Translate

lauantai 31. maaliskuuta 2012

Tilkkupeiton edistyminen

Peiton paloja olen virkannut nyt tän verran. On ollut kaikkea muuta niin paljon, että en ole ehtinyt virkkailemaan. Mutta jotain kuitenkin. Tämä lanka on pätkävärjättyä, joten paloista tulee vaaleasta tummaan. Pitää miettiä miten ne peitossa sitten asettelee. Sitten kun olen ne kaikki virkannut.


perjantai 30. maaliskuuta 2012

Lamppu

Tänään hain Ikeasta tarjouslampun. Kiva kun nyt on jo niin valoisaa, että valoja tarvii laittaa päälle vasta myöhään. Mutta lampun hain, kun halvalla sain (9,95 €). Paperi on ryppystä ruutua, tykkään pinnasta. Sitten kun paperi on mennyt rikki, virkkaan sille uuden päällisen. Nyt se saa olla tollasena kun on, mutta joskus se saa uuden kuosin.


torstai 29. maaliskuuta 2012

Käsilaukku kirppikseltä

Olen niin täpinöissäni tästä uudesta käsilaukusta, jonka tänään löysin kirppikseltä. Siellä se mua odotti. Ja niin mun värinen ja mallinen ja niin ihana. Oioi. Miten iloiseksi sitä naisihminen voikaan tulla. Käsilaukusta.


keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Vihreetä

Kukkapenkeissä on jo vihreetä. Kevät, jee. Lunta on kylläkin piha täynnä, mutta seinän vierustat on jo sulia. Kohta pääsee tarkastelemaan talvivaurioita. Pensaat ainakin on lytyssä ton lumimäärän alla. Täällä sitä odotetaan malttamattomasti, että toi lumi sulais jo pois. Horiop, lumi.












tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kerro, kerro kuvastin

mistä tekee hyviä löytöjä.

Vantaan Ikeasta löytyi eilen tämä peili 19,95 €. Tällä viikolla on myös muita hyviä löytöjä.  Onneksi se on tossa naapurissa, jotta siellä voi pistäytyä useinkin.
http://www.ikea.com/fi/fi/store/vantaa/offers


maanantai 26. maaliskuuta 2012

Lankaa 1 €/kerä

Taas tein superalepoisto löydön. Lankaa 1 €/ kerä. Ruokakaupasta, mistäs muualta. Ruskea lanka on 100 % akryyliä ja olen "akryylille allelginen" (lue: en tykkää). No mutta ostin sen pois sieltä kuleksimasta. Aloitin siitä virkkaamaan peittoa. Taas. Yhdestä kerästä tulee 12 lappua. Laput on 10 x 10 cm. Lankaa oli 10 kerää eli siitä pitäisi tulla noin 120 lappua. Yhden lapun virkkaamiseen meni 20 minuuttia.

Toista lankaa, joka oli puuvillaa, oli vain 4 kerää. Kyllä mä siitäkin jotain keksin.


sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Uudet kumpparit

Mun piti miettiä yön yli ostanko oranssit kumpparit. No ostin. Punaiset oli hakusessa, mutta noi oranssit jäi niin vahvasti mieleen, että nehän sitten piti ostaa.


lauantai 24. maaliskuuta 2012

Koukuttu siivousrätti

Painoa rätillä on 76 g. Se on bambulangasta koukuttu eli tunisialaisella virkkauksella valmistettu. Tämän olen jo jonkin aikaa sitten jämälangasta koukunnut. Jospa se siivous olisi kivempaa, kun on uusi rätti. Aina voi toivoa.


perjantai 23. maaliskuuta 2012

Matto

Ontelokuteesta virkattu matto painaa 1,4 kg ja sen halkaisija on 75 cm. Näitä on niin nopsa virkata. Toki tämä on pieni, koska ruskeaa ja vaaleanpunaista (tätä sävyä) kudetta ei ollut enempää. Tämä sopiin tänne vaaleanpunaiseen  huoneeseen. Täällä kaapit on ruskeita.


torstai 22. maaliskuuta 2012

Ontelokudetta

4 kg. Pääsee taas mattoja virkkaamaan, kun varastoja on täydennetty. Tällä kertaa ruskeaa ja vaaleanpunaista.


keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Pitsiä ja pellavaa

Tyynyliina pellavakankaasta. Kiinnitin siihen virkkaamani pitsin. Oikean värisen kankaan löytäminen olikin sitten oma lukunsa. Niin kun sen piti olla vielä pellavaa, mun lempparikangasta. Sitkeys palkittiin.


tiistai 20. maaliskuuta 2012

Korkkaamattomat langat

Joskus Lidlistä ostetut puuvillalangat on vielä paketissa. Niitä on 600 g. Peitto varmaankin, mutta kovin iso ei tosta lankamäärästä tuu. Malli on vielä hakusessa.


maanantai 19. maaliskuuta 2012

Tekis mieli

näitä tällaisia keittiön tuoleja, joista on kuva maaliskuun Avotakassa. Pitää aloittaa tuolien metsästys, jotta pääsee maalaushommiin.


sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Välipitsi

Diana virkkausmaailma nro 2 osui kioskilla silmääni. Sitä selatessani, siinä on muutama välipistin malli. Lehdessä ne oli kiinnitetty pyyhkeisiin, mutta nehän voi kiinnittää mihin haluaa. Lehtihän lähti mukaani ja kotona aloitin virkkaamisen vaaleanpunaisesta virkkauslangasta. Siitä mihin sen kiinnitän, ei ole vielä tietoa.


