Translate

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Punaiset kirjantuet

Kirpparireissullani eilen mukaani sieltä tarttui myös nämä kirjantuet. Väri oli väärä (alakuva), mutta ei enää. Ja voihan näitä käyttää X kirjainkoristeinakin.


lauantai 29. syyskuuta 2012

Pitsiunelma

löytyi tänään kirpparilta. Sitä ei voinut jättää sinne mitenkään. En viitsinyt kokeilla sitä siellä ja koko (S) arvelutti, meneekö se päälle. Onneksi toi kumppari antaa periksi (vyötärö ja hihansuut). No mahtui kuin mahtuikin päälle. Aikas ihana. Niin ja hinta 3 €. Että mä tykkään kirppareista.


perjantai 28. syyskuuta 2012

Kattileimasin

Yks aamu juodessani aamukahvia, kattelin pöydällä olevaa mehupurkkia. Siinä on hienosti kohopainettu katin kuva. Siitä se ajatus sitten lähti. Tosta on pakko tehdä leimasin.

No nyt mehu on juotu ja purkki valmiina uusiokäyttöön. Olis siitä tullut kaksikin leimasinta, mutta ehkä mä pärjään tolla yhdellä. Leikkasin mattoveitsellä katin kuvan purkin kyljestä ja kävin sahaamassa puupalikan. Hioin palikan ja liimasin kuvan siihen. Toimii.


torstai 27. syyskuuta 2012

Valkoista virkkausta

Työ on "vaiheessa". Tuli taas aloitettua "jotainihanmuuta". Kertoilen niistä, kun on jotain kerrottavaa.


keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Perussukat

Beessit perussukat. Langassa oli vähän (15 %) alpakkaa, joten ne on pehmeet ja varmaan lämpimät. Miesten kokoa. Lankaa oli 2 x 50 g, joten varresta ei tullut ton pidempiä.


tiistai 25. syyskuuta 2012

Lokerikot

Tältä nämä keittiöstä purkamani lokerikot näyttävät. Sitä vaalean puun väristä "mitälie" levyä. Ei tykkää enää, ei. Tarttuiskohan tollaseen levyyn mikään maali? Mullekkin on tarttunut "valkoinenvillitys" kun sitä näkee nyt joka paikassa, telkkarin sisustusohjelmissa, lehdissä ja täällä blogeissa. Kerkeis vaan rautakauppaan kyselemään neuvoja. En ole kyllä muutenkaan varma, haluunko noita lokerikkoja takaisin.


maanantai 24. syyskuuta 2012

Sydäntossut

Lankaa näihin sydämellä koristeltuihin tossuihin meni vain 125 g. Lanka on sekoitelankaa, jossa on puuvillaa, villaa ja akryylia.


sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Ikkunanpokan petsaus

Mulla jäi kesältä ruskeaa petsiä, jolla petsasin keinun. Keittiön ikkunoiden petsi on vuosien kuluessa kulunut pois, joten petsasin yhden ikkunan karmit. Se on siinä remppakohdassa. Purin myös pois lokerikkoja, niistä myöhemmin.

Voi kun ne remppamiehet tulis jo ensi viikolla. Olen nyt suunnitellut, mitä uutta haluun keittiöön. Ekaks haluun ruskeat työtasot (niiden valkoisten laattojen lisäks).  Haluun päästä eroon kaikista puunvärisestä. Vanhat tasot on sen värisiä.


lauantai 22. syyskuuta 2012

Kiinalaista ruokaa

Kyllä oli hyvää. Kanamaissikeittoa en edes ehtinyt kuvata, kun oli niin kova nälkä. Tyhjä kuppi. Friteeratusta kanasta hapanimeläkastikkeella ehdin ottaa kuvan, samoin kun friteeratusta banaanista jätskin kera. Nyt on masu täynnä.




perjantai 21. syyskuuta 2012

Virkattu kulho

Nämä on niin nopeita virkata. Ei tainnut mennä tuntiakaan kun se oli jo valmis. Ei tullut tota kelloa katottua, mutta nopsaa on. Käväisin hakemassa toista työtä varten kudetta ja tämä kude lähti "muutenvaan" mukaani. Sitä oli kiva virkata, luisti hyvin. Virkkasin siihen tollasen kukan (voi irrottaa) kun kudetta jäi pieni pätkä. Kaikki pitää tarkkaan käyttää hyödyksi.


