Translate

maanantai 31. joulukuuta 2012

Ennustus vuodelle 2013

Me naiset 51/52 lehdessä oli vuoden 2013 horoskoopit. No kauriille se ennusti seuraavaa:


Tota ensimmäistä ennustuksessa olevaa ennustusta (Kauris saa heti alkuvuodesta 9.1.-2.2. nauttia romanttisen Venuksen vierailusta merkissä) ja sen toteutumista odotellessa,

Onnellista Uutta Vuotta 2013 kaikille lukijoilleni.

sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Valmis villapaita

Lankaa tähän villapaitaan meni 550 g. Neuloin sen numero viiden pyöröpuikoilla ja hihat sukkapuikoilla. Tarkoitus oli, että olisi mahdollisimman vähän ommeltavia saumoja. No saumoja oli ainoastaan kaksi pientä saumaa kainaloiden alla.

Lanka sisälsi 25 % alpakkaa, 25 % villaa ja 50 % akryylia. Lankaa jäi vielä reilut 2 kerää, joten siitä voi vielä neuloa vaikka myssyn.


lauantai 29. joulukuuta 2012

Porkkana-ananaskakku

Täällä herkuttelu senkun jatkuu. Aamulla lueskelin Yhteishyvä -lehteä ja sen välissä olevaa ruokaliitettä. Silmiini pisti tämä kakun ohje. No mullahan oli kaikki aineet kotona, joten leipomaan. Ohje on siis tammikuu 2013 Yhteishyvälehdessä ja täällä http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/porkkana-ananaskakku/013974


perjantai 28. joulukuuta 2012

Hollannikkaat

Kyllä mä oon ollut tositosi kiltti, kun joulupukki toi mulle aidot hollantilaiset puuhollannikkaat Hollannista. Käsityönä tehdyt, mikä sopii paremmin kuin hyvin näin käsityöläiselle. Joulupukki on myös varmaan lukenut tätä blogia, kun se tiesi tuoda ihan oikeen värisetkin.


torstai 27. joulukuuta 2012

Nepalilaista ruokaa

Nyt kun noi jouluruoat ei enää maistu, niin tänään maistui hyvältä ja tuliselta Nepalilainen ruoka.


keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Villapaita

On sitä (tietenkin) vähän täällä myös neulottu. Aloittelin itselleni villapaitaa. Mitään mallia ei ole, mutta katsotaan mitä tästä tulee. Aloitin tämän neulomuksen pyöröpuikoilla, jotta jäisi mahdollisimman vähän ommeltavia saumoja. Kohta olen kainaloiden kohdalla ja sitten pitää päättää miten tätä jatkan. Kaarroke olisi kiva vaikkapa poikittain neulottuna. Hihatkin pitää vielä ennen sitä neuloa. Saa nähdä mikä tästä tulee.


tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulutähti

Joulutähti kuuluu ehdottomasti jouluuni. Se on siitä kiitollinen kukka, että se jaksaa kukkia pitkään. Oli mulla myös hyasintteja, mutta aina ne kaatuilee ja on vinksallaan joka suuntaan. Niin tänäkin vuonna. Leikkasin ne ja laitoin maljakkoon. Siinä ne on paljon parempia.

Tuntuu, että saa koko ajan olla luomassa lunta tänä jouluna. Miten sitä jaksaakaan sataa näin paljon. Just kun saa pihan luotua, niin eikös aura mene ja työnnä puolen metrin kinoksen parkkikselle. No kyllä kaikki jouluherkut palaa tällä lapioinnilla. Joten eikun herkuttelemaan.


sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Bataattilaatikko

Jotain uutta pitää aina kokeilla. Joten tein Bataattilaatikon jota en ole ennen tehnyt. Se on toi oranssi laatikko. Saapi nähdä miten se maistuu. Nyt ne on imelletyn perunalaatikon kanssa uunissa.

