tällä ohjeella: http://www.iltalehti.fi/pippuri/201612092200038598_ah.shtml

Taikinan tein jo eilen, niin kuin ohjeessa neuvottiin. Tänään sen paistoin. Nyt tein ekaa kertaa padassa leipää. Teen varmaankin tällä tavalla leipää myös jatkossa, niin helppoa se oli.





torstai 8. joulukuuta 2016

Villasukat

Edellisessä postatuksessa näistä sukista varsi jo näkyi. Nyt nämä sukat ovat valmiit. Lankaa meni 111 g. Varren kuvio on sama kuin kuplalapasissa. Ohje kuplalapasiin löytyy täältä: https://dl.dropboxusercontent.com/u/42122002/kupla_lapaset.pdf


tiistai 6. joulukuuta 2016

Suomi 99 vuotta

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni.


lauantai 3. joulukuuta 2016

Lisää patalappuja

Nämä kaksinkertaiset patalaput on virkattu samalla ohjeella, jolla olen aikaisemminkin virkannut patalappuja. Malli on vaan niin kiva ja helppo. Ja samalla tulee kaksinkertainen. Ei sormet pala se kun on niin paksu.

Uusimmat patalaput on noi punainen ja vihreä. Joulupukki ja beige on vanhoja patalappuja. Uusimpiin patalappuihin meni lankaa 40 g/patalappu. Lanka oli jotain vanhaa puuvillalankaa sieltä ehtymättömästä varastostani. Kokoa näille patalapuille tuli 15 cm x 15 cm.

Ohje on siis täällä: http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Virkattu_patalappu.pdf


perjantai 2. joulukuuta 2016

Uusi liesi

Miten sitä tuleekaan niin iloiseksi, vaikka kyseessä on vaan liesi. Te jotka olette lukeneet tätä blogia kauemmin tiedättekin, että en ole mikään "ruokaihminen". Eli leipominen ja ruoanlaitto ei ole niitä mun lempihommia. No nyt se saattaa muuttua kun on toi uusi liesi. Asentaja lähti hetki sitten ja sen jälkeen pesin lieden ja nyt laitoin uunin päälle, jotta kaikki rasvat palaa sieltä. Kyllä nyt kelpaa joulukinkku paistaa.


torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukuu(si)

Näin K-raudan mainoksessa, että siellä on 150 cm muovikuusia 10 € hintaan. Pakkohan se oli sieltä hakea.