Translate

lauantai 30. elokuuta 2014

Liikaa vaatteita

Mulla on siis aivan liian paljon vaatteita. Kodinhoitohuone/mun vaatehuoneeseen jouduin ostamaan lisää säilytyskoreja. Aikaisemmatkin korisysteemit on ostettu Ikeasta ja ajattelin ostaa samaa sarjaa lisää. Sarjan nimi on Antonius. No tämäpäs sarja poistuu ja uusi tulee tilalle, mutta onneksi sitä vielä oli siellä myynnissä. Ja mikä parasta, edullisesti. Ostin eilen noita systeemejä kuusi kappaletta, mutta yhden vielä tarvitsisin. Jospa huomenna hakisi.

Säilytyssysteemit ei sitä ratkaise, että on liikaa vaatteita. Nyt mulla alkaa vaatteiden ostolakko ja alan hävittää vanhoja vaatteita. Pakko mikä pakko. Kun on vähemmän vaatteita, ei järjestelemisessäkään mene niin tuhottomasti aikaa. Niin ja aina sitä käyttää niitä lempivaatteita. Miksi sitä säilöö sellaisia, joita ei käytä.

Lempiväristä mikä se on, ei pitäisi olla epäselvyyttä. Noiden verhojen taakse olen myös jemmannut noita korisysteemejä. Näiden uusien korien eteen pitää myös viritellä verhot.




torstai 28. elokuuta 2014

Dominosukat, toiset

Nyt nilkkasukat. Painoa näillä on 97 g. Dominoa on niin kiva neuloa. Mitähän seuraavaksi. Pitäisköhän välillä siirtyä sukista lapasiin. Saa nähdä.


tiistai 26. elokuuta 2014

Kaalikääryleet

Nyt niitä on tehty. Pitkään on tehnyt mieli, mutta tänään sain aikaiseksi niitä tehdä. Kyllä kannatti. Kaalikääryleet on yksi mun suosikkiruuista. Voita ja siirappia kääryleiden päälle ennen paisamista. Tämä ei taida olla mitään laihisruokaa. Ei varmaankaan kun on niin hyvää.


sunnuntai 24. elokuuta 2014

Auringonkukat

Kävin äsken poimimassa Auringonkukkia maljakkoon. On se vaan niin kiva kun kaupunki on  kylvänyt Auringonkukan siemeniä pelloille. Meillä on tällaisia peltoja, joista kaupunkilaiset saavat luvallisesti poimia kukkia kotiin ilokseen. Kiitos Vantaan kaupunki.


perjantai 22. elokuuta 2014

Dominosukat

Nyt olen neulonut dominosukat. Lankaa näihin sukkiin meni 140 g ja lankakustannukset olivat 5,50 €. Aikaa sukkien neulomiseen meni 20 tuntia eli sukkien arvo on 205,50 €. Tykkään tästä dominotekniikasta. Jotain dominojuttuja pitää vielä neuloa, niin kivaa se on.

Aikaisemmin tein tällä tekniikalla peiton. Siitä postatus löytyy täältä: http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2013/02/dominopeitto.html


maanantai 18. elokuuta 2014

Uudet silmälasit

Tänään sain uudet silmälasit ja nyt on menossa niihin totuttelu. Ne tuntuvat oikein hyviltä. Melkein ei huomaakkaan että on lasit. Kevyet ja pysyvät hyvin päässä. Tilatessani vähän mietitytti musta väri, mutta tykkään.


lauantai 16. elokuuta 2014

KANADA sukat

Sukkia pitkästä aikaa. Aiheena oli Kanada. Muutaman kerran jouduin purkamaan ton vaahteranlehden, vaikka olin sen piirtänyt ruutupiirroksena. Se ei vaan näyttänyt ommeltuna oikealta. Paperilla se oli hyvä, mutta ei sukan varressa. Tällaiset tyylitellyt sukat tälläkertaa.




torstai 14. elokuuta 2014

Omenapiirakka

Eilen teki jotain hyvää mieli. No mitään ei tietenkään ollut kotona. Kaikki kaapit pengottuani löysin pakkasesta valmiin piirakkataikinan ja omenoitahan on pihalla. Taikina suli tunnin ja sillä aikaan pilkoin omenalohkoja. Helppoa ja suht nopeaa ja sai makeannälän tyydytettyä.


keskiviikko 13. elokuuta 2014

Nailonniidet

Tänään hain Vantaan Myyrmäen Paalutorilta nailonniisiä ja vähän muutakin. Olen etsiskellyt ostopaikkaa, josta noita niisiä voisi ostaa (muualtakin kuin verkkokaupoista) koska kangaspuut pitää kunnostaa ehdottomasti. Sattumalta silmiini osui, että Someron Lanka (http://www.someronlanka.fi/?toripaivat) niminen yritys on tänään siellä torilla myymässä tuotteitaan. Kudontatarvikkeita on näet hankalaa löytää pääkaupunkiseudulta tai en vaan sellaista löytänyt.

