Translate

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Sadepäivän iloksi

Kun koko päivän sataa on kiva olla sisällä ja ommella. Löysin kangasvarastostani pienen palan tällaista oranssia kangasta. Olen siitä joskus ommellut tyynyyn päälliset ja pienet palat ovat jääneet hukkapaloiski. No eihän tähän penaaliin mennyt kuin pieni tilkku kangasta, joten sitä on vieläkin. Löysin myös sopivan värisen vetskarin varastoistani. Eikun ompelemaan.



lauantai 28. kesäkuuta 2014

Vauvan lapaset

Nyt olen neulonut ekan kerän loppuun ja aloittanut tokaa kerää. Näihin vauvan lapasiin meni lankaa 17 g. Mitähän seuraavaksi?


keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Vauvan myssy

Lankaa meni 13 g. Vieläkään en ole ekaa kerää neulonut loppuun. Sitten olisi vielä se toinen kerä. Mitähän tästä vielä tulee.


tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kirpparilankaa

Löysin viime kirpparireissullani kaksi kerää vaaleanpunaista vauvalankaa 2 € hintaan yhteensä. Väri oli niin "syötävän ihana", että en voinut sitä sinnekkään jättää. Nyt neuloin tästä langasta junasukat. Niihin meni lankaa 22 g. Lankaa riittää vielä vaikka mihin.


sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Sadekuurojen välissä

Laattaprojekti on paisunut kuin pullataikina. Ensimmäinen suunnitelma on mennyt uusiksi jo monta kertaa. Eikös sitä sanotakkin että "nälkä kasvaa syödessä". Vieläkään tämä ei ole valmis, vaan 72 laattaa pitäisi vielä tehdä. Niitä kun ei ole voinut tehdä noiden kelien takia. Laattoja ei olisi saanut kuiviksi kun toi ilmankosteus on huipussaan. Mutta optimistina ajattelen, että kyllä se kesä sieltä vielä tulee.

Toisessa kuvassa uusi projekti jo odottelee vuoroaan. Siitä kuulette sitten myöhemmin.



tiistai 17. kesäkuuta 2014

Maa-artisokka

Sain mukavalta rouvalta maa-artisokan alun. Puskassa oli jo valmiita artisokan mukoloitakin. Istutin alun ja pari mukulaa yrttikasvimaalleni. Toivotaan, että ensi kesänä sieltä saa jo omaa satoa.




sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Punanappinen villatakki

Nyt se on valmis. Tänään ompelin siihen napit ja kiinnitin viimeisen hihan. Tähän villatakkiin tuli punaiset napit, koska kotoani ei löytynyt seitsemää harmaata nappia. Niin ja en viitsinyt lähteä niitä kaupasta hakemaan. Voihan napit vaihtaa jos niihin kyllästyy, mutta kuka nyt PUNAISIIN nappeihin kyllästyisi.

Villatakki painaa 560 g. Siitä tuli just sopivan kokoinen, vaikka mitään mallia ei ollut. Ehkä noita villatakkeja on tullut ennenkin neulottua. Seuraava projekti on sukkaprojekti. Tätä harmaata lankaa jäi reilu 400 g. Pitää se neuloa pois kuleksimasta. Niin ja harmaat villasukat on ne kaikkein halutuimmat sukat.


tiistai 10. kesäkuuta 2014

Villatakin etukappaleet

Nyt on molemmat etukappaleet valmiina. En ole vielä jaksanut ommella kappaleita kiinni toisiinsa. Ne on kiinnitetty nuppineuloilla tohon nukkeen. Ekaa hihaa olen myös aloitellut.



sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Etukappale

Villatakki etenee. Nyt on eka etukappale valmis. Tällainen mallinukke on kyllä yliveto, kun siihen voi valmistuneet kappaleet kiinnittää nuppineuloilla. Saa jonkinmoisen kuvan millainen villatakista tulee.



perjantai 6. kesäkuuta 2014

Harmaa palmikkovillatakki

Olen etsiskellyt harmaata palmikkovillatakkia, mutta sellaista ei ole tullut vastaan. Ei taida olla nyt muodissa. Mutta kun sellaisen haluaa, niin sitä vaan haluaa. Oli muodissa tai ei. "Sattumalta" tätä oikean sävyistä harmaata lankaa näin alennettuna. Pakko sitä oli kilo ostaa, koska toi villatakki kummitteli mielessäni. Ohjetta siihen ei ole. Neulon sitä siis fiilispohjalta. Takakappale on valmis ja etukappaletta aloiteltu.


torstai 5. kesäkuuta 2014

Pihalaatat

Muistatteko tämän jokunen vuosi sitten aloittamani FLORA -pihalaattaprojektini. No nyt olen sen taas ottanut "työn alle". Flora nimi tuli siitä, kun käytän Flora margariinipurkkeja muotteina. Niitä muovisia 1 kg purkkeja. Keltaisia. Tästä projektista löytyy postatuksia aikaimemminkin kiinnostuneille.