Translate

lauantai 24. syyskuuta 2016

Myssy ja lapaset

Myssy valmistui nopeasti lapasista (torstain postatus) jääneestä langasta. Kaikki lanka meni eli yhteensä myssy ja lapaset painavat 148 g. Myssyn paino on 94 g. Neuloin reunan helmineuletta poikittain. Ompelin ympyräksi ja sen jälkeen poimin silmukat reunasta. Lisäsin silmukoita ja neuloin sileää neuletta niin pitkään kun langasta riitti. Pyöröpuikoilla on helppo neuloa pipoa. Silmukat ei putoile.


torstai 22. syyskuuta 2016

Lapaset

Nyt tuli valmiiksi tällaiset peruslapaset. Lankana on Salida nimistä sukkalankaa. Villaa siinä on 75 % ja polyamidia 25 %. Lanka on pätkävärjättyä, joten se ei kaivannut mitään erikoista. Lankaa meni 54 g. Kerässä sitä on 150 g ja 375 m. Tuliskohan tästä lopusta kerästä vielä myssy?


tiistai 20. syyskuuta 2016

Kashmirneule

Hain myös eilen Lidlistä kashmirneuleen. Niin ja en ollut ainut ihminen jota nämä neuleet kiinnostivat. Pientä säpinää oli havaittavissa aamutuimaan tässä kaupassa. Värinä valitsin vaalean harmaan. Nyt mulla on näköjään menossa harmaa kausi näiden vaatteiden suhteen.


maanantai 19. syyskuuta 2016

Ohimennessä untuvatakki

Pikainen pysähdys Sellossa tuotti tuloksen. Nyt mulla on uusi pidempi kevytuntuvatakki. En tiennyt Sembaloista mitään, koska Espoon mainoksia ei jaeta tänne Vantaalle. No ohimennessä kun vaan nopsaan pysähtyy, niin jotain aina tarttuu mukaan. Espritin harmaanruskea (tai mikä lie väri) kevytuntuvatakki tällainen pidempi oli tarjouksessa. Sehän oli pakko saada. Tykkään näistä kevytuntuvatakeista. Ne on lämpimiä, mutta ei liian kuumia. Ja parhaat löydöt tekee, kun ei ole mitään erityistä etsimässä.


lauantai 17. syyskuuta 2016

Jussi Suomi sukat

Neuloin nämä pienet sukat Baby Wool vauvalangasta. Lankaa meni 37 g. Langan koostumus on 100 %:sta merinovillaa. Vanhasta varastostani löytyi näitä värejä. Halusin nyt neuloa sinivalkoiset suomi sukat. Mallina käytin Jussi sukkien mallia.


torstai 15. syyskuuta 2016

Juhannusruusu tabletit

Virkkasin nämä musta/valko/harmaa tabletit jämälangasta, joka jäi neuleliivistä jonka neuloin maaliskuussa: http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2016/03/neuleliivi.html 

Punainen pikkuliina on virkattu aikaisemmin. Juhannusruusu ohjeella olen virkannut myös mattoja. Malli on vaan niin kaunis.

Lankaa yhteen tablettiin meni 60 g. Halkaisijaltaan tabletti on 36 cm. Ylijäämälangasta tuli neljä tablettia.

Ohje on siis täällä: http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/2016/Virkattu_Juhannusruusu_matto_2607_2016.pdf





keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Lepakkotuoli

Tuoli on nahkaa ja se on tyttäreni. Tänään se haettiin kaupasta ja molemmat ihastuttiin siihen. Mulla on kankaisia lepakkotuoleja itsellä, mutta tämä on kyllä vaan ihan super tämä nahkainen versio. Niin ja ruskeana.


keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Yösukat

Näiden yösukkien ohje löytyy kirjasta Tine Solheim, Leikkiä langoilla. Sukat on neulottu Pikkusisko langasta. Sitä meni 70 g. Sukissa oleva pykäreunus oli kiva. Muuten sukat olivat perussukat nauhakujalla.


perjantai 2. syyskuuta 2016

Peruspipo

Tämä on ihan peruspipo. Ei mitään kommervenkkejä. Resori reunassa ja pipo-osuus sileää neulosta. Lanka on samaa lankaa kuin edellisessäkin pipossa, mutta eri väristä. Sitä meni 72 g. Pipoja on nopea neuloa pyöröpuikoilla.




torstai 1. syyskuuta 2016

Myssy

Neuloin tämän myssyn Viking Alpaca Sport langasta. Langassa on 30 % alpakkaa, 40 % merinovillaa ja 30 % nailonia. Lankaa meni tähän myssyyn 67 g. Kyllä oli hyvää lankaa neuloa. Ostin sitä kaksi kerää Lankamaailmasta. Lopusta langasta tulee sitten jotain muuta, kunhan keksin mitä. Saattaa olla että haen lisää tätä lankaa.

Ohje löytyy täältä: http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=6237&cid=11


Mehiläisiäkin on vielä. Ne pörrää edelleen noissa mun parvekekukissa jotka jatkaa edelleen kukintaansa. (Mehiläinen on toi musta möykky.)