Kuva lehdestä.


lauantai 17. maaliskuuta 2012

Amppari sukat

Kesää ja kärpäsiä (ja amppareita) odotellessa. Amppari sukat. Niin kun kuvasta näkyy, kesään taitaa vielä olla aikaa. Lunta ja jäätä on piha täynnä.


perjantai 16. maaliskuuta 2012

Oranssi kulho

Nyt kun pengoin mun matonkudelaatikkoa, siellä oli pari kerää oranssia matonkudetta. No mattoahan siitä määrästä ei olisi tullut, kun oli niin vähän. Jotain siitä piti tehdä, kun se on niin raikas väri tällaisena harmaana päivänä. No kulhohan siitä tuli.


PS. Kiitos tunnustuksesta http://kasinravelletty.blogspot.com/2012/03/lisaa-tunnustuksia-d.html

torstai 15. maaliskuuta 2012

Virkattu sininen matto


trikookuteesta. Halkaisija on 1 m ja se painaa 1,4 kg. Edellinen valkoinen matto piti heittää roskiin, kun Nana oli sen tuhonnut. Se oli repinyt trikoon jatkokohtaan reijän, joka oli niin iso, että en jaksanut sitä korjata. Siis virkkasin uuden maton.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kirjoneulelankoja

Tämmöinen satsi villalankoja, joista voisi neuloa kirjoneuleita. Jotenkin vaan jo odottaa, että noi lumikinokset sulaa ja pääsee pihalle puuhailemaan. Sitten se neulonta taas vähän vähenee.

Noi langat on ohuita 100 % villalankoja, joten ne käy hyvin kirjoneuleisiin. Katsotaan mitä niistä saan aikaiseksi. Mustasta ja keltaisesta olen jo aloittanut. Kohta näätte.


tiistai 13. maaliskuuta 2012

Punainen lehtiteline

Viimekertaisella kirpparikierroksella ostin myös puunvärisen lehtitelineen. Näin sen heti sieluni silmin punaisena ja takan vieressä. Siinä se nyt on maalattuna.

Kukakohan maalaisi noi portaat? Haluaisin ne sellaisiksi, että askelmat ja kaiteet on ruskeat ja noi pystypuut on valkoisia. Siinä olisi kova homma, kun niitä on niin paljon ja ne pitäisi ekaks hioa. Ja ehkäpä seinätkin kaipaa "jotain". Ne on niitä ikuisuusprojekteja, joista haaveilen.


Tämmöinen se oli ostettaessa.



maanantai 12. maaliskuuta 2012

Luova kukkaruukku

Strömsössä oli eilen tämä hauska idea, joka piti heti tänään toteuttaa. Muistin tollaset vanhat kumpparit, jotka on just oikeen väriset narsisseille. Narsissitkin oli just sopivasti tarjouksessa Tarjoustalossa 2 kpl/5 €. Kesällä tätä pitää toteuttaa ulkokukilla.


sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kirpparilta tilkkutyökirja

Eilisellä kirpparikierroksella löytyi tilkkutyökirja, 3,50 €. Sattuman johdatusta, sanoisin. No nyt en kuitenkaan ehdi tilkkuilla, kun pitää koirien turkit leikata kesäkuntoon. Semmoisia takkukasoja. Siinä menee monta päivää. Se kun ei ole niiden lempipuuhaa. Olen sitä leikkaamista siirtänyt, kun tiedän että se on tahtojen taistelua. Mutta pakko, mikä pakko.


lauantai 10. maaliskuuta 2012

Pitsiä

Nämä peltipurkit ja kerrosvati löytyivät myös eilen. Niissä on niin kaunis pitsireunus, jotta mukaanhan ne tarttuivat. Ajattelin ne ensin maalata, mutta enpä taidakkaan. Valkoinen on nyt alkanut viehättää, kun ollaan kevättä kohti menossa.
(tiedetään, että pääsiäiseen on vielä melkein kuukausi)


Ja sitten asiaan.

Vantaan Sanomissa 10. -11.3.2012 sivulla 9 oli tällainen juttu, jonka haluan teidän kanssanne jakaa.

