Translate

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kultapiisku

Olen joskus ostanut Kultapiiskun siemeniä ja laittanut ne kukkapenkkiin siinä toivossa, että ne itäisivät. Miksi ostin juuri Kultapiiskun siemeniä oli se, että se on hyvä värjäyskasvi. Siitä saa keltaista väriä ja lankaa ei tarvitse purettaa. Väri tarttuu ja pysyy ilmankin.

No nyt vuosien jälkeen kukkapuska on vallannut puolet kukkapenkistä. Nyt se odottaa pataan pääsyä. Kasveilla värjääminen pitäisi tehdä ennen juhannusta tai ennen kun kasvi kukkii. Kultapiisku aloittelee nyt kukintaa, joten pian sillä pitää värjätä.


lauantai 29. kesäkuuta 2013

Oregano eli Mäkimeirami

Oregano sopii paljon muuhunkin kun vaan pizzan mausteeksi. Liharuokiin, kalalle, salaatteihin, tomaattiruokiin ym. Rohtona kukkia voi käyttää suuvetenä yskään ja kurkkukipuun. Oreganoa voi käyttää myös haavoihin ja hyönteisten pistoihin. Kauneutta unohtamatta, kasvovetenä. Oreganolla voi myös värjätä. Siitä saa punaista väriä. Muurahaisiakin sillä voi karkoittaa. Monipuolinen kasvi. Mulla on nyt kuivurissa eka satsi Oreganoa kuivumassa.


perjantai 28. kesäkuuta 2013

Neidonruusu

No en nyt ole ihan varma onko tämä Neidonruusu. Se kukkii nyt kauniilla vaaleanpunaisilla kukilla. Pensaan ohi kulkiessa tulee ihana ruusun tuoksu nenään. Tällä ruusulla on minulle paljon tunnearvoa. Olen sen tuonut oman mummini pihasta ensimmäisinä kukkina silloiseen rakennustyömaan pihaan. Talo on valmistunut monta vuotta sitten ja pensas on levinnyt suureksi. Ensin se oli monta vuotta kitukasvuinen, mutta siirsin sen nykyiseen paikkaan. Tässä se on tykännyt kasvaa ja levitä.


torstai 27. kesäkuuta 2013

Muumimuki

Mun ei pitänyt keräillä näitä Muurlan muumimukeja, mutta kuinkas sitten kävikään. Mulla on nyt jo kaksi mukia. Oli ihan pakko ostaa toinen muki kun olivat laittaneet Cittarissa sen aleen, 6,90 €. No onhan mulla myös japanilaisia muumimukeja Arabian mukien lisäksi.


keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Mansikoita

Ihanaa kun mansikkakausi on taas alkanut. Ja näin aikaisin. Kesässä on kyllä parasta kaikki tuoreet marjat, vihannekset sun muut.


tiistai 25. kesäkuuta 2013

Petunia

Mitä sitä muuta kuin ihailee kauniita kukkia näin helteisenä päivänä. Mulla on parvekelaatikoissa punaisia Petunioita. Nyt ne on kauneimmillaan.


maanantai 24. kesäkuuta 2013

Hitaasti mutta varmasti

Peitto etenee hitaanlaisesti. Virkkaan sitä silloin kun ei ole muuta puuhaa. Nyt siihen on käytetty 500 g lankaa. Yhdestä kerästä virkkaa reilut 8 palaa.


lauantai 22. kesäkuuta 2013

Joutsenia

Kyllä se on kaunis lintu. Niin ylväs. Vaikka ne olivat melko kaukana kuului kova valitus. Toinen ui koko ajan isoa rinkiä ja hätyytteli pois. Niillä kun oli pikkujoutsenia mukana. Lopulta toinen vei pesueensa turvaan kaislikkoon. Meillä ei ollut aikomuskaan mennä lähemmäs. Siksi kuva on niin kaukaa otettu, mutta noi valkoiset läiskät on joutsenia.


torstai 20. kesäkuuta 2013

Punainen pitsimekko

Tänään kauppareissullani mukaani tarttui tällainen punainen pitsimekko. Värihän on niin ihana. Ja pitsiä. No laitan tämän tähän vertailun vuoksi. Nyt on alet siis alkaneet. Tämä mekko maksoi 13,47 € eli vähemmän kuin ompelemaani mekkoon tarvikkeet. Niinpä......


keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kotelomekko

Nyt kelpaa vaikka lähteä juhannustansseihin uudessa mekossa. Sain sen tänään valmiiksi. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Se istuu päälläni kuin minulle tehty ; ). Mitään en kaavassa muuttanut.

Ohje tähän mekkoon löytyy Moda 3/2013 lehdestä. Se on siinä nro 5. Pellavamekko nimellä. Modan löysin kirpparilta edellisellä kirpparireissullani.