Ohje Bataattilaatikkoon löytyy täältä: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/42081/Bataattilaatikko/


lauantai 22. joulukuuta 2012

Lanttulaatikko ja porkkanalaatikko uunissa

Nyt vaan odotellaan niiden kypsymistä. Imelletty perunalaatikko imeltyy yön yli ja paistetaan huomenna. Niin ja kinkku on myös sulamassa ja paistetaan huomenna. Jouluvalmistelut on jo hyvässä mallissa.


perjantai 21. joulukuuta 2012

torstai 20. joulukuuta 2012

Dominopeitto

Peitto alkaa olla jotakuinkin puolessa välissä. Olen neulonut sitä tässä pikkuhiljaa kaiken muun lomassa. Lankaa on mennyt vasta reilut 400 g. Tätä on niin kiva neuloa. Luultavasti teen vielä toisenkin tällä samalla tekniikalla. Olen siihen niin tykästynyt.


keskiviikko 19. joulukuuta 2012

ASENETTA himmeli

Tarvitaan mustia mehupillejä, neula ja mustaa lankaa.

Leikkaa 12 kpl samanpituisia pillinpaloja. Siitä määrästä tulee siis yksi peruskuutio. Pujota pillinpalat kuvan mukaiseen järjestykseen neulalla ja langalla. Tee ekaksi kolmio, sitten lisää kaksi palaa, kiinnitä solmulla, lisää kaksi jne. Taittele se sitten kuutioksi. Tee eri kokoisia kuutioita himmeliisi ja ryhmittele ne haluamaasi järjestykseen.



tiistai 18. joulukuuta 2012

Vahakangasjoululiina

Eilen käväisin myös Jyskissä, kun siellä oli jo joulujutskat alessa. Siellä oli tällainen vahakangas alennettu. Se oli siitä kiva, kun se ei ollut niin perusjoulua (tonttuja ym. kyllä te tiedätte). Se on sitä ohutta vahakangasta. Melkein muistuttaa kangasta. Se on niin hyvä keittiön pöydälle. Siitä voi vaan pyyhkiä kaikki sotkut pois, mutta näyttää kankaalta. Toi tuikkulyhtykin on sieltä. 3 €.


maanantai 17. joulukuuta 2012

Lamppuja

Pitää teillekkin vinkata mitä tänään löysin Ikeasta. Niin, jos teistä jotkut (muutkin kuin minä) pitävät punaisesta väristä. Punaisia lamppuja 1,75 €/kpl. Eipä olleet kalliita. Mutta niitä oli vain ja ainoastaan punaisina. Ne on lasia. Kun niissä on valo, niin ne on oikeesti oranssinpunaisia. Toi kuva huijaa.


sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Piparkakkutalo

Valmiista taikinasta ja valmiilla piparkakkutalon muotilla. Sieltä on mentävä, mistä aita on matalin.

Joulustressin välttämiseksi luin jostain hauskan ohjeen joulusiivouksesta. "Ei kaappeja tarvitse siivota jouluksi, jos ei aio jouluaan kaapissa viettää".


lauantai 15. joulukuuta 2012

Myyjäiset

Nyt on myyjäiset takanapäin. Kivaa oli ja ihania asiakkaita. Pääsee taas neulomaan uusia juttuja kun pääsee vanhoista eroon.

Nyt vaan pitää odotella, että sauna lämpiää kun jalat on ihan tulessa. Pääsee sinne niitä lepuuttelemaan.


torstai 13. joulukuuta 2012

Virkattu lahjanauha

Lahjat on kiva paketoida itse virkattuihin lahjanauhoihin. Onhan ne nauhatkin jo eräänlainen lahja. Ainakin sellaiselle henkilölle joka arvostaa käsitöitä. Vasen lahja on myös paketoitu kankaaseen. Kankaanhan voi uudelleen käyttää samoin kun nauhankin.


keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Hedelmävati

Tänään kirpparilta löysin tällaisen kolmekerrosvadin. Ehkä hedelmille, ehkä kesällä kukille. Mene ja tiedä. Se vaan oli niin hauska. On se myös iso. Löytyi myös toi pöytäliina Fidalta. Tais maksaa 0,80 €. Se vaan oli niin mun värinen.


