Translate

torstai 31. heinäkuuta 2014

Kangasleimasin

Hain tänään Lidlistä leimasimen (4,99 €), jolla voi leimailla kankaalle. Leiman pitää kuivua 24 tuntia ja pestä voi jopa 90 asteessa. No voi tällä paperillekkin leimailla, mutta mulla sille on enemmän käyttöä kankaan leimaamisessa. Kirjainten laitto oli melkoista näpertelyä, joten pitää laittaa joku teksti joka voi olla siinä aina.


perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on saanut kasvaa maustekasvien pimennossa. En ollut huomannut, että se on jo noin iso. Maustekasvit ovat vallanneet koko kasvimaan, joten se on saanut olla siellä rauhassa. Kyllä tämä kesä on ollut kaikkien kasvien kannalta mitä parhain. Perunoista olen jo saanut satoa. Tomaatin ja paprikan "hedelmät" ovat vihreitä, mutta jos nämä ilmat jatkuvat tällaisina, nekin ovat kohta kypsiä.


torstai 24. heinäkuuta 2014

Mietelausemerkkejä

Tämä merkkien tulostus on niin kivaa, että jatkoin sitä tänäänkin. Nyt mietelauseita. Näitä elämän viisauksia.


keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Merkkien printtailua

Kokeilin miten saisi kankaalle printattua  kuvia omalla mustesuihkutulostimella. Silitin puuvillakankaan nurjalle puolelle tukikankaan. Kankaan leikkasin A4 kokoon tilkkuleikkurilla. Sillä saa tasaisen reunan. No kokeilin miten se siihen printtaa. Hyvin ja huonosti. Printteri ei tahtonut ottaa kangasta printattavaksi. Kokeilin eri juttuja ja lopulta liimasin kankaan nurjalle puolelle printteripaperin kevyesti ylä- ja alareunasta. Sitten se suostui ottamaan paperi/kangas/tukikangas viritelmän printattavaksi. Printteripaperin otin heti pois ennen kuin se ehti kuivua kankaaseen kiinni. Pesunkestävyydestä ei ole mitään tietoa. Kokeilut jatkuu.




sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Konekirjontaa

Nyt kun ulkona salamoi ja satoi kaatamalla, oli hyvä hetki kokeilla ompelukoneen kirjontaominaisuutta. Valitsin tällaisen ristipistokuvion kokeiluun. Hyvin meni. Tästä se lähtee. Silitin liimakankaan ohjeen mukaan kankaan taakse. Kuvioon en tehnyt mitään muutoksia kokoon tai kuvion paikkaan, vaan ompelin koneen säädöillä. Kuvion muokkaus on sitten toinen juttu.


Rakeita ja sadetta. Oikein kunnolla.




torstai 17. heinäkuuta 2014

Tervaleppälauteet

Nyt on uudet lauteet. Kyllä on kivaa. Rungot on vanhat, mutta istuinosat on uusittu. Samoin säädettävät jalat on uusittu. Jalat on Biltemasta 1,89 €/kpl. Löylyhuone on nyt valmis. Koskakohan mä saan inspiraation, että maalaisin pesuhuoneen katon valkoiseksi. Se jäi silloin kauan aikaa sitten maalaamatta, kun maalasin pukuhuoneen. Väsymys iski silloin. Nyt odottelen inspiraatiota, mutta sitä inspiraatiota ei vaan oo kuulunut. Ei siinä maalaamisessa oikeesti menisi kauaakaan, mutta se aloitus.

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Farkkupussukka

Kokeilin miten farkkukankaan ompelu onnistuu. Hyvin kun käytti ompelussa farkkuneulaa. Vanhat farkut tai paremminkin farkun lahje muuttui pussukaksi.


maanantai 14. heinäkuuta 2014

Leikkurit

Tämä leikkuri on vanha ja vanhaan koneeseen joskus ostettu. En ole sitä paljoakaan käyttänyt ja nyt kokeilin kävisikö se tähän uuteen koneeseen. No kävihän se. Samat paininjalat käyvät vanhaan ja uuteen koneeseen, vaikka ovat eri merkkiset. Puolatkin olivat samaa kaliiperia. Oikein kiva.

No tähän leikkuriin. Se siis leikkaan ohuita kankaita samalla kun reunan huolittelee. Ei se korvaa saumuria, mutta on kiva "lelu". Reuna on huoliteltu siksakilla.




Vyönreikiä voi myös ommella tällä koneella. Ekaksi ommellaan tollainen ympyräommel (niitä on kolmea kokoa) ja tällä työkalulla tehdään reikä keskelle.



sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Nappi ja napinläpi

Kokeiluni sen kun jatkuvat. Nyt oli vuorossa napinläpi ja napin ompelu koneella. Nappi laitetaan napinläpijalassa olevaan mittakohtaan ja valitaan haluttu ommel. Kone ompelee yhdellä painalluksella sopivan napinläven. Lopettaa itse ompelemisen kun on valmista. Voiko tän helpommaksi napinläpien ompelu enää tulla. EI.

