Translate

tiistai 31. heinäkuuta 2012

Etukappale

Eilen illalla tuli aloitettua neulonta pitkästä aikaa. Olen virkkaillut viime aikoina, joten neulonta tuntuu nyt kivalta. Tämä lanka on ihan superihanaa. Siinä on 70 % merinovillaa, 22 % silkkiä ja 8 % kashmiriä. Sitä on unelma neuloa. Etukappale on nyt valmis. Eikun jatkamaan.


maanantai 30. heinäkuuta 2012

Syystakki

Tämäpä löytyi viime kerralla kirpparilta. No nyt syksyn sitten kelpaa tulla. Ihan oikeesti, ei vielä. Kyllä tästä intiaanikesäviikosta on vaan nautittu niin perusteellisesti. Huippua kun mittari on näyttänyt parhaimmillaan melkein 30 astetta. Nytkin yli 20 astetta. Koko elokuu saa olla mun puolesta tällaista. Lämmintä.

Mutta pakkohan mun oli ostaa kirpparilta tämä takki. Ei sitä ois siellä enää ollu seuraavalla kerralla. Toi tuubi on viime talven tekosia.


sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Pentuja

Nyt mulla on sitten kuusi koiraa. Reilu viikko sitten syntyi kolme pentua. Kaksi tytön tylleröä ja yksi pojan pallero. Kyllä ne on ihania. Toi pienin on poitsu.


lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kirsikkapuu

Kohta kirsikat on valmiita. Osa on jo. Niistä pitää myöskin tehdä hilloa hillosokerilla. Muuten ne on niin happamia.


perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kyllä maalla on mukavaa

Lämmin ja aurinkoinen päivä vanhempieni mökillä. Kyllä oli kivaa. Nyt niitä kauan kaipaamiani kanttarellejakin löytyi. Vadelmia tuli vielä kaupanpäälle. Joutseniakin tuli bongattua. Sorry, kuva on kaukaa.


torstai 26. heinäkuuta 2012

Punaisia kukkia

Kaikki on niin kauniita, kun tykkää punaisesta.


keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kirpparilta hellemekko

Tänään on saanut nauttia täysillä lämpimästä ilmasta. Uudessa hellemekossa, joka löytyi kirpparilta 3 € hintaan. Huomenna pitäisi ilmat vielä suosia. Toivotaan niin.


tiistai 24. heinäkuuta 2012

Harmaa torkkupeitto

Tämä peitto on 140 cm x 140 cm ja se painaa 1,4 kg. Se on iso isoäidin neliö. Sain sen eilen valmiiksi, mutta illalla oli jo niin pimeää, joten kuvauksesta ei tullut mitään. No tänään on myös harmaata ja pikkusen vettäkin ripsottelee. Peiton väri on mitä sopivin tähänkin päivään.


maanantai 23. heinäkuuta 2012

Mansikkahilloa

Olen niin tykästynyt siihen hillosokeriin, kun sillä on niin helppoa tehdä hilloa. Olen tänä kesänä tehnyt sillä hilloa raparpereista, mustikoita ja nyt mansikoista. Mulle sopii nämä helpot ruokajutut.


sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Meirami

Mun on tehnyt mieli kaalilaatikkoa jo monta päivää, nyt kun on saatavilla tuoretta kaalia. Joten tänään tein sitä. Ohjeessa oli mausteena Meiramia. No mullahan on sitä tuoreena kasvimaalla. Sitä siis sekaan. Sipulitkin oli tuoreita. Ihania tuoreita kasviksia on nyt niin paljon saatavilla. Puolukat oli kylläkin pakkasesta.


lauantai 21. heinäkuuta 2012

Aurinko Armas

Aurinkoa ei ole paljoakaan tänä kesänä näkynyt, mutta maton värin se on saanut muuttumaan. Parvekkeen matto on lattianpuolelta pinkki ja auringonpuolelta vaaleanpunainen. On sillä kyllä mahti teho, vaikka sitä ei ole kauheasti tänä kesänä näkynytkään.


perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kaktuksen kukkia

Kaktus on innostunut kukkimaan, kun se pääsi parvekkeelle koko kesäksi.


torstai 19. heinäkuuta 2012

Synttäreitä

Kuopuksella on tänään synttärit.

