Translate

maanantai 30. huhtikuuta 2012

ISOisoäidin tyyny

No ei nyt kooltaan, mutta yksi iso tilkku molemmille puolille tyynyä. Siis isoäidin neliö. Virkkaus on niin kivaa ja tyynyjä pukkaa. Tyyny on niistä  alelangoista, jotka ostin tossa joskus aikaisemmin. Se on puuvillaa ja värikin on kiva. Oisko toi turkoosi tai jotain. 

Hauskaa Wappua kaikille lukijoille.


sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kädentaitomessut

Messukeskuksessa oli lapsimessut ja siinä sivussa kädentaitomessut. Joopa joo. Mua kiinnosti ainoastaan ne kädentaidot. Onneksi sain ilmaiset liput (15 €) ja tartti maksaa vaan parkki 7 €.


Mun ostokset oli leimasimia. Lankoja ym. mua kiinnostavaa oli tosi vähän. Pellavamekkoja oli kivoja, mutta ei enää tänään mun kokoa. Pitsiteipitkin oli jo loppu. No, tältä mun uudet leimasimet näyttää. Eiku askartelemaan.



lauantai 28. huhtikuuta 2012

Käsityötuoli

Huutonetti on paras paikka,
huutonetissä vietät vaikka,
koko päivän kesäisen.

Nyt mulla on "uusi" käsityötuoli, jonka huusin siis huutonetistä. Tässä mä sitten neulon ja virkkaan. Ihanaa. Oon niin tyytyväinen.


perjantai 27. huhtikuuta 2012

Purkkikukkia

No, virkattujahan ne on. Nana tykkäsi yks yö syödä mun virkattujen narsissien puuvarret, joten laitoin ne ja nämä muutkin kukat purkkiin. Jos ne siellä säilyisi paremmin.


torstai 26. huhtikuuta 2012

Punaiset jakkarat

Maalasin loput jakkarat tänään. Maali on vielä märkää, mutta antaa sen rauhassa kuivua. Siinä ne nyt on rivissä. Jakkarat on yleensä sijoiteltuna ympäri huushollia. Aina siellä missä niitä tarvitaan. Kuvasin ne nyt keittiössä, mutta se ei ole niiden paikka. Aurinkokin paistoin ikkunasta niin kauniisti ja antoi kivoja varjoja. Nyt kun katselen tota pöydän reunaa niiiiiin.......


keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Valkovuokot

Tänään aamulenkillä koirien kanssa huomasin, että valkovuokot oli jo auenneet. Eilen ei vielä mitään näkynyt. Ihanaa kesä on tulossa. Käsityörintamalla ei ole nyt mitään suunnitelmia, kun sain eilen peiton valmiiksi. Puutarhahommat ulkona odottaa tekijäänsä. Ja on mulla muutama maalausprojektikin kesken. Jospa keskittyisi niihin käsitöiden sijaan. Katellaan mitä tuleman pitää.


tiistai 24. huhtikuuta 2012

Ruskea tilkkupeitto

on siis nyt valmis. Tilkkujen virkkaaminen ja kokoaminen kesti 46 tuntia ja langat maksoivat 10 € eli peiton arvo on 470 €. Langat on poistoalelankoja ja tositosi halpoja marketista. Niin ja ne oli akryylia. Toivottavasti peitto ei ole kovin sähköinen käytössä. No tältä se nyt näyttää. Nana on jo näin myöhään noin väsynyt. Yöunilla.


maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kesäpaita

Keltainen, vaikka kuvassa se näyttää beessiltä. Tykästyin siihen siinä olevien yksityiskohtien takia. Virkattu pitsi napituslistan reunassa, kivat napit ja takana rypytys. Kesä voi tulla.



sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Myyrmäkihallin kirppis

Pinkasin sinne, kun huomasin, että se on nyt auki. Väkeä riitti ja myyjiä, tottakai. No löysin partsille maton. Mulla kun on mielessä valko/vaaleanpunainen partsi. Löytyi sieltä myös kangaspala tuunaukseen tai johonkin ja kori vaikka kukille.








No nyt on hyvä syy pestä parveke, kun on toi uusi matto. Ja ilmatkin suosii. Jee, jee, ihanaa.

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Jakkara

Mulla on neljä tällaista jakkaraa, jotka on sinisiä ja siten väärän värisiä. Eilen aloitin ekaa maalata punaiseksi. Tänään maalasin sen toiseen kertaan. Vielä on ne kolme, jotka pitäisi maalata. On mulla vielä samoja sinisiä keittiön tuoleja 10 kpl. Aikamoinen urakka, jos ne kaikki viitsii maalata. No nämä jakkarat ekaks. Pikkuhiljaa sininen saa väistyä punaisen tieltä käsityöläisen kotoa.