Itse ompelin mekon tällaisesta joskus ostamastani poistopalakankaasta. Muistaakseni pala oli maksanut 4 €. Vuorikankaan hain eilen ja se maksoi 10,27 €. Vetskari maksoi 2,90 €. Yhteensä tarvikkeet ompelulankoineen ym. tulivat maksamaan n. 20 €. Työtunteja meni aika paljon. Niitä ei tullut laitettua ylös.


tiistai 18. kesäkuuta 2013

Piilovetoketjupaininjalka

Mulla on ollut teossa kotelomekko. Siihen piti ommella piilovetoketju takasaumaan. No, mun koneessa ei siis ollut vakiovarusteena piilovetoketjupaininjalkaa. Siispä eilen aloitin jalan metsästyksen. Te, jotka teette käsitöitä tiedättekin, että kaikkien käsityötarvikkeiden saanti on "kiven alla". No mutta minäpäs onnistuin löytämään piilovetoketjupaininjalan (5 €). Se on muovia, mutta ei haittaa, koska en ammatikseni ompele. Se kestää mulla varmaankin sen mitä tarviikin.

Piilovetoketjupaininjalalla piilovetoketjun ompelu on helppoa. Siinä kun on urat, joita pitkin vetskari kulkee.

No mekko on saanut vetskarin, mutta seuraava joka siitä puuttuu on valkoinen vuorikangas. Sitäkään ei saa kotikulmilta, vaan on vartavasten lähdettävä hakemaan. Joten mekko jää odottelemaan vuorikangasta.


maanantai 17. kesäkuuta 2013

Junasukat

Vaihteeksi tuli neulottua pikkuruiset Junasukat. Ohjehan löytyy täältä http://www.taitoep.net/toiminta-ja-palvelut/vauvan-sukan-ohje/ teille, jotka ette vielä ole näitä neuloneet.


sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Messukirppis

Kaksi ja puoli tuntia tuli siellä vietettyä. Alussa iski tavaraähky. Niin paljon myyjiä ja tavaraa siellä oli. Ja ihmisiä. Kiertelin jonkin aikaa ja menin kahville. Sämpylä ja kahvi 6 €. Kun olin tankannut jatkoin kiertelyä.

Joitakin tuotteita olisin voinut ostaa, mutta niiden suuren koon takia jäivät sinne. Olin liikenteessä junalla. Se rajoitti ostoksiani. Seuraavalla kerralla kun tämä kirppis järjestetään menen ehdottomasti autolla, vaikka parkkimaksu on 9 €.

Ostoksistani tuonnempana. En nyt jaksa niitä kuvata. Kaikenkaikkiaan superhyvä kirppis. Oikeaa markkinatunnelmaa. Kannatan jatkoa.


lauantai 15. kesäkuuta 2013

Pitsitunika kirpparilta

Tänään löysin tällaisen ihannuuden kirpparilta. Olin heti myyty.

Muistattehan että huomenna sunnuntaina on Messukeskuksessa iso kirppistapahtuma. Sinne siis.


perjantai 14. kesäkuuta 2013

Mamelukit

Ompelin mamelukit mekolle kaveriksi. Lakanakangasta kun riittää. Pitsiäkin meni pätkä lahkeensuihin. Kivoja nämä pikkuihmisten vaatteet. Mitähän seuraavaksi.


torstai 13. kesäkuuta 2013

Step sukat

Seuraava yksinäinen kerä on muuttunut sukiksi. Lanka on tosi riittoisaa. Sitä jäi vielä jäljelle 16 g eli sukkiin meni 34 g. Nyt pitää etsiä tähän loppulankaan jokin toinen lanka lisäksi. Neuloa siitä sitten vielä yksi pari sukkia. Tai ihan pikkuruiset sukat. Nähtäväksi jää mitä tuleman pitää.


keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Essumekko

Mitä sitä näin sateisena päivänä kun ompelee. Mun on tehnyt mieli jo pitkään tehdä vauvan essumekko. Etsin kaavoja eri lehdistä, mutta mieleistäni ei vain tullut vastaa. Joten eniten aikaa meni kaavojen piirtämisessä ja testaamisessa nuken päällä miten se istuu. Tämä oli jotain kolmas kaava jonka kelpuutin. Sillä kaavalla tämän essumekon sitten ompelin. Halusin mahdollisimman pyöreähelmaisen. Mekko on siis puoliympyrä.

Kankaana on kirpparilta joskus ostamani pöytäliina ja vuorikankaana vanha lakana. Nukke on kokoa 62 cm ja mekko on reilun kokoinen sen päällä.


tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kirppis

En ole ehtinyt pitkään aikaan käymään kirpparilla. No nyt tuli käytyä. Saalis jäi laihanlaiseksi. Löytyi vain kynttilänjalkoja. No niitäkään ei voi olla koskaan liikaa. (tulee se joulu taas puolen vuoden päästä)

Mutta meille pääkaupunkiseudulla asuville ilouutinen.

