Translate

sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Ruutuvirkkausta

Vanhasta Novitan lehdestä löytynyt malli. Vaaleanpunaista virkkauslankaa sen kun vaan riittää, niin tästäkin tuli vaaleanpunainen.

Mallista tuli 18 cm x 122 cm ja lankaa meni 83 g.


torstai 25. kesäkuuta 2015

Simpukkavirkattu laukku

Voiko naisella olla liikaa laukkuja?

Nyt virkkasin pienen (14 cm x 18 cm) lukkomekanismilla varustetun laukun. Laukku on virkattu simpukkavikkauskuviolla. Laukku poikkeaa ohjeesta siten, että virkkasin sen ohuesta langasta ja lukko on kaareva. Tarvikkeet kun oli jo valmiiksi kotona.

Ohje laukkuun, joka on siis suurempi kuin tämä, löytyy Kotiliesi Käsityö 1/2015 lehdestä. Siinä se on numero 6, virkattu iltalaukku.


maanantai 22. kesäkuuta 2015

Harmaat sukat

Sateella ja kylmällä ilmalla näitä sukkia tulee kuin sieniä sateella. Odottelen jo kyllä malttamattomasti niitä helteitä. Sukat painavat 106 g. Melkein yksi kerä riitti.


lauantai 20. kesäkuuta 2015

Sitruunainen piimäkakku

Niin kuin tiedätte, mun leivontataidot ei ole "kaksiset". Ohjeiden pitää olla helppoja ja nopeita. Nyt näin Lidlin Milbona piimäpurkissa tämän ohjeen. Se vaikutti just mun taidoille sopivalta ohjeelta. Aineet kun vaan sekoitetaan keskenään ja paistetaan. En ole erityisen kuivakakkutyyppiä, mutta kokeilin tätä ohjetta. Kakusta tuli siis todella hyvää. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Kardemumma ja sitruuna sopiin hyvin yhteen. Kakusta ei myöskään tullut kuivaa, vaikka on kuivakakku.


perjantai 19. kesäkuuta 2015

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Juhannusruusu ja unkarinsyreeni

Juhannusruusuissa kukat ovat vielä nupuilla, kun on ollut niin kylmää. Otin niitä kuitenkin sisälle maljakkoon ja toivon että ne parissa päivässä avautuisivat. Laitoin myös joukkoon unkarinsyyreenia. Siinä kukat ovat punaisemmat verrattuna tavalliseen syreeniin, jossa kukat ovat liloja. Unkarinsyreenissäkin kukat ovat myös vielä nupuilla.


maanantai 15. kesäkuuta 2015

Punainen PROJEKTI laukku

Mitä sitä tällaisina sateisina päivinä kuin ompelua. Ei tuolla ulkona kukaan viihdy. Kylmää ja koleaa. No tämä nahkatakin uusiokäyttöprojekti on edennyt yhden laukun verran. Tämä laukku on ommeltu takin hihoista. 80-luvulla kun oli niitä leveitä hihoja. Niistä pystyi ompelemaan laukun. Laukun suuosa on siis  hihan ranne. Hiha oli vedetty kasaan nauhoilla. Nahkakappaleihin silitin liimakangasta, kun se muuten tuntui liian löperöltä.

Laukku on mitoiltaan ylhäältä 35 cm alhaalta 38 cm ja korkeutta sillä on 31 cm. Laukussa on vuorina  takin vuorikangasta. Ompelin vuoriin kaksiosaisen taskun ja joskus printtaani merkin. Merkin ompelin ihan huvin vuoksi. Kantohihnat purin vanhasta laukusta. Laitoin lasisen sydänriipuksen koristeeksi ja nauhana käytin hihasta purkamaani nauhaa. Nauha oli noissa mustissa reijissä.

Tämä laukku on tehty hihan ehdoilla ja valmiita saumoja hyödyntäen. Nahkaa on yritetty käyttää  mahdollisimman tehokkaasti.


perjantai 12. kesäkuuta 2015

Mikä kasvi?