Tämä on suora lainaus:

"Huvista tuli työ, Anneli Tuominen-Halomo

Viestintätoimisto Manifeston tekemän blogibarometrin mukaan bloggaaminen ammattimaistui viime vuoden aikana selvästi. Tähän asti bloggaaminen on ollut monille hauska ja rakas harrastus, mutta nykyään se on myös oman osaamisen ja asiantuntemuksen markkinointia. Tutkimukseen osallistui yli sata bloggaajaa. Heistä joka viides saa blogistaan palkkaa. Vastaajista 38 prosenttia ansaitsee blogillaan. Hyöty tulee rahanarvoisten tuotteiden, mainosyhteistyön ja erilaisten kutsujen kautta. Blogi ei kuitenkaan ole tärkein tulonlähde. Suositumpia blogeja ovat muotiblogit. Muotibloggaajista jo 75 prosenttia saa palkkaa bloggaamisesta."



perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kirjan tuet

Kauppareissulla minä pengon kaikki poistopisteet ja alelaarit, niin kun tiedätte. Niin tänäänkin. Mukaani sieltä tarttui kirjan tukia. Cook ja Book. No nyt käsityökirjaa voi ainakin pitää telineessä, kun seuraa ohjetta. No keittokirjasta en ole niinkään varma. Tarttui sieltä muutakin. Siitä huomenna.


torstai 8. maaliskuuta 2012

Uusimmat hankinnat

Ostin tällaisen leikkuualustan ja pyöröleikkurin. Pitääpi kokeilla tilkkutöitä, kun niitä ei ole aikaisemmin tullut kokeiltua. Saapi nähdä mitä saan aikaiseksi.


Ja sitten tällainen Teflon paininjalka ompelukoneeseen. Muutaman kerran on hermo menny, kun oon ommellut jotain nihkeetä materiaalia ja siitä ei oo tullut mitään. Saa nähdä auttaako toi paininjalka asiaa.



keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Deko ja Vepsäläinen

Postilaatikossa oli Dekon ilmaisnäytenumero. Kiva saada ilmaisia lehtiä. Samassa lehdessä oli Vepsäläisen kuvasto. No siitä bongasin kivan maton. Mutta hinta ..... alk. 1095 €.






maanantai 5. maaliskuuta 2012

Keskeneräinen työ

Kaapin kätköistä löytyi tällainen virkkaus. En enää muista mitä siitä piti tulla. Se on 60 cm leveä ja sitä on virkattu 42 cm. Se on keltainen. Taas on tullut aloitettua jotain muuta mielenkiintoisempaa ja varmaankin on tullut syksy ja sitten talvi ja se on unohtunut. Mitään ohjetta siinä ei ollut mukana. Saapi nähdä jospa sitä vaikka jatkaisi ja keksisi sille käyttöä.


sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Bambuauto

ja pehmee paketti pikkumiehelle synttärilahjaksi. Sävy sävyyn. Synttärit on iltapäivällä, kunhan sankari herää päikkäreiltä. En oo aikaisemmin törmännyt bambusta tehtyihin leluihin. Mä kun oon siihen bambuun "vähän" hurahtanut. Samoin kun ekojutut, esimerkiksi toi pakkausmateriaali.

Toivottavasti sankari tykkää.


lauantai 3. maaliskuuta 2012

Afrikkalaisia kukkia peitto on nyt valmis

Eilen meni yötyöksi, kun halusin peiton valmiiksi. Kyllä ne langat kannattaa päätellä heti, eikä 15. päivä. Se oli niin tylsää hommaa. No peitto on nyt valmis. Se on pisimmältä kohdaltaan 158 cm pitkä ja leveimmältä kohdaltaan 93 cm. Peitto painaa 715 g.

Langoista toi harmaa oli alelankaa, joten peiton lankakustannukset olivat vaan 24,45 €. Sen virkkaamiseen, päättelyihin ja kokoamiseen meni aikaa 42 tuntia, elikkä peiton arvo on 444,45 €.


http://kasityolaisenkotona.blogspot.com/2012/02/afrikkalaisia-kukkia.html

Tosta linkistä näkee aikaisemman postatuksen tästä peitosta.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Liirumlaarum huivi

Räystäät jos tippuu yllä pään.......

Ihanaa, sieltä se kevät tulee. Kohta on käyttöä puuvillahuiveille.


Vähän pitää vielä rutistaa, jotta saan teille esiteltyä afrikkalaisia kukkia -peiton.

torstai 1. maaliskuuta 2012

Tunnustus

Sain ihanalta Milliltä tunnustuksen. Kiitos tuhannesti siitä.







Siihen kuuluu seuraavat kolme tehtävää:

1. Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.
2. Kirjoita seitsemän random faktaa itsestäsi. 

3. Lahjoita tämä sama award 15:lle blogille/bloggaajalle


7 faktaa

olen horoskooppimerkiltäni kauris. 
olen 174 cm pitkä
pidän enemmän salmiakista kuin suklaasta
en myöhästele tapaamisista ja muutenkin pidän sen mitä lupaan
olen isosisko, minulla on yksi veli
olen koulutukseltani tekstiilisuunnittelija
suutun harvoin, mutta silloin kun suutun, tulee tosi hiljaista

Lahjoitan tämän eteenpäin seuraaville blogeille, olkaa hyvä 

http://helyes.blogspot.com/
http://silmukatsolmussa.blogspot.com/
http://jennike.blogspot.com/
http://virveriikka.blogspot.com
http://kartanonrouva.blogspot.com/
http://sivustaseuraava.blogspot.com/
 http://kasinravelletty.blogspot.com/
http://villaruusu.blogspot.com/