Messukirppis su 16.6. klo 9-15 Messukeskuksessa:

http://www.finnexpo.fi/Sites3/Messukirppis/Sivut/default.aspx 

Paikkoja on ruhtinaalliset 534 ja lääniä 15000 m2. Se on ehdottomasti nähtävä.




maanantai 10. kesäkuuta 2013

Tyynyliina

Niin kun tiedätte, pengon kaikki poisto/ale/tarjouslaarit. Niin nytkin kun kävin kaupassa. Tänään mukaani lähti tyynyliina 2 € hintaan. Se on pellava/puuvillaa. No mukaani se lähti juuri oikean värinsä ja materiaalin takia. Tykkään nääs pellavasta ja vaaleanpunaisesta. Mulla on parvekkeella tänä kesänä paljon vaaleanpunaista. Mattokin on vaaleanpunainen, mutta se ei nyt mahtunut kuvaan.


lauantai 8. kesäkuuta 2013

Raitasukat

Yritän vähentää sukkalankavarastojani. Siellä oli tätä väriä yksinäinen 50 g kerä. Siitä ei siis olisi tullut aikuisten sukkia, mutta väri oli sopiva lasten sukkiin. Jänskätin, että riittääkö lanka. Sitä jäi metrin verran jäljelle eli hyvin riitti kun vielä jäikin.


perjantai 7. kesäkuuta 2013

Rintarossi

Ohje löytyy linkistä. Mun oli myös pakko itse kokeilla tehdä tällainen, kun printtasin äidilleni ohjeen.

http://www.nettiet.fi/teemat/tee-itse/art6953-Askartele-rintarosseja.html


torstai 6. kesäkuuta 2013

Mansikat kukkii

Toivottavasti se tietää paljon mansikoita. Kohta. Olen istuttanut näihin itse rakentamiini laatikoihin mansikoita. Viime kesänä laatikoiden päälle piti viritellä verkkosysteemi, kun kaikki mansikan raakaleetkin oli käyty syömässä. No tänä kesänä olen viisaampi ja olen jo nyt virittänyt verkon mansikoiden suojaksi.


keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Pensaat mataliksi

Ekassa kuvassa on Morsiusangervopensas. Se on vanha pensas ja levinnyt valtavan suureksi. Tänään päätin leikata sen matalaksi. Siitä se sitten lähtee taas kasvamaan ja tulee uusia tuoreita oksia.

Toinen pensasryhmä on Ruusuangervopensaita. Ne on vallanneet tosi ison alan, joten nekin oli aika leikata mataliksi. Tämä on todella kovaa pensasta leviämään. Kaunishan se on kun siihen tulee vaaleanpunaiset kukat, mutta ei se voi koko pihaa vallata. Tätä pensasta on vielä lisää toinenkin rykelmä, mutta enää tänään en jaksanut sitä leikata.


tiistai 4. kesäkuuta 2013

Ruskea raparperimehu

Mehun valmistamiseen tarvitaan 4 litran mehumaija

4 l raparperinvarsia pilkottuna
vettä mehumaijaan

Raparpereja keitetään 1 - 2 tuntia eli kunnes ne ovat pehmenneet mehumaijassa ja mehu on irronnut varsista.
Tästä määrästä tuli n. 1,7 litraa valmista mehua.
Siirretään mehu toiseen kattilaan ja kiehautetaan se.

Mehu makeutetaan 2 dl fariinisokerilla ja 2 dl tavallisella sokerilla tai maun mukaan. Kuinka makeaa mehusta kukin haluaa.

Mehu maustetaan ripauksella kanelia ja kardemummaa.

Mehu pullotetaan ja laitetaan jääkaappiin jäähtymään.


PS. Kardemumma antaa kivan maun mehuun.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Peruna

Laitoin itäneitä perunoita kasvamaan ja ne ovat jo näin pitkiä. Kohta varmaankin saan omia uusia perunoita. No ehkä juhannukseksi. Toivottavasti.


sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Mansikka-juustokakku

Tuoreita mansikoita odotellessa voi tämän kakun tehdä myös pakastemansikoista. Siis jos niitä on vielä pakkasessa jäljellä.


Ohje löytyy täältä: http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/mansikka-juustokakku/013833

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Juhlat on juhlittu

tai oikeammin täällä kotona juhlat on juhlittu. Juhlathan jatkuu varmaan aamuun asti. Huomiselle on tiskattavaa ja siivottavaa. Tänään ei kyllä enää jaksa. Uni maistaa varmaan makealta ensi yönä.

Juhlat meni hyvin ja sankari näytti nauttivat täysin siemauksin.