Tällainen sininen se oli.



perjantai 20. huhtikuuta 2012

Tilkkuruletti

Jippii. Tilkut on nyt virkattu. Vika tänä aamuna ja nyt on menossa tilkkuruletti. Mihin minkin tilkun laitan. Oon niitä nyt aamulla pyöritelly moneen eri paikkaan. Tässä on yksi versio. Katotaan mikä on sitten se lopullinen.


torstai 19. huhtikuuta 2012

Kynsikkäät

Nyt tarkenee jo kynsikkäillä.  Nopsa työ. Niinku puolikkaat lapaset.

Peitto on kohta valmis. Yksi kerä on vielä virkkaamatta ja sitten sen kokoaminen. Malttakaa oottaa.


keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Vanha Pelargonia....

No ei niin kovin vanha. Viime kesältä, mutta olen onnistunut talvehdittamaan(???) sen. Taitaa olla jo korkea aika laittaa se uuteen multaan ja kasvamaan. Jännityksellä odotan, mahtaako se myös kukkia tulevana suvena.

Jostain olen lukenut, että nämä vanhat kasvit ovat taas nousemassa suosioon. Pelargonia ei kylläkään ole kuulunut minun top10 listalle aikaisemmin. Mutta mieli voi muuttua. Naisilla ainakin.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Eka Orvokki

En kylläkään uskalla sitä vielä ulos laittaa, kun nää ilmat on mitä on. Aamulla oli lunta maassa. No onneksi se on jo sulanut pois. Valkoinen Orvokki tällä kertaa. Ajatuksena (huom. ajatuksena) mulla on, että laittaisin partsille vaan valkoisia ja punaisia kukkia. Sen näkee sitten.


sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Hyvän mielen haaste ja hyvää mieltä

Sain kartanonrouvalta hyvän mielen haasteen.

http://kartanonrouva.blogspot.com/2012/04/hyvaa-mielta.html

Haasteeseen kuuluu kertoa sekalaisessa järjestyksessä 10 asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä, ja jos saa haasteen toistamiseen, kertoa ainakin 5 kohtaa lisää. Haasteen saa antaa viidelle blogille.

Minulle hyvää mieltä tuovat:
lasten onnistumiset, iloiset koirat aamulla, uusi työprojekti, ystävän uusi asunto, valmistuneet käsityöt ja tuunaukset, blogi, kesä, puutarha, kirpparit ja se hetki siivouksen jälkeen, kun kaikki on hetken järjestyksessä.

Haastan seuraavat viisi blogia mukaan:

http://kokopaivaneuloja.blogspot.com/
http://vanhassatalossa.blogspot.com/
http://jennike.blogspot.com/
http://muistojenpolulla.blogspot.com/
http://piompublogi.blogspot.com/

Kirpparilla tänään.

Pitkästä aikaa pyörähdin kahdella kirpparilla. Väkeä oli paljon liikkeellä. Löysin tällaisia ruukkujutskia. Värihän on väärä, mutta se ei haittaa. On ne kauniin värisiä noinkin, mutta .......... saa nähdä.
Siinä ne nyt odottavat kesää. Huoh, lunta vieläkin.






lauantai 14. huhtikuuta 2012

Mulle kans

Tämä on niin kiva paikka tämä netti. Koko ajan löytää hyviä ideoita, joita on PAKKO toteuttaa. Niin kun nyt tämä henkarimaalaus. Täältä se löytyi http://hyypio.blogspot.com/2012/04/variplajays.html

Sama on nyt tämän Pinterestin kanssa. http://pinterest.com/ Oon maannu sohvalla ja katsellu ihania ideakuvia monta viikkoa. Joo, oon koukussa.

Mutta ne henkarit. Punaisia käsityöläisen kotiin tietenkin.









PS. Kiitos Kartanonrouvalle haasteesta http://kartanonrouva.blogspot.com/2012/04/hyvaa-mielta.html
Palaillaan siihen vaikka huomenna.

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kasvien merkkaustikut

Jotain pientä maalausta kaiken kiireen keskellä. Kasveille merkkaustikkuja vanhoista haarukoista ja lusikoista. Meinasin heittää nämä roskiin, osan oon jo heittänyt, kun oon ne pilannut konetiskauksessa. Puuvarret ei oo tykänny. Nyt sain idean maalata ne ja kirjoittaa mitä kasvia mihinkin istutan. Siis ulos kasvimaalle. Kunhan toi lumi jo sulais. No paprika sai toimia mallina.