PS. Tänään multa haettiin ne keittiön kuivurit pois. Täällä on nyt niin hiljaista kun huopatossutehtaassa. Nyt vaan odotetaan koska hommat jatkuu.

torstai 20. syyskuuta 2012

Kaktus

Tänään pesin vihdoin keittiön ikkunat ja siirrellessäni kaikki kukat ikkunan edestä pois huomasin, että tämä mun vanha kaktus on taas alkanut kukkimaan. Siinä on niin kauniit vaaleanpunaiset kukat ja tarttuvat piikit.


keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Sukkia vaan

Sukat on nyt valmiit.  Ne, joihin neuloin sen tiimalasikantapään.


tiistai 18. syyskuuta 2012

Kastehelmi

Cittarissa oli joskus kesällä leimankeräyskampanja ja siellä oli silloin Kastehelmi astioita keräyskohteena. Kun oli kerännyt tarpeeksi leimoja, voi ostaa näitä astioita puoleen hintaan. No mullahan oli niitä leimoja kerättynä, mutta kun jätin lunastamisen viimetippaan, ne olikin loppu.

No kaupasta sanottiin, että niitä tulee myöhemmin lisää ja ne saa myös silloin puoleen hintaan. Piti tulla tekstari kunhan niitä on tullut. Ei kuulunut mitään ja unohdin koko asian. Viime viikon lopulla se tekstari lopulta tuli ja tässä nämä kipot nyt on. Tykkään kovasti.


maanantai 17. syyskuuta 2012

Tiimalasikantapää

Tähän sukkaan neuloin vaihtelun vuoksi tiimalasikantapään. Sellainen on kiva neuloa. Nyt on ollut vähän kiirusta, jotta noita isompia käsitöitä ei ehdi millään tehdä. Toivottavasti kohta helpottaa. Sukkien neulomisen voi keskeyttää koska vaan, joten niitä tulee neulottua kun on vähänkin aikaa. Käsityösuunnitelmia, joita haluaisi tehdä on paljon, ehtisi vaan.


sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kankaita

Nyt on taas lisää kankaita pusukoita varten. Nämä palat on niin isoja, että niistä tulisi jopa kasseja. Kankaat on Kierrätyskeskuksesta, mistäs muualta. Punainen kangas maksoi 2 € ja noi mustat 1,50 € kpl.


lauantai 15. syyskuuta 2012

Pari tuolia

Viime Kierrätyskeskusreissullani mukaani sieltä tarttui pari punaista tuolia 5 € kappalehintaan. Tuolit on samoja Ikean tuoleja, joita mulla on jo sinisenä kotona. Olen pitkään harkinnut niiden maalaamista punaisiksi. En vaan ole saanut aikaiseksi. Tossa jostain kuulin, että sininen tekisi paluun sisustukseen, mutta mä en haluu enää mitään sinistä. Sitten kun ton keittiön saa kuntoon, voisi sitä maalaamistakin harkita.


perjantai 14. syyskuuta 2012

Silkkisifonkilampunvarjostin

Eilen vielä illansuussa pinkasin Konttiin (SPR:n kierrätysmyymälä) etsimään sitä lampunvarjostimen raatoa, jota ei Kierrätyskeskuksesta löytynyt. Ei olisi pitänyt eilen mennä merta edemmäs kalaan.

Dadaa, siellä oli sellainen tarvitsemani raato 3 € hintaan. Purin siitä vanhan kankaan pois ja laitoin tilalle silkkisifonkikankaasta repimääni nauhaa. Tällainen siitä tuli. Halusin siitä "rouheen", joten jätin tarkoituksella noi jatkokohdat päälipuolelle.


torstai 13. syyskuuta 2012

Kierrätyskeskus

Se ei koskaan tuota pettymystä, vaikka sieltä ei just sitä löytyisikään mitä lähti hakemaan. Siis ei tänäänkään. Lähdin hakemaan varjostimen raatoa. Sellaista metallihäkkyrää. Siis sellaiseen olisi tarkoitus tuunata uusi kangas tai jotain. No nyt ei sellaista sopivaa ollut tarjolla, mutta löytyi taas pöytälamppu. Aikas kiva.


tiistai 11. syyskuuta 2012

Reikä seinässä

Tänään yritin irrottaa laattoja keittiön seinästä, mutta mutta eipäs ne suostuneetkaan irtoomaan penteleet. No lähti koko seinä, että silleen. No onneksi toi seinämatsku ei ole kallista. Uusi seinä ekas kunhan kosteus on kuivunut kunnolla. Sitten ne laatat.


maanantai 10. syyskuuta 2012

Pimeetä on

Kuva on mitä on, mutta näyttää livenä kivalta.


Jääpuikkovalot

Eiks nyt jo saa laittaa jouluvalot palamaan (naapureiden iloksi, kun mulla valot palaa pääsiäiseen asti). Nyt ei tarvinnut sormet jäässä niitä asentaa.