Koneessa on myös napinompelujalka. Pitihän sitä myös kokeilla. Sekin oli helppoa. Piti vaan mitata reikin etäisyys toisistaan (tässä napissa 3,5 mm) ja valita se koneesta. Laittaa napinompelujalka koneeseen. Se piti nappia paikallaan. Tämäkin ompelu kävi yhdellä napinpainalluksella. Kun kone oli ommellut napin  paikalleen, se lopetti ompelun automaattisesti.

Tässä sitä ollaan kuin "Liisa ihmemaassa" tän koneen kanssa. Niin ja kun vertaa tätä uutta mun vanhaan koneeseen ja vanhalla ompeluun. Napinläpi oli "henkien taistelua". Eikä siitä sittenkään tullut siistiä jälkeä.


Napinompelujalka

 

Tossa tilkussa on kokeiluja millaisia koristeompeleita sieltä löytyy.  Toi ristipisto on mun suosikki. Tuun sitä varmaankin käyttämään paljon.

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Pussukka

Ompelin tällaisen pussukan eilen illalla. Vuori on pinkkiä. Tarvitsin yhteen mekkoon (korjausta varten) vetskaria, jonka kävin hakemassa Eurokankaasta. Se oli ainoa asia jota varten sinne menin. No kuinkas sitten kävikään. Mulla oli kassissa kankaita kun tulin kotiin. Hups. Tämä oli yksi niistä. Oli mun mielestä niin kaunista, että sitä oli pakko saada.


perjantai 11. heinäkuuta 2014

Muumiessu

Nyt ompelin ekan oikean työn tällä mun uudella koneella. Käytin myös sitä vinonauhajalkaa tossa kanttauksessa. Oli tosi helppoa ommella. Vähän jänskätti noi kaarevat reunat, mutta hyvin meni. Kyllä ompelu on kivaa, kun on kunnon laitteet. Ompelu vaan on niin paljon helpompaa.

Koneen kirjontaosaan en ole vielä koskenutkaan. Opettelen ensin tän peruskoneen.


torstai 10. heinäkuuta 2014

Säädettävä vinonauhan ompelujalka

Samalla ostin kätevän vinonauhan ompelua helpottavan paininjalan. Tämä malli on säädettävä. Säätövara on 2 cm:iin asti. (Nauhan leveys 4 cm.) Kokeilin ommella sillä tätä normivinonauhaa, jonka leveys on 2 cm. (Valmis leveys siis 1 cm.) Säätövaraan on siis vielä puolet jäljellä. 4 cm:stä vinonauhaa voi siis ommella. En ole vielä sitä kylläkään testannut. Tällä jalalla ommellessa jää muutama työvaihe pois, joten työ nopeutuu.


keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Brother innov-is 955

On mun uusi kirjova ompelukone. Ohjekirja on melkein 200 sivua, joten ennen kun olen sen lukenut menee aikaa. Vasta sitten pääsen kokeilemaan mitä kaikkea sillä voi ommella. No kyllä mä sain sen käyttöön opetusta ja oon vähän testannut. Kyllä se on hieno verrattuna vanhaan koneeseeni. Napinläpinkin tulee yhdellä napin painalluksella. Oon niin onnellinen. Blogissa joudutte nyt lukemaan mun ompelukonetestauksista. Sorry.






sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Söpöä sunnuntaita


Nauttikaa kauniista kukista ja lämmöstä. Pioni on mun lempikukka ja tämä vaaleanpunainen varsinkin.

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Peppi essu

Mulla on nyt ompeluinnostus päällä. Sitä pitää siis hyödyntää. Nyt ompelin Peppi essun. Helppo ja nopea ommella. Kangas on jotain vanhaa palakangasta. Sitä oli just sopiva pala tähän tarkoitukseen. Vinonauhaa ei kylläkään ollut kotona turkoosia, joten sitä piti käydä hakemassa. Koko on 80 cm.


torstai 3. heinäkuuta 2014

Sormusneulatyyny

Eilisen nettisurffailun innoittamana oli ihan pakko tehdä tällainen sormessa pidettävä neulatyyny. Nopea ja helppo tehdä. Tarvitaan vaan isohko nappi, pyöreä kangaspala, vanua ja pätkä kuminauhaa. Kangaspalan reunaan ommellaan rypytysnauha. Kiristetään palloksi ja sisään vanua. Se ommellaan nappiin kiinni ja toiselle puolelle kuminauha, joka on sopiva sormen ympäri. Aikaa ei mene kuin 10 minuuttia ja tulee hauska neulatyyny.