Translate

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Pellavatunika

Ompelin eilen itselleni tämän pellavatunikan. Siinä on vuori (viskoosi) ja takana piilovetoketju. Koko tuli juuri oikea ja muutenkin tykkäsin tästä mallista. Helma kun on viisto. Heti näkyy rypyt, vaikka silitin sen kuvausta varten. No ne rypyt kuuluu asiaan onhan se pellavaa. Pellava on niitä mun suosikkimateriaaleja.

Ohje tähän tunikaan on Moda 2/2014 lehdessä. Siinä se on 6. Pellavamekko. Mulle se on kyllä mekoksi liian lyhyt, joten käytän sitä tunikana. Nyt kun kaavat on piirretty pitää ommella vielä toinen samanlainen tunika jostain muuta kankaasta. Ajatuksena on jokin kukkakangas.



torstai 26. toukokuuta 2016

Pekka ja Petteri

Vantaan Tammistossa avattiin tänään Honkan Garden Center taimikauppa. Olin heti aamusta siellä hakemassa uusia omenapuita. Jänikset kun ovat syöneet aikaisemmat puuni. Nyt pitää nämä puut suojata todella hyvin, että niille ei käy yhtä huonosti kuin aikaisemmille.

Nämä omenapuut ovat minulle entuudestaan täysin vieraita. Pekka omenapuuhun pitäisi tulla melkein mustia omenoita. Toiseen Petteri omenapuuhun punaisia omenoita. Muutama vuosi täytyy odottaa, että saa satoa ja pääseen maistamaan oliko hyvä ostos. No kalliitahan nämä eivät nyt olleet, 9,99 €/kpl.


sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Raparperi Mansikka Vadelma MEHU

Mietin mitä tekisi raparpereista ne kun ovat nyt parhaimmillaan. Siispä keitin niistä menua mansikoiden ja vadelmien kanssa. Niitä kun oli vielä pakkasessa viime vuodelta. Mehun keitto on helppoa hommaa MehuMaijalla. Näistä mehuista tietää, että niissä ei ole mitään lisäaineita. Niin ja toivottavasti niissä on paljon vitamiineja tallella.


torstai 19. toukokuuta 2016

Virkatut bikinit

Tähän bikinin yläosaan meni lankaa 43 g. Alaosa vielä puuttuu sekä vuoritus. Ompelen näihin trikoosta vuorin kunhan saan aikaiseksi. Niin ja virkkaan sen alaosan. Ohjetta olen muokannut omanlaisekseni. Takana kiinnityksenä on kaksi nappia. Alareunaan virkkasin ruutuvikkausta. Sillä tein myös noi solminisnauhat.

Ohje löytyy täältä: http://www.crochetkingdom.com/stunning-crochet-bikini-pattern/


tiistai 17. toukokuuta 2016

Toilettilaukku

Ompelin tämän toilettilaukun tyttärelleni, koska hän lähtee reissuun ja tarvitsee sellaista. Kankaana oli muovitettua sisustuskangasta ehtymättömästä varastostani löytynyttä. Materiaali oli paksua, joten pussukka pytyy hyvin pystyssä.

Ompeleminen meni muuten hyvin, mutta nurkkien kohdalla oli vähän vaikeuksia. Yksi neula katkesi.

Sisällä tässä pussukassa on neljä taskua. Taskuissa ja kanttauksissa käytin joskus ompelemistani tyynyistä jäänyttä hukkapalaa. Väri kun oli oikea. Sekin löysi nyt paikkansa. Vetskari olisi saanut olla vähän pidempi, mutta näillä mentiin mitä kotoa löytyi.


maanantai 16. toukokuuta 2016

Helmikoru

Nyt valmistui helmistä ja rinkuloista turkoosin värinen kaulakoru. Silläkin on pituutta 45 cm.


lauantai 14. toukokuuta 2016

Punottu kaulaketju

Pitkästä aikaa innostuin punomaan kaulaketjun. Kaivoin korutarvikkeeni esille, koska mun piti korjata yksi koru. Mulla oli siellä valmiiksi sahattuja renkaita pussissa odottamassa, että tekisin niistä jonkin ketjun. Olin nähtävästi silloin kyllästynyt korujen tekemiseen ja laittanut tarvikkeet kasaan siinä vaiheessa kun olisi pitänyt aloittaa punonta.

Tämän ketjun nimeä en tiedä suomeksi, mutta englanniksi se on Wiggly. Se oli ihan helppo punoa. Ketjulle tuli pituutta 45 cm eli oikein sopivasti.

Täytyy tehdä vielä lisää ketjuja kun noi tarvikkeet on tossa esillä.


tiistai 10. toukokuuta 2016

Virkattu biginitoppi

Virkkasin tämän biginitopin 100 %:sta puuvillalangasta. Lankaa meni 85 g. 50 g kerässä lankaa on 125 m. Käytin 2,5 numeroista virkkuukoukkua. Takana on kaksi nappia joilla sen saa kiinni ja kaulan ympäri on solmimisnauhat. Saa nähdä tuleeko vielä virkattua tälle alaosa. Tämä toppi kun on tehty tekniikalla virkkaa ja pura ja virkkaa uudelleen.


perjantai 6. toukokuuta 2016

Virkattu poncho

Nyt olen ommellut virkkaamani kukat yhteen. Niistä tuli poncho. Lankana on bambulanka, jota kului 250 g. Mallista poiketen tein ponchon takaa myös V-mallisena. Mulla kun oli eri lanka kuin mallissa, niin mun kukat ovat 6 cm halkaisijaltaan. Niitä meni vähemmän kun olin virkannut, joten.muutama kukka jäi yli. Niistä tulee sitten jotain muuta. Kukan malli on helppo virkata. Kovin työ on niiden yhdistämisessä. Siinä meinasi usko loppua kesken, mutta valmista tuli.

Ohje: http://www.tekstiiliteollisuus.fi/naytaohje.php?tuoteid=74



maanantai 2. toukokuuta 2016

Yrttiamppelit

Eilen kun siivosin parvekkeen kesäkuntoon löysin sieltä ruukkukassistani tällaisia punottuja ruukunsuojuksia. Olen ne joskus kirpparilta ostanut, mutta en ollut niille keksinyt mitään käyttöä. Olin ne ostanut värin takia. Punaisia, tottakai. Hintalaputkin olivat vielä tallella, 20 snt/kpl. Ne eivät siis olleet hinnalla pilattuja. Askartelin niihin noi nauhat ontelokuteesta ja laitoin roikkumaan tollaiseen telineeseen. Amppelit kun ovat kuulemma taas tehneet paluunsa.

Mun oli ihan pakko hakea kaupasta yrttejä noihin ruukkuihin kun sain amppelirykennelmän valmiiksi. Ihana yrttien tuoksu tulee kun istuu parvekkeella ja pöyhiin noita yrttejä.


sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Rahkamunkit

Leivoin tällä https://www.k-ruoka.fi/reseptit/rahkamunkit reseptillä näitä munkkeja. Munkkitaikinaan tuli sitruunaa, joka antoi niille kivan maun. Hyvä ja nopea resepti tällaiselle hätähousulle, joka ei jaksa odotella pullataikinan kohoamista. Näitä kun ei tarvinnut kohotella. Ainekset sekoitettiin keskenään ja paistettiin.

Nyt ne on jo syöty, mutta teen tällä reseptillä munkkeja vielä uudelleenkin.