Translate

lauantai 28. helmikuuta 2015

Paviljonki

Tiedetään että vielä on talvi ja lunta maassa. Mä kuitenkin tänään hain kaupasta uuden paviljongin katoksen ja asensin sen paikoilleen. Tota rautahäkkyrää en ottanut pois talveksi, koska se on pultattu maahan hyvin kiinni. No kuitenkin mulla oli viime kesänä punainen katos. Sen jouduin heittämään valitettavasti roskiin. Viime kesänä aurinko poltti sen vanhan katoksen hauraaksi ja kerran satoi rakeita niin kovaa, että ne tekivät siihen pieniä reikiä. No en ollut ainoa asiakas joka oli hyvissä ajoin ostamassa noita katoksia. Niitä kun jäi kauppaan enää kaksi kappaletta. Hyvä minä kun olin kerrankin ajoissa.


keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Vauvan nahkatossut

Mulla kun jäi nahkapaloja tuolista jäljelle kokeilin miten onnistuu tossujen ompelu. Vauvan tossujen ohjeen löysin Suuri Käsityölehden numerosta 11-12/2008. Ohjeessa tossut oli ommeltu huovasta, mutta mä ompelin ne nahasta. Silitin tukikankaan nahkaan, jotta niistä tulisi ryhdikkäämmät. No mulla ei ollut kotona kun ainoastaan valkoista tukikangasta, joten laitoin sitä. Musta tukikangas olisi ollut parempi ruskeaan nahkaan, mutta näillä mentiin. Tukikangas näkyy nyt liian paljon. Nahan ompelu ei ole vaikeaa, mutta näissä tossuissa pohjan kiinniompelu päällikappaleeseen oli haastavinta. Pientä näperrystä ja kaarevia saumoja. Käytin maalarinteippiä apuna, jotta kappaleet pysyivät paikallaan. Kotona pitäisi olla valmiina kaikenlaisia ompelutarvikkeita inspiraation iskiessä.


tiistai 24. helmikuuta 2015

Hotit sukat

Käväisin viime viikolla Lankamaailman lankakaupassa ja sieltä mukaani tarttui tällaista Hot Socks Spectra lankaa. Ostin sitä kaksi 100 g kerää ja tähän sukkapariin meni lankaa 48 g. Vielä siis tulisi kolmet sukat tästä langasta. Ohut ja riittoisa lanka, mutta ei nyt heti jaksa samanlaisia sukkia neuloa.


sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Nana

Leikki on lasten työtä. Myös koiralasten. Nana innostui leikkimään nallensa kanssa ja onnistuin ottamaan kuvan.


perjantai 20. helmikuuta 2015

Ompelulehti

Kauppareissullani katson aina mitä uusia lehtiä on ilmestynyt. Nyt silmiini osui Ottobreen 2/2015 naisten vaatteiden ompelulehti. Siinä on todella kaunis kesämekko, jonka ompelua nyt suunnittelen. Kangasta ei ole vielä edes hankittu, mutta tällaisen mekon haluan itselleni. Se on toi keltainen tossa kuvassa. En halua kylläkään keltaista mekkoa, vaan jotain mun värejä olevan mekon. Elikkä punaista sen pitää olla.


keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Maastokuvioiset sukat

Nyt neuloin miesten kokoa olevat maastokuvioiset sukat. Lanka oli pätkävärjätty vihreän eri sävyillä. Kuvioksi muodostui maastokuvio. Varsi olisi voinut olla pidempi. Lankaa meni tähän pariin 100 g.


maanantai 16. helmikuuta 2015

Lepakkotuoli

Haastava ompeluprojekti on saatu päätökseen. Kova homma oli ommella noita nahkapaloja yhteen. Ne kun olivat niin pieniä paloja. Välillä usko tähän ompelukseen oli kyllä koetuksella, kun noita nahkapaloja oli niin paljon ommeltavana. Nahan ompelu sinänsä ei ollut vaikeaa, kun oli kunnon välineet. Sain kun sainkin tämän valmiiksi. Muutamia virheitä tuli, mutta ei niistä sen enempää. Vuoriksi laitoin puuvillakangasta.