No ei muuta kuin pinkaisin sinne. Eikä ollut hukkareissu ollenkaan. Houkuttelin myyjää tulemaan myymään tuotteitaan myös tänne itävantaan puolella. Toivottavasti tulee.

Hänellä oli siellä myynnissä trikookuteita, ontelokuteita sunmuuta. Itse ostin ontelokudetta ja hinta ei ollut mielestäni ollenkaan paha, 9 €/kg. Niin ja ostin ne niidet joita lähdin hakemaan. Ne oli 9 €/100 kpl.

Nyt pitää sopia äitini kanssa, koska uusitaan noi niidet ja muutkin narut. Kävin kyllä ihmettelemässä niitä naruvirityksiä, mutta en hirvinnyt niitä yksin alkaa vaihtaa.





tiistai 12. elokuuta 2014

Kirjaimia

Nuppeja, lasinalustoja, muki, tarrakirjaimet ja sitä sun tätä. Kirjaimia eri muodoissa. Ei kylläkään ollut just mun kirjaimia, mutta sitten toisella kerralla. Tigeristä tietty. Ostin sieltä myös käsitöihin liittyviä apuhakaneuloja. Näitä tarvitaan silloin, kun jätetään silmukat jostain syystä odottamaan.


maanantai 11. elokuuta 2014

Kasvissosekeitto

Nyt kun pikkuhiljaa palaillaan arkeen niin laitoin vähän kevyempää ruokaa. Kyllä se grilliruokakin on hyvää, mutta välillä jotain kevyempää. Keittoon laitoin:

3 perunaa
3 porkkanaa
2 "nuppua" kukkakaalia
2 "nuppua" parsakaalia
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 kasvisliemikuutio
1 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Keitin kasvikset kypsiksi tilkassa vettä ja sauvasekoittajalla ne sitten soseutin. Lisäsin kerman ja mausteet. Päälle jotain "vihreää" ja salaattijuustoa. Tästä määrästä tuli kahdelle keittoa.


perjantai 8. elokuuta 2014

Kesäkukat

Käsitöitä en ole näin kuumana kesänä juurikaan tehnyt. Aika on mennyt kaikessa pakollisessa puuhailussa. Mattojen pesussa, mehunkeitossa ym. ei niin kivoissa hommissa. Käsityöt ovat jo alkaneet siintää mielessäni. Mitähän sitä tekisi? Kangaspuut odottavat tekijäänsä, uusi ompelukone myös, rukillakaan en ole pitkään aikaan kehrännyt, neulekoneella en ole neulonut vuosiin. Osaankohan niitä enää käyttääkään. Vai pitäiskö sitä keksiä jokin uusi harrastus syksyksi.

No kukkienhoito on onnistunut tänä kesänä yli odotusten. Kesäkukat ovat nauttineet näistä helteistä. Siitä tulikin mieleeni, että pitää lähteä niitä kastelemaan.


sunnuntai 3. elokuuta 2014

Kokolattiamattoa kellariin

Tällaisista 60x60 cm laatoista. Helppo ja kiva asentaa. Nopeesti tulee valmista. Seinänvierustat ja muut pahat paikat on vielä laittamatta. Niissä mattoa pitää leikkailla sopivan kokoisiksi paloiksi. Siinä menee eniten aikaa. Jalalle tällainen kokolattiamatto on kiva. Varsinkin talvella ja kellarissa. Väri on vaaleanharmaa. Täällä kellarissa mulla on kangaspuut ja rukki (ja sitä tarpeetonta roinaa). Niistä on jo aikaisempia postatuksia. Huonekaluja, kuntoilulaitetta sunmuuta on pitänyt siirrellä, joten kellari on taas tullut siivottua. Niin ja on siellä pakastinkin niin kuin kuvasta näkyy. Melko lämmintä puuhaa tämä tämmöinen näillä helteillä.