Tästä lähdettiin.


torstai 12. huhtikuuta 2012

Tilkkukokeilua

Tällainen värityskokeilu tänään. Tätä lankaa on vain vähän. Vauvanpeitto, tyyny tai jotain pientä.  Oli vaan pakko kokeilla.


keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Pula-aika

Joo, totta se on. Kaupassa ei ollut yhtään, siis ei yhtään pakettia kananmunia. Voipula oli, nyt on kananmunapula, mikä seuraavaksi. Kotona mulla on tämä vajaa paketti. Ei sillä pitkälle pötkitä.


tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pussukka

Nyt kun on niin kiire, että ei ehdi mitään käsitöitä tehdä, pitänee näitä vanhoja kirppislöytöjä teille esitellä. Joo, ei ehdi kirpparillakaan käydä. Harmi. MUSTAA unikkoa. Ois siellä ollut punaistakin, mutta mistä tämä musta nyt pukkaa päälle.


maanantai 9. huhtikuuta 2012

Puolimatkan krouvi

Peitto on siis puolessa välissä. 60 tilkkua on valmiina. Viisi lankakerää on mennyt ja viisi on jäljellä. Jokaisesta kerästä on jäänyt pätkä lankaa. Saa nähdä riittävätkö ne yhdistämiseen. Tällä menolla tulee se 120 tilkkua. Järjestelin tilkut "väreittäin". On sitten helpompi suunnitella yhdistämistä.

Nyt pitää keittää teetä ja syödä viinereitä, joita jokin aika sitten paistoin. Kun ollaan siellä "puolimatkan krouvissa". Jaksaa sen jälkeen jälleen urakoida.


sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pinnejä

Pientä ja nopsaa. Hiuspinneihin koristeet ohuen ohuesta virkkauslangasta nro 1 virkkuukoukulla.


lauantai 7. huhtikuuta 2012

Kukkatyyny

Virkattu kukkatyyny valmistui eilen. Langat on näitä lankoja. http://kasityolaisenkotona.blogspot.com/2012/03/korkkaamattomat-langat.html

Vähän jäi vielä näitä tyynyvärejä jäljelle. Valkoista ja vaaleanpunaista en käyttänyt tähän yhtään, vaikka niitä oli tullut myös ostettua. Ne kun ei mielestäni sopineet väritykseltään tähän ollenkaan. Niistä sitten joku oma juttunsa.

Takaa tyyny on virkattu pelkkiä pylväitä. Ompelin pyöreän sisätyynyn sen sisälle. Tyyny on halkaisijaltaan 40 cm.





perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kukko kiekuu

Eilen ruokakaupassa huomasin, että pääsiäiskoristeet oli alennettu -50 %. Sitähän en tietenkään voinut ohittaa. Minut tuntien. Tällainen lasinen kukko (27 cm) ja lasinen muna (13 cm) tarttuivat minulle mukaan. Karkkia ja suklaamunia löytyy nyt niiden sisältä.



torstai 5. huhtikuuta 2012

Oravannahkoja

Sain viimein vaihdettua ovikoristeen. Olihan piparkakku-ukot olleet siinä jo joulusta. Totta, oli jo korkea aika vaihtaa ne.

Tämä liitutaulutarjotin on oravannahkavaihtareita Hyypiön elämää -blogin kanssa. http://hyypio.blogspot.com/2012/01/oravannahkoja.html

Tähän saa kirjoitettua viestin jos en ole kotona, vaan luuhaamassa taas jossain muualla. Laitoin siihen myös liidun roikkumaan tipujen lisäksi. Nyt se toivottaa teille kaikille lukijoille Hyvää Pääsiäistä.


keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Narsissit

Oikeita ja virkattuja. Narsissi on niin pääsiäiskukka, että pitihän niitä ostaa ja tehdä. Muuten käsityörintamalla on hiljaista, kun on kaikkia pakollisia juttuja niin paljon. Ei vaan ehdi. No jos pääsiäisenä jotain. Tilkkupeittoakaan en ole ehtinyt virkata palan palaa.


tiistai 3. huhtikuuta 2012

Verhot

Aloittelin ennen tätä takatalvea ikkunoiden pesun. Nyt se saa taas odottaa parempia ilmoja. Kun pesee ikkunat, niin niihin on ihan pakko vaihtaa verhot. Vaaleaa kevääksi.


maanantai 2. huhtikuuta 2012

Mustikkapullakakku

Tämä ei ole pullaa eikä kakkua, vaan jotain niiden väliltä. Olkoon se siis pullakakku. Tässä tapauksessa mustikoilla ja mantelilastuilla höystettynä.



Ohje pullakakkuun:

200 g margariinia
2 munaa
3 dl sokeria
3 dl maitoa
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa

Päälle mustikoita, mantelilastuja ja raesokeria.

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman, maito sekä sulatettu rasva vuorotellen vaahdon sekaan.

Laita leivinpaperi pyöreään vuokaan, halkaisija 28 cm. Kaada taikina siihen ja laita mustikoita, mantelilastuja ja raesokeria päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. tunti.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

KassiAlma

Joo, tiedetään että mulla on jo tarpeeksi laukkuja ja kasseja. Mutta, voiko niitä olla koskaan liikaa? EI. Pitäähän niitä olla joka väriä, kokoa (seliseli). Mutta kun kiusaus on liian suuri. Kirppiksellä.


Hauskaa Aprillipäivää kaikille lukijoille.