Onnea, onnea, onnea vaan, punainen tupa ja perunamaa.

Pitihän sitä taas saada mansikkakakkua. Lauantaina on omat nimpparit. Ehkä nämä kakut jo riittää tältä erää. Lauantaina alkaa ravustus. Ravut ois namia.


keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Modernia marjanpoimintaa

Kyllä toi tekniikka on ihmeellistä. Nyt uskaltaa lähteä yksin poimimaan marjoja metsästä, kun ei tartte pelätä eksyvänsä. GPS paikannin tietää missä mennään. On se vaan niin ihmeellistä. Tällaista sykeröä se sai aikaan tällä reissulla.

Löytyi hyvin mustikoita. Ei ois malttanut lähteä pois. Kanttarelleja ei löytynyt vieläkään.



tiistai 17. heinäkuuta 2012

Painepesuri

Tossa noin viikko sitten ostin painepesurin mattojen pesua varten. Aina kun on vähänkin poutaa, olen pessyt sillä mattoja. Mattojen pesu on niin rankkaa puuhaa, kun ne painaa "ihan sikana" märkänä. Olen viritellyt tällaiset viritelmät, jotta mun ei tartte siirrellä märkiä mattoja. Kun ei vaan jaksa.

Noille hapsumatoille toi painepesuri on hyvä. Juuriharjalla niitä on niin hankala pestä. Painepesurilla pääsee "pintaa syvemmälle".


Painepesuri on tarjouksessa Kodin1:ssä, 60 €.

http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=3444&productId=823600&shopId=3080000&compartmentId=3080100&categoryId=3080103&catalogId=3444&ddkey=ProductDisplay

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Harmaata

En ole käynyt tänä kesänä alennusmyynneissä juuri ollenkaan. Tämä harmaa jakku on aikoa aleostos tältä kesältä. Siis vaatteita itselle. Mutta kyllähän sitä vielä kerkiää, ehkä. Jotenkin sitä on jo syksy mielessä, vaikka kesän pitäisi olla kauneimmillaan. Työasiat alkaa jo kummitella mielessä.

Tällaisena sateisena päivänä on hyvä siivota vaatehuone. Ehkä se myös hillitsee aleostoksia, kun ei ihan oikeesti tartte mitään.


sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Mustikoita

Eilen illalla retki Sipoonkorven kansallispuistoon tuotti piirakkamarjat. Joten nyt pitänee lähteä leipomaan mustikkapiirakkaa. Kanttarelleja ei valitettavasti löytynyt. Ensikerralla sitten.






lauantai 14. heinäkuuta 2012

Salsalankaa

Kukahan nämä kaikki langat ehtii neuloa. Niin. Mikäköhän himo sitä iskee, kun näkee kivaa lankaa. Se on pakko saada, vaikka vanhatkin langat on neulomatta. Onneksi ei ole pahempaa riippuvuutta kuin langat.


perjantai 13. heinäkuuta 2012

Taulusukat

Tämä kehys tippui seinältä ja meni rikki. Liimasin sen kasaan ja nyt se sukkataulu.


torstai 12. heinäkuuta 2012

Kakkuvuokakukka

Kirpparilta tänään ei löytynyt juuri mitään. Tämä kakkuvuoka ja pari taulun kehystä. Istutin tähän kakkuvuokaan Leijonankita nimisiä kukkia. Ne oli niin oikeen värisiä. Vaaleanpunaisia.


keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Mansikkakakku

Perinteisesti mansikkakakkua näin heinäkuussa. Tänään on siis esikoisen synttärit. Onnea synttärisankarille. Se on siis jälkkäriksi ja ruokana on uusia perunoita ja olisi tarkoitus grillata. Ei ole grilliruoan voittanutta. Ja hyvää salaattia uusista vihanneksista. Kyllä kesä on kivaa.


tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lähti lapasesta

No, ei vaitiskaan. Yhdet pikkuruiset lapaset on vaan tullut neulottua. Vajaa kerä meni lankaa ja aikaa, no jaa, vähän. Tällaiset pikkiriikkiset lapaset piti jo keväällä neuloa, on vaan jäänyt tekemättä. Parempi myöhään kun ei milloinkaan.


maanantai 9. heinäkuuta 2012

Maalattu betonikippo

Punainen, mikäs muu. Betonin väri oli niin tylsä.


sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sormustinkukka

Sopii niin hyvin käsityöläisen kotiin. Nimi on niin käsitöihin liittyvä. Onkohan vielä muitakin kukkia, joiden nimi viittaa käsityömaailmaan. Jos on, niin niitä pitää ehdottomasti sitten hankkia.






lauantai 7. heinäkuuta 2012

Betonikippo

Laattojen sivutuotteena kokeilin tehdä kippoa. Tällainen siitä tuli. Lehtilaatta oli liian ohut, se halkesi.









perjantai 6. heinäkuuta 2012

Virkattu poliisiauto

Kyllä oli hieno. Se on nyt nähtävillä Kiasmassa. Virkkausurakka oli kestänyt kolme vuotta. Taiteilija on Kaija Papu. HIENO, HIENO JA HIENO.


torstai 5. heinäkuuta 2012

Laatta lentää

Hih, hih. Olipas vitsikästä. No niin. Olen tehnyt rivakkaan tahtiin laattoja. Aina kun laatat on sen verran kuivuneen, että ne voi ottaa purkista pois, teen uuden satsin. Laatat siis lentää, meinaan että on sen verran kova tahti.

Riviin järjesty, mars.

Kuva on sisääntulosta pihalle


pihalta päin


ja tähän tulee mun uusi kukkapenkki. Multa on vaan vielä kaupassa.





keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Mikäliepuska

Mulla kasvaa takapihalla tällainen puska. En tiedä onko se rikkaruohopuska vai jostain itekseen sinne tullut. Ainakaan en ole sitä sinne istuttanut. Olen antanut sen siellä rauhassa kasvaa, kun se niin tykkää siellä olla. Nyt se kukkiin. Siis Mikäliepuska.






tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kukkaketohuivi

Tänään valmistui tämä huivi. Olkoon se Kukkaketo, kun siinä on niin paljon pieniä kukkia. Niin ja lankakin on liukuvärjättyä moniväristä lankaa. Malli on sama kun valkoinen huivi. http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2012/06/keskikesan-juhla.html Siinä kukat näkyvät paremmin.

Lanka on sitä turkkilaista lankaa, jota nettikaupasta tilasin. http://kasityolaisenkotona.blogspot.fi/2012/02/turkkilaista-lankaa.html  Oli kivaa virkata, vaikka siinä oli akryylia. Lankaa meni 94 g eli vajaa kerä. Huivi on 145 cm x 65 cm.

PS. Kävin tänään rautakaupassa ja takaluukku on täynnä sementtilaastia ja hiekkaa.


maanantai 2. heinäkuuta 2012

Aitaelementti

Mun laattaurakka on ollut ns. vaiheessa ja on edelleen. Tänään kävin hakemassa Lidlistä tällaisia aitaelementtejä. Muoviahan ne on, mutta ne oli mun silmään kivoja. Oon ne kuvausta varten törkännyt tohon reunaan. Pitää asentaa ne sitten hyvin, kunhan saan tehtyä noita laattoja lisää.

Salaatit kasvaa hyvää vauhtia noissa parvekelaatikoissa. Saa tuoretta salaattia joka päivä. Lähiruokaa, siis.