tiistai 11. joulukuuta 2012

Harmaat villasukat

Perussukat ja ihan yksiväriset harmaat. Ei edes raitaa.


maanantai 10. joulukuuta 2012

Jouluvalot

Kylmä valkoinen ja sinisiä jouluvaloja mulla on jo jonkin aikaa palanut pihalla. Tulee aina niin kylmä kun niitä katselee. Talonmies (siis minä) on ollut vähän laiska noiden lumitöiden suhteen. Lupaan parantaa tapani.


sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tuparit eilen


Vanhan perinteen mukainen lahja on leipä ja suola. Ne tuovat onnea taloon, jotta talosta ei leipä lopu. Joten perinteitä noudattaen pakkasin virkkaamaani koriin ruisleipää, suolaa ja kukan. Valkoinen teema (paitsi leipä).

lauantai 8. joulukuuta 2012

Lisää sukkia

Tässä nämä toiset harmaat sukat ovat. Vaaleanpunainen ja harmaa yhdistelmä. Sekin miellyttää silmääni.


perjantai 7. joulukuuta 2012

Pienet sukat

Näitä minikokoisia sukkia on niin kiva neuloa. Lankaa meni vain 36 g. Kiva yhdistelmä tämä harmaa ja vaaleansininen. Uudet pikkusukat on jo puikoilla. Harmaa ja ... huomenna näette.


torstai 6. joulukuuta 2012

Suomen ITSENÄISYYSPÄIVÄ

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni.


Menu tälle päivälle oli uunikirjolohta, muussia, salaattia, tyrnipannacottaa ja omenakaneliviinereitä.



keskiviikko 5. joulukuuta 2012

DIY paita

Mulla kun on nyt toi ompeluinto päällä, eilen illalla kokeilin ommella kahdesta omasta vanhasta T-paidasta lasten kokoa olevan paidan. Hyödynsin helmaompeleen valmiina, samoin kun pääntienkin.

Nämäkin T-paidat on ekassa pesussa kutistuneet pituudesta napapaidoiksi, joten niitä oli hyvä uudelleenkäyttää.


tiistai 4. joulukuuta 2012

Hassut sukat

Aloin neulomaan punaisesta langasta pitsisukkia. Ohje löytyy täältä http://isognu.blogspot.fi/2008/01/ohje-pitsisukille-neulomisiin.html

Punnitsin sukan kun sain sen valmiiksi ja huomasin, että eihän siitä punaisen lankakerän lopusta tulekkaan enää toista sukkaa. No mulla oli samaa lankaa vihreänä, joten neuloin toisen sukan vihreällä. Nämä on nyt siis joulutonttusukat.


maanantai 3. joulukuuta 2012

Pyjamahousut

Ompelin tänään Suuri Käsityölehden (11-12/2010) kaavoilla pyjamahousut. Aikaa kaavojen piirtämisestä valmiiksi housuiksi meni n. 3 tuntia. Eilen aloitin selaamaan lehtiä, mistä löytyisi kaavat tällaisiin housuihin. Siinä sitä vasta menikin aikaa. No tänä aamuna löysin lehden, jossa oli haluamani kaavat.

Kankaana mulla on ohut puuvillakangas. Ompelin housut saumurilla ja peitetikkikoneella. Näin sain kivaa kaksoisommelta, niin kuin kaupankin vaatteissa on.

Kiva homma tämä ompelu. Nämä kävis vaikka joululahjasta, mutta näitä mä tarviin itse.


sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Puolukkapannacotta

Ohje Pirkan Karpalopannacottaan löytyy täältä. http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/126474-karpalopannacotta tai uusimmasta Pirkasta.

Oma Pannacottani on tehty puolukoista, koska niitä oli pakkasessa valmiina. Kyllä oli hyvää. Suosittelen kokeilemaan ja mikä parasta, helppo tehdä.