Translate

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Sarjakuvasukat

Löysin kaupasta tällaiset hassun hauskat sarjakuvasukat. Idea on mainio.


tiistai 28. helmikuuta 2012

Valmiit sukat

Nyt nämä sukat on neulottu valmiiksi. Tämä oli tämmöinen välipalatyö. Sitten voisi jatkaa niitä kaikkia keskeneräisiä töitä. Mistä niitä taas on kertynytkin. Ekaks on PAKKO mennä tekemään lumityöt. YÖK.

Kevät, huhuu. Täällä jo malttamattomasti ootetaan.


maanantai 27. helmikuuta 2012

Sukkasillaan

Eka sukka on nyt valmis. Tältä se näyttää. Ei muuta kun toista tekemään.


sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kausikortti Peijakseen

Onneksi hiihtoloma loppuu. On se niin vaarallista aikaa. Keskiviikkona istuttiin Peijaksessa yli kolme tuntia. Tyttärellä rannevamma. Tänään kaks ja puoli tuntia. Pojalla polvivamma.

Kohta ne antaa mulle sinne jonkun kausikortin tai suurkuluttaja edun. No siellä istuessa eilisestä langasta sukanvartta tuli neulottua tän verran.


lauantai 25. helmikuuta 2012

Värjättyä lankaa

Värjäilin tänään lankoja pari vyyhtiä kaiken muun puuhailun lomassa. Pääsispä jo neulomaan sukkia tosta punaisesta vyyhdistä. Mutta ei, se kun on vielä koskea.

Toi tummempi tuli niin tummaksi. Keltaiset täplät sekoittuivat harmaaseen ja mustaan ja tulivat vihreiksi. No se tässä värjäyksessä on niin kivaa, kun lopputuloksesta ei voi etukäteen tietää. Sekin vielä, miltä ne sitten sukkina näyttää. Sormet syyhyten ootan niiden kuivumista.






Käväisin tossa aamutuimaan K-kaupassa ja siellä oli niin mun värisiä Pirkka kasseja. Ivana Helsinki oli ne suunnitellut. Sellaisessa oli niin mukava tuoda ruokaostokset kotiin.


perjantai 24. helmikuuta 2012

Tilda ja Nana

Löysin kirpparilta Tilda kangasta kaksi palaa. Ihquja ruusukankaita. Muuten kirpparireissu oli huono. Ihmettelin monessa pöydässä hintoja. Ei ne ainakaan kirpparihintoja olleet. Muutama esimerkki, halpismekko 30 €, kannu 8 € tai kynttelikkö 40 €. Kaikki oli käytettyjä, eikä mitään merkkituotteita. Mietitytti mahtaako niitä kukaan ostaa ja miksi ne on sinne tuotu myyntiin. Niin, eihän se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.

Tässä tätä Tildaa.








Arvaa kuka tykkäsi mustikkakeitosta ja mannapuurosta?


torstai 23. helmikuuta 2012

Konttineulesukat

Tämä konttineule kuuluu myös niihin perinneneuleisiin, jotka mua kiinnostaa. Tätä konttineuletta on kiva neuloa.  Se on hitaampaa neulottavaa, kun pitää niin paljon kääntyillä. Reunasilmukoiden neulontaan pitää myös kiinnittää huomiota, jotta saa ne siisteiksi. Mutta kiva pinta siitä tulee.

Ohjeita konttineuleen neulontaan löytyy täältä: http://www.kaspaikka.fi/neulonta/neulokset/konttineulos.html




keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Hyvää hiihtolomaa

toivottaa Nana.


Sillä aikaa kun olin kaupassa, Nana oli syönyt laskettelulaseista pehmusteet. Onneksi toiset lasit oli pussissa. Joo, yskä on ymmärretty. Sekin haluais mukaan laskettelemaan.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Turkkilaista lankaa

Tilasin turkkilaisesta nettilankakaupasta (linkki) lankaa sunnuntaina. Ne saapuivat tänään tiistaina kello 10 kotiovelle. Toimitus oli 10 +. Etsin 100 % bambulankaa stadista silloin kun siellä pyörin. Ei löytynyt. Bambusekoitelankoja kylläkin. Tässä näitä lankoja sitten on.