Laaduntarkastaja Nana on koeistunut tuolin ja todennut sen ihan istuttavaksi.




sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Laskiaispulla

Taas sitä mentiin sieltä mistä aita on matalin. Elikkä kaupan pakastepullilla. Laskiaispulliin kermavaahtoa ja mansikoita pakkasesta, ei mansikkahilloa.


lauantai 14. helmikuuta 2015

4 v.

Käsityöläisen kotona blogi viettää tänään 4 vuotissynttäreitä. 14.2.2011 oli tarkoituksella valittu aloituspäivä, olihan se ystävänpäivä. HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ kaikille lukijoilleni näistä vuosista. Kivaa on ollut ja samalla menolla jatketaan.

Vähän tilastotietoa mitä näinä neljänä vuotena on tapahtunut. 1351 tekstiä on tullut julkaistua. Lukijoita on 50 ja sivuja on katsottu 150 884 kertaa näinä vuosina. Käsityöläisen kotona blogi on luetuimmat blogit listalla sijalla 303 ja Top listalla sijalla 489. Eniten lukijoita on ollut tammikuussa 2013.

Luetuimmat jutut ovat olleet Konttineulesukat, joita on 1805 kertaa luettu, virkattu tuubihuivi 1743 kertaa ja Afrikkalaisia kukkia 1230 kertaa. Hakusanat joilla sivuille on eniten tultu ovat: karviaismarjapiirakka 590 kertaa, rahkaraparperipiirakka 300 kertaa ja käsityöläisen kotona 234 kertaa.

Mitä ajatuksia noi tilastot mussa herätti. No esimerkiksi noi hakusanat. Te lukijat jotka olette tätä blogia seuranneet tiedätte, että en ole todellakaan mikään "jauhopeukalo".  Vähän hämmentävää (pitäisköhän leipoa enemmän).

Neulonta ja virkkausjutut siis näköjään myös kiinnostaa (onhan tämä käsityöblogi enimmäkseen). Käsityöjuttuja  tulee varmasti tulevaisuudessakin koko ajan lisää. Mitä sitä milloinkin tulee tehtyä. Tänäänkin on nahkaa ommeltu urakalla, mutta siitä tuonnempana.

Kaiken kaikkiaan tämä on mukava harrastus jota aion jatkaa.




perjantai 13. helmikuuta 2015

Nahan ompelu

Mulla on nyt menossa tällainen (ainakin mulle) haastava nahan ompelu projekti. Nahka on omanlaisensa ommeltava. No ajattelin tällä kertaa ommella nahkaa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Elikkä tämä ompelu onnistui hyvin kun mulla on ompelukoneessa teflonpaininjalka ja nahkaneula. Tikin pituus on pidempi kuin normaalisti. Nyt mulla se on 4,5. Mulla on polyesterlankaa koneessa ja hyvin toimii. Nuppineuloja ei voi käyttää, koska ne tekevät reikiä nahkaan, joten maalarinteippi on hyvä apuväline. Tilkkualustalla ja tilkkuleikkurilla on hyvä leikata nahkapaloihin siistit reunat.

Ei tässä muuta kun ompelemaan lisää nahkapaloja yhteen, että näette mitä tästä on tulossa (toivottavasti).


torstai 12. helmikuuta 2015

Siksak sukat

Tykkään neuloa siksak kuviota lisäys- ja kavennustekniikalla. Kirjoneuleesta jää aina langanjuoksuja ja se saattaa kiristää näin varressa. Näihin sukkiin meni lankaa 100 g. Sukkia tulee neulottua kun ei muutakaan keksi. Tai on  mulla yksi isompi projekti mielessä. Tänään sitä pitäisi aloitella. Se on haastava ompeluprojekti. Huomenna kuulette siitä lisää, jos se jotenkin onnistuu.


keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Nilkkurit

Mulla on uudet nilkkurit. Niissä on venykkeet molemmilla sivuilla. Olen tällaisista haaveillut koko talven, mutta vasta nyt ne ostin kun ne tulivat vastaan sopivaan hintaan. Mulla kengät pitää olla nahkaa.


maanantai 9. helmikuuta 2015

Torkkupeitot

Mun oli ihan pakko saada nämä vaaleanpunaiset torkkupeitot. Ne kun vaan on niin söpöt.


sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Peruslapaset

Ajattelin kirjoa noihin lapasiin jonkin kuvan tohon päälle, mutta en ole vielä keksinyt minkä. Joten tässä ihan peruslapaset. Lanka on Woolia (100 % villaa) jotain vanhaa varastoani. Tällaista limenvihreää ei taida enää olla myynnissä. Lankaa meni 48 g eli yksi kerä riitti.


lauantai 7. helmikuuta 2015

Mukituunaus

Liimasin Tigeristä ostamiani kirjaimia näihin Teemamukeihin. Eihän ne pesussa kestä, mutta näin koristeena ne on kivoja. Mulla nämä kirjaimet on tietenkin pinkkejä kun niitä oli saatavilla.


perjantai 6. helmikuuta 2015

Farkkupussukka

Ompelin samoista vanhoista farkuista, joista ompelin aikaisemmin tyynyn nyt pussukan. Kangasmerkki on myös aikaisemmin printtaamani merkki. Nyt sen siksakkasin tähän pussukkaan. Vuorikangas on myös vanhasta pöytäliinasta tai verhosta. Kirpparilta joskus löytynyt. Lukko on pussukan kallein osa, koska se on kaupasta ja maksoi 3,95 €.


torstai 5. helmikuuta 2015

Keittiön verhot

Tässä nämä uudet keittiön verhot nyt ovat. Vähän vaaleutta keittiöön, mutta pitäähän ripaus punaista niistäkin löytyä. Verhot löysin Cittarista poistohintaan 4 €/kpl.

Aurinko, hohoi, missä sä oot. Täällä sua jo malttamattomasti odotellaan.


keskiviikko 4. helmikuuta 2015

TAIKA matto

Jumbossa taas vaihteeksi pyörähdettyäni mukaani tarttui Anttilasta PUNAINEN matto. No oikeesti lähdin kaupasta hakemaan maitoa. Eikös ne oo melkein sama maito tai matto. Eihän kauppakeskuksessa voi vaan yhdessä kaupassa käydä kun sinne menee. Tämä matto oli siis Anttilassa jossain poistomyynnissä. Mullehan kelpaa (ja Nanalle) aina kaikki mikä on punaista. Niin ja sopivan hintaista. OVH oli 89,95 € mutta nyt se oli 20 €. 140 cm x 200 cm. 100 % puuvillaa. Huomenna näette mun uudet keittiön verhot. Nyt pitää keittiö siivota, että voi ottaa siellä kuvia.


tiistai 3. helmikuuta 2015

KEVÄTsukat

Täällä sitä jo malttamattomasti odotellaan kevättä. Loskalunta ei olisi tarvinnut yhtään enää sataa. Se kun painaa kolattaessa niin paljon. Kevät saa tulla vaikka heti.

Nämä sukat painavat 60 g. Lanka sisältää 48 % puuvillaa, 39 % uutta villaa ja 13 % polyamidia. Langasta tulee niin kevät mieleen, vaikka ulkona sataa lunta niin kuin kuvasta näkyy (tai pitäisi näkyä).


maanantai 2. helmikuuta 2015

Vuoden viini 2014

Nyt sitä sai. Olen sitä jo yli kuukauden metsästänyt. Nyt pitää vaan odotella sopivaa tilaisuutta ja maistaa oliko se vaivan arvoista. Kyllä mainonnalla on suuri vaikutus. Mäkin lankesin siihen taas kerran.