Translate

torstai 28. heinäkuuta 2016

Dominoruutuhuivi

Tässä huivissa on 20 ruutua ja se on neulottu dominotekniikalla. Lankaa meni 93 g. Lankana on Regian sukkalanka. Siinä on 70 % villaa, 25 % polyamidia ja 5 % akryylia. Tätä huivia olen neulonut mehunkeittojen lomassa. Nyt on jo hyvin varustauduttu talveen. En talvea kylläkään yhtään odota. Olen niin kesäihminen, vaikka tykkäänkin villavaatteiden neulomisesta.


keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Mustaherukkahillo

Täällä sitä ollaan vaikka en ole blogia ehtinytkään päivittää. On ollut mehunkeittourakka meneillään. Koskaan aikaisemmin ei ole tullut näin paljon mehuja näistä mun omista pensaista. Välillä on tullut jo uskon puute, että eikö ne koskaan lopu. Muovisia mehupulloja on pitänyt käydä hakemassa kaupasta lisää kun ne eivät tahtoneet millään riittää. Yli 20 litraa mehuja on tullut tässä viime päivinä keitettyä. Punainen viinimarjamehu on jo pakastettu. Vielä olisi kirsikat ja karviaismarjat, mutta sitten helpottaa.

Mustia viinimarjoja tuli myös paljon ja tein osasta niistä mustaherukkahilloa. Ihan vaan hillosokerilla.



torstai 21. heinäkuuta 2016

Vadelma vihreä viinimarjamehu

Mulla on yksi pensas vihreää viinimarjaa kasvamassa puutarhassa. Keräsin siitä marjat ja keitin niistä yhdessä puutarhavadelmien kanssa mehua. Vadelmasato on tänä vuonna hyvä. Yksi litra tuli tätä mehua tänään.



tiistai 19. heinäkuuta 2016

Juustokakku

Tänään oli juustokakkupäivä.

Ohje löytyy täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/388642/Mango-juustokakku/ 

Tällä samalla ohjeella olen ennenkin tehnyt juustokakkua. Reunat olisivat saaneet olla kauniimmat mutta näillä mentiin. Maku kuitenkin oli tärkeämpää. Se ei tälläkään kertaa pettänyt. Hyvää oli.


maanantai 18. heinäkuuta 2016

Konttineulesukat

Neuloin nämä konttineulesukat kokonaan konttineuletta. Eli sukat on kokonaan ruudulliset. Sukat on aloitettu kärjestä ja neulottu vartta kohden. Lankana on Regian ohut sukkalanka. Lankaa meni 92 g ja ruutujen värit tulivat sattumanvaraisesti, koska lanka oli pätkävärjättyä. Näiden sukkien neulomisessa oli haastetta, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen. Nyt tekisi mieli neuloa toisetkin samanlaiset sukat (eri väriset), mutta puutarhahommat pitää ekana hoitaa. Kohta on taas mehujen keittoa sun muuta.

http://www.ravelry.com/patterns/library/lonely-socks-club-entrelac-sock






lauantai 16. heinäkuuta 2016

Satoa odotellessa

Kävin kuvaamassa pihallani mitä kaikkea satoa mulle on tulossa, kunhan ne vaan ensin kypsyvät. Kaikenlaista on tullut istutettua puutarhaan näiden vuosien aikana. Tänä vuonna uusia omenapuita. Ne eivät vielä tuota satoa muutamaan vuoteen.

Toiset taas ei tuota satoa vaikka niiden pitäisi. Luumupuusta on tullut vain muutama luumu koko tänä aikana kun olen täällä asunut. En tiedä mistä se johtuu, koska puu on jo suuri. Ei näyttänyt olevan yhtään luumua tänäkään vuonna. Mansikat myös tuottavat huonosti. Sitä taitaa olla liikkeellä koko maassa. No kuka nyt tykkää kun koko ajan sataa.

Jotkut kasvit näyttävät kylläkin nauttivan näistä sateista. Vettä on tullut tarpeeksi, ellei vähän liikaakin. No ei ole tarvinnut kastella. Se on hoitunut itsestään. Avomaakurkku kasvaa hyvin, mutta sadosta ei ole vielä tietoa. Kurpitsa tuottaa hyvin. Kesäkurpitsaa pääsee kohta syömään. Omenia tulee hyvin, samoin kuin kirsikoita. Viinimarjat tuottavat aina, oli keli mikä tahansa.















keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Vapaa-ajan kengät

En ole tänä kesänä kovinkaan paljon shoppaillut alessa. Nämä kengät tulivat vahingossa eteen ja eihän niitä voinut kauppaankaan jättää. Tiedätte kyllä miksi. Väri, tottakai. En ollut ollenkaan kenkiä ostamassa vaan ruokaa, mutta -50  % aleahan ei voi ohittaa.

Kengät pitää mulla olla aina nahkaa. Eccon kenkiä ei mulla ole aikaisemmin ollutkaan. Nämä tuntuivat jalkaan todella mukavilta. Sitä kun on alkanut enempi ja enempi arvostamaan mukavuutta.


sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kanttarelleja

Tässä on tämän kesän eka kanttarellisaalis. Eilen kerättyjä. Puoli litraa pieniä kanttarelleja löytyi. Ne on jo syöty ja hyviä olivat.


perjantai 8. heinäkuuta 2016

Konttineulesukkia ja kurpitsaa

Äsken valmistuivat nämä konttisukat. Olen samalla ohjeella neulonut aikaisemminkin konttisukat. Ohje on Suuri Käsityölehti 2/2004 lehdessä. Lankana on Schoppelwollen Zauberball lankaa. Sitä meni 70 g.

Kurpitsa kasvaa yli äyräittensä. Se ei mahdu enää tähän laatikkoon, vaan se kasvattaa lonkeroitaan pitkin pihaa. Nurmikkoa ei voi leikata näiltä kohdin. Keltaisia kurpitsan alkuja on jo muutama. Hyvää kurpitsasatoa odotellessa.