100 % bambulankaa


50 % baby alpakkaa, 20 % silkkiä ja 30 % merinovillaa


50 % kidmohairia ja 50 % polyamidia


20 % angoraa, 20 % villaa ja 60 % akryylia





Hauskaa Laskiaista Kaikille Lukijoille.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Nana ja pienet lumipallot

Nana tykkää olla ulkona lumessa. Sen turkkiin lumi tarttuu kiinni tosi paljon. Sen mahapuoli on sitten täynnä pieniä lumipalloja. Kun se on peuhannut lumihangessa, kotiin tultua se nukkuu peiton sisällä ja kuivattelee märkää turkkiaan, kun ne lumipallot sulailevat. On niin rauhallista. Muuten se kun on sellainen ikiliikkuja.


sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Voi elämän kevät

Mä oon ihan puhki. Noista lumitöistä. Sitä tulee tuutin täydeltä koko ajan lisää. Just kun on saanut kolattua, eiku uudelleen. Tämä päivä on mennyt vaan ja ainoastaan lumitöissä. Ja sitä kuulemma sataa koko yökin. Apuva.

Vantaalla on n. 74 cm lunta. Se ei mahdu enää mihinkään.


lauantai 18. helmikuuta 2012

Perinteinen lasten kaulahuivi

Niin kuin olen teille aikaisemminkin kertonut, minua kiinnostaa perinnekäsityöt. Ne neuleet, virkkaukset ym. jotka ovat jääneet elämään vielä meidän sukupolvillemme. Miksi näin on käynyt? No, mallit ovat käytännöllisiä ja hyviksi havaittuja. Ne saattavat olla unholassa muutamia vuosia ja pulpahtavat sitten taas suosioon.

Haluaisin tietää tämän huivin historiaa. Olen kuullut, että sitä on jo 1940 -luvulla neulottu. Lanka oli siihen aikaan arvossaan ja pienestä määrästä lankaa saatiin neulottua lämmin, kaulaa suojaava huivi. Helppo pukea, pysyy hyvin paikoillaan, kaunis..... Ja helppo neuloa. Siinä varmaankin sen suosion salaisuus.


perjantai 17. helmikuuta 2012

Ylösalaisneule

Ohje tähän eilen aloitettuun puseroon löytyy tästä: http://www.ullaneule.net/0104/ohjeet_ylosalaisraglan.html

Langat ostin eilen Lidlistä. Ne maksoi neljä kerää (200 g) 6,99 €. Lanka on 75 % puuvillaa ja 25 % viskoosia. Nyt oon neulonut kaksi kerää eli 100 g. Se riitti hartiaosaan.

Kyllä se kesä tulee, vaikka nyt lunta tupruttaa taas täydeltä terältä.


torstai 16. helmikuuta 2012

Kolmivärinen neliö

Näitä neliöitä oon jo aikaisemminkin teille esitellyt. Eilen virkkasin niitä yhteen. Tältä tämä peitto näyttää.

Ohje näihin neliöihin löytyy 200 virkattua ruutua -kirjasta. Se on malli nro 35.


keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kangas

Kävin pari viikkoa sitten Eurokankaassa. Pitihän siellä tonkia poistolaari. Löysin sieltä tämän kangaspalan. Se miellytti silmääni, joten se oli pakko ostaa. No ei siitä paljoakaan köyhtynyt. Se maksoi 4 €.

En ole vielä keksinyt mitä siitä ompelisin. No nyt se on mallinuken päällä nuppineuloilla. Kangasta on niin paljon, että siitä tulisi hihaton kesämekko tai puseroita tai jotain. Asia on yhä mietintämyssyssä.

Ajatukset on jo keväässä tai kesässä, vaikka taas aamulla lumitöitä riitti. Vieno pyyntö, voisko sen lumisateen jo tältä vuodelta lopettaa. Lunta on jo tarpeeksi. Kiitos.


tiistai 14. helmikuuta 2012

Blogilla on 1 v. synttärit

Hyvää Ystävänpäivää kaikille lukijoille.