No jokatapauksessa kävin ruuvailemassa leikkimökin katonreunaan koukkuja, joihin sain jääpuikkovalot ripustettua. Kuva on nyt päivällä otettu, joten se ei kerro koko totuutta, miltä ne oikeesti näyttää. No jos jaksan illalla töiden jälkeen kuvata ne pimeellä, niin sitten näätte, miltä ne oikeesti näyttää. En lupaa mitään.Väsytila ratkaisee.


sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Flaksi mekko

Löysin äsken tämän ihannuuden kirpparilta. Se oli vaan pakko ostaa. Kyllä tässä mekossa flaksi pitää käydä pikkujouluissa (hihi). Ostin sen sovittamatta ja vasta kotona sitä sovitin. Se oli just eikä melkeen. Noi hapsut, apua. Mikä liike.


lauantai 8. syyskuuta 2012

Varrettomat sukat

Mulla noita keskeneräisiä käsitöitä riittää. Nämäkin sukat on tullut aloitettua joskus kesällä. Niistä puuttui vain vähän, joten tossa telkkaria kattoessani tikutin ne valmiiksi. Nämä on nyt varrettomat sukat tälläkertaa.


perjantai 7. syyskuuta 2012

Kakspuoleinen huivi

Siis toinen puoli on harmaa ja toinen vaaleanpunainen. Sopii tähän mun tämänhetkiseen värimaailmaan. Joo, ei ole syksyiset värit ei. Mutta kun ne on mun silmään kivoja.

Huivi on 2 m pitkä, 16 cm leveä ja painaa 260 g.


torstai 6. syyskuuta 2012

Kuivurit

Kauhee möykkä niistä lähtee. Täällä ei kuule edes omia ajatuksia. Ei voi kuunnella päivällä radiota, kun ei kuule sieltä mitään. Jos laittaa ikkunat kiinni ja lähtee johonkin pois, tämä mesta on kun pätsi kun tulee takaisin. Kaksi viikkoa, hohhoijaa.


keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Uudet kaakelit

Keittiön kuivatus kestää ainakin kaksi viikkoa. Mullahan tietenkin aina mopo karkaa käsistä. Ei se mulle riitä, että toi kosteus ainoastaan korjataan. Munhan on pakko saada keittiöön uudet kaakelit, pöytätasot, lavuaari, uusi tiskikone, tämä on loputon lista. No kuitenkin, jäitä hattuun.

Kävin äsken Kierrätyskeskuksessa ja sieltä löysin valkoisia laattoja. Ne oli kivan kokoisia, 10 x 30 cm. Ajattelin ne asentaa vaakatasoon. Niitä oli siellä tarpeeksi ja loput mitä jää, niin niillä kaakeloin kodinhoitohuoneen lavuaariseinän. Hintakaan ei ollut paha, 5 €/ laatikko. Ensin kuitenkin pitää jotenkin saada noi vanhat kaakelit pois.


tiistai 4. syyskuuta 2012

Syöntiharjoituksia

Pennut on nyt jo jonkin aikaa harjoitelleet syömään oikeeta ruokaa. Hyvin se on maistunut. Vähän ne on huonotapaisia, kun yksi niistä meni ruokalevolle ruokalautaselle.


maanantai 3. syyskuuta 2012

Postiteline

Tämäkin on niitä uusia kirpparilöytöjä. Ruuvasin sen äsken tohon seinään ja olihan postipoikakin käynyt, joten pääsin heti testaamaan miten se toimii.


sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Pizzapäivä

En ole tehnyt vähään aikaan pizzaa itse kotona. Tänään sitä sitten tein. Te, jotka ootte lukeneet tätä blogia jo pidemmän aikaa tiedättekin, että toi ruokapuoli ei ole "mun juttu". No pizza oli ihan syötävää.


lauantai 1. syyskuuta 2012

Myyrmäkihallin kirppis

Sieltä löytyy aina jotain. No onhan siellä myyjiäkin paljon. Nyt on ihan varmaan kaappien tyhjennysviikot kirppareilla. Niin hyvää kamaa on kierrossa.

Nyt kun mun keittiö on atomeina, niin kirpparillakin katselee kaikkia niitä tavaroita, joilla keittiötä voisi uusia. Marimekon kankaasta ajattelin ommella keittiöön uudet verhot. Tänään löysin myös keittiöön vetimiä (14 kpl). No toi päiväpeitto oli niin raikkaan värinen, joten se lähti mun matkaan sen takia. Ja se maksoi vain 5 €.