Mulla kasvaa tällainen kasvi yrttimaalla enkä tiedä mikä se on. Onko se rikkaruoho, yrtti, kukka vai mikä. Olen sen antanut siinä kasvaa, kun se on niin hyvinvoivan näköinen. Kasvi on nyt n. puolen metrin korkuinen. Siinä on päissä tollaiset tähkän näköiset olisko kukat, jotka ei ole vielä avautuneet. Olisin kiitollinen jos joku kertoisi minulle mikä se on. Kiitos jo etukäteen tiedosta.


torstai 11. kesäkuuta 2015

Lisää Juhannusruusuja

Toinen matto valmistui tänään. Nyt on pidettävä mattojen virkkaamisesta taukoa, se kun on niin rankkaa ranteille ja niskalle. Jotain muuta välillä.


keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Juhannusruusu

Virkkasin tämän Juhannusruusu-maton viime syksynä ostamastani tumman harmaasta ontelokuteesta. Ostin kudetta silloin kangaspuumattoon, mutta nyt mulla on loimi loppu kangaspuista. Näin ne suunnitelmat muuttuvat. Kudetta tuli silloin ostettua 5 kg ja tähän mattoon sitä meni 2118 g eli siitä tulisi vielä toinen samanmoinen matto. Tykkään tästä mallista, vaikka on siitä tullut jo aikaisemminkin virkattua. No miksi sitä vaihtaisi toiseen malliin, kun tämä miellyttää silmääni. Maton halkaisija on 106 cm ja virkkuukoukku, jolla sen virkkasin oli nro 7. Mattoon mennyt ontelokude maksoi 28,60 €.

Ohje löytyy siis täältä: http://www.lankava.fi/WebRoot/esito/Shops/esito/MediaGallery/OHJEET/Virkattu_matto_10062011.pdf




tiistai 9. kesäkuuta 2015

Sukat itsevärjätystä langasta

Neuloin sukat siitä langasta, jonka jokin aika sitten värjäsin. Pinnasta tuli tasaisen kirjavaa. Lankaa meni 78 g. Vähän lankaa vielä jäi, joten pitää sitä yhdistää johonkin muuhun ja neuloa toiset pienet sukat. Nämä sukat ovat kokoa 30.


maanantai 8. kesäkuuta 2015

Punainen projekti

Löysin tämän punaisen 80 -luvun nahkatakin kirppikseltä 10 € hintaan. Nahka on ihanan pehmeää, siis todella hyvälaatuista. No värin ja laadun takia sitähän ei voinut sinne jättää. Nyt olen siitä purkanut sivusaumat ja vuorin pois ja miettinyt mitä siitä tekisi. Laukku on nyt ekana mielessä ja jotain pussukoita. En ole sitä vielä raaskinut leikata paloiksi, kun en ole vielä aivan varma mitä siitä tulee. Projekti on siis "mietintämyssyssä".


perjantai 5. kesäkuuta 2015

Polvisukat

Joo, kyllä täälläkin kesää odotellaan, mutta iltaisin tulee näitä sukkia neulottua. Näihin polvisukkiin meni lankaa 158 g. Lankavarastoni taas vähän pieneni. Varret on helmineuletta.


keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Langan värjäystä

Värjäsin tämän valkoisen vyyhdin Nitor tekstiilivärillä. Se kun käy villalle. Tarkoitukseni oli saada lankaa, joka ei ole tasaisesti värjättyä eli välillä on tummempia kohtia ja valkoinenkin jossain kohtaa näkyisi. Ripottelin värijauhetta märän vyyhdin päälle epätasaisesti ja annoin värin vaikuttaa. Vyyhti oli liotuksessa yön yli ja tällainen siitä tuli. Värinä oli mustaa värijauhetta ja lopputuloksena harmaankirjava lanka. Nyt odottelen vyyhdin kuivumista, jotta pääsen siitä neulomaan sukat.