Niin, siitä on siis kulunut jo vuosi blogin aloituksesta. Viime Ystävänpäivänä julkaisin ekan jutun. Silloin mulla oli kunnianhimoinen ajatus, että joka päivä pitää julkaista joku juttu. Tavoite on saavutettu. On se sitten asiaa tai asian vierestä, mutta jotain. No totta, ei täällä mitään syvällisiä juttuja oo julkaistu. Jutut on rönsyilly miten milloinkin. Kun oon istunut koneen viereen, en oo välttämättä vielä siinä vaiheessa tiennyt mitä kirjoitan. Se on vaan jotenkin siitä lähtenyt pulppuumaan. Kivaa tää on ollut ja aion jatkaa.

Katselin noita tilastoja, mitä vuoden aikana on tapahtunut. Ne on aika mielenkiintoisia, kun ne näkee lukuina. Varsinkin se, kun toi ruokapuoli ei oo mun juttu, niin luetuin juttu on
29.7.2011 Karviaismarjapiirakka(??????).
http://kasityolaisenkotona.blogspot.com/2011/07/karviaismarjapiirakka.html 
Käsityöjutut on kaukana takana.

Mulla on 23 lukijaa tilastojen mukaan. Ketäköhän on ne kaksi, jotka ei näy tossa etusivulla. Mielenkiintoista. Kävijöitä sivuilla on ollut parhaimmillaan 410 kävijää päivässä. Kävijäennätyskuukausi on tammikuu 2012, joten olen saanut koko ajan lisää vierailijoita Käsityöläisen kotiin. Kiitos siitä, se on tosi kivaa. Ulkomailtakin on käyty vierailulla.


maanantai 13. helmikuuta 2012

Pussilankaa

Nuorisolla se on jotain ihan muuta, mutta tässä iässä se on pussilankaa.

Käyn tosi harvoin stadissa ja tänään sellainen ihme tapahtui. Menin sinne JUNALLA. Sekin vielä, että käytän julkisia kulkuneuvoja. Oon niissä aina vähän eksyksissä. Mistä saa lippuja, mikä menee minnekkin ym. No olisin mennyt autolla, mutta kun ytimeen ei saa autoa parkkiin minnekkään. Parkkeeraus parkkitaloon maksaa hunajaa. Ja kun käy monessa paikassa, kävellen on jo perillä.

Stockalta löysin tämän saksalaisen neulelehden. Siinä on 79 eri mallineuletta. Pitsiä ja palmikkoa. Oikein kivoja malleja. No ehkä siitä jotain ymmärtää tällä tosi lyhyellä (Danke schön) saksan opiskelulla. (en oo opiskellut saksaa)


No sen jälkeen hain bambulankaa Fiinaneuleesta. Tosi mukava palvelu. Tarttui sieltä myös mukaan vaaleanpunainen sukkalanka. Kevääksi, vaikka ei kyllä yhtään keväältä tuntunut, kun oli umpijäässä.


Ja sitten asiaan. En ollut käynyt koskaan aikaisemmin LankaDeli lankakaupassa. Eka visiitti ja sieltä ostin pussilankaa. Niissä luki, että värivirhe. Valkoista ja petroolia. Petrooli oli silmääni tosi kaunis väri. Ei mulla ole mitään havaintoa mitä niistä tekisin, mutta kun halvalla saa.





sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kynä kaulakorut

Tänään oli askartelupäivä. Tämmöisiä Kynä kaulakoruja tänään.


lauantai 11. helmikuuta 2012

Haukkahuivi

Tämän langan ostin syksyllä messuilta. Neuloin siitä silloin myssyn, jonka silloin teille esittelin. No nyt neuloin myssyä vähän pidemmäksi, kun se ei oikein iskenyt. Lankaa ostin kaikkiaan 300 g. Myssy painaa 53 g.

Langasta neuloin nyt Haukkahuivin. Se muistuttaa muodoltaan haukkaa. Huivi painaa 99 g. Lankaa on vielä jäljellä 130 g. Siitä pitää varmaankin neuloa lapaset tai sormikkaat. Saa nähdä.


perjantai 10. helmikuuta 2012

Mustikkalakkapiirakka

Tämä viikko on mennyt enemmän tai vähemmän siivouksen merkeissä. Käsitöiden tekoa ei oo ollut paljoakaan. Eilen pesin liesituulettimen. Ällön rasvainen. Pitää siihen jostain taas löytää uudet suodattimet. Niiden, samoin kun ilmastointilaitteen suodattimien saanti on hankalaa.

Tänään vein karvalankamatot ulos lumihankeen raikastumaan. Aamulla oli -27 astetta pakkasta. Ne sai olla siellä sen aikaa kun pesin lattiat. No urakan päätteeksi leivoin mustikkalakkapiirakan. Sillä mun perusohjeella.



torstai 9. helmikuuta 2012

TAITO ARVONTA

 Tällaiset arpajaiset bongattu Ilun Handu Duunaa blogista.

  http://www.handu.fi/blog/?p=743

 

taito arpoo! ja tarjoo! tule mukaan!



Taitoarvontaa!
Nyt ei luvata tilpehöörejä, eikä Ruattin risteilyitä vaan aitoa asiaa.
*
Taito-lehti järjestää bloggaajille ja facebookkaajille arvonnan, josta voi voittaa vain järkeviä asioita, kuten
lahjakortit Ilun Handuun (100 euroa),
Titityyhyn (50 euroa),
Villavyyhtiin (50 euroa)
sekä kaksi Taito-lehden vuosikertaa.
*
Arpajaisiin voit osallistua jakamalla tämän ilmoituksen blogissasi tai Facebook-sivuillasi ja ilmoittamalla siitä sitten osoitteeseen: toimitus(at)taito.fi. Yhdestä julkaisusta saat yhden arpalipun ja jos joku mainitsee tilauksen tehdessään lukeneensa tästä kampanjasta blogistasi, saat peräti 10 arpalipuketta! Arvonta on voimassa 2.3. asti.
*
Huipputarjous Sinulle: tutustumisjakso (6kk/3kpl) supersome-hintaan 20 euroa!
(Norm. 27 €)
(http://www.taito.fi/some)
Suomalaisen käsityötaidon puolestapuhuja, 105-vuotias klassikko elää tätä päivää jalat tukevasti juurissa ja tukka tuulessa tuivertaen. Kuusi kertaa vuodessa asiaa käsityön ilmiöistä, tekijöistä ja tekniikoista. Tule mukaan värikkäiden tekijöiden matkaan!

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Afrikkalaisia kukkia

Nyt mä oon hurahtanut tähän afrikkalaisia kukkia virkkausmalliin. Sen ohje on tässä: http://www.kaspaikka.fi/virkkaus/virkattu_afrikkalainen_kukka.html

Mulla on se edellinenkin peitto vielä kesken, mutta nyt tämä vie voiton. Näitä on helppo virkata. Yhden kukan virkkaus kestää n. 20 minuuttia. En oo päätellyt noita lankoja, joten sitten kun kokoaminen alkaa, varmaan harmittaa. Ne on nyt nuppineuloilla tossa pahvissa kiinni.



Tänään en oo vielä ehtinyt virkata yhtäkään kukkaa, kun oon tehnyt suursiivousta keittiössä. Irrotin jopa hellan nappulat, jotta sain ne kunnolla puhtaaksi. Laitoin maalaamani kukkapylvään keittiön ikkunatasolle, jotta mahdollisimman moni kukista ja yrteistä saa aurinkoa. Joulutähti se vaan jaksaa kukkia. Muratti vetelee viimesiään. Mä en osaa hoitaa sitä.



tiistai 7. helmikuuta 2012

Kantapääkypärä

Mitä suuret muotitalot edellä, sitä pienet käsityöläiset perässä.

Luin Novita kevät 2012 lehdestä, että muotitalojen suosiossa on kypärät ja huput. Siitä inspiroituneena neuloin Kantapääkypärän. Se on neulottu Panda langasta, jota meni 120 g. Siinä on 70 % villaa ja 30 % bambua. Trendiväri turkoosista, kun sitä nyt ollaan muka niiiiiin muotitietoisia, olevinaan.

Olin neulonut kypärän melkein valmiiksi, mutta siitä tuli epäsopiva. Se tuli liikaa kasvojen päälle, joten se piti purkaa. YÖK. No neuloin sen sitten uudelleen, vaikka ei oikein huvittanut. Tältä se nyt näyttää.