Translate

tiistai 31. tammikuuta 2012

Peili

Puunväriset peilinkehykset on nyt saaneet ruskeaa maalia pintaan. Se sopii paremmin tänne meille. Meillä kun on ruskeat ikkunapokat ja peilin paikka tulee olemaan ikkunan vieressä.

Peilin kuvaaminen on kinkkistä, jotta siellä ei oma naama näkyisi. No nyt sieltä näkyy matto, kun sitä ei ole vielä asennettu sen oikeaan paikkaan.


Tämä huone on tällainen sininen huone. Sinistä ja ruskeaa. Mitenköhän peilin saisi tähän seinään niin, että se ei sieltä romahtaisi alas.


Siinä se odottaa uutta maalia pintaan.


maanantai 30. tammikuuta 2012

Mustaa

Aleostoksilla ostin mustat nahkasaappaat ja mustan toppatakin. En yleensä suosi mustia vaatteita, mutta tänään ne viehättivät. Nyt on neulottava jotain kirkkaan väristä niille kaveriksi. Niiden kuvaaminenkin oli haastavaa peilin kautta. Nana kävi heti tutkimassa, josko popsisi ne parempiin suihin.

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Kukkapylväs ja aurinko, jee

Tämä kukkapylväs on kirpparilöytö. Kerään näitä. En tiedä miksi. Ne vaan on niin kivoja, joten ne tarttuu aina mukaan. Ei niitä kylläkään oo kovin usein kirpparilla. Onneksi.  Ainakaan mulle ei oo sattunu silmään.

No niitä voi laittaa partsille, kun kevät koittaa. Eihän se tietenkään tältä näyttänyt, kun tää eka kuva näyttää, kun sen ostin. Se oli tollanen beessin värinen. Hioin ja maalasin sen vaaleanpunaiseksi.




Tänään on kova (-16 astetta) pakkasta Vantaalla, mutta aurinko paistaa. Ei muuta kun ylös, ulos ja lenkille. Nää kuvat on otettu koirien kanssa aamulenkillä.

lauantai 28. tammikuuta 2012

Vauvan myssy

Paino on vain 19 g. Vielä niitä jämiä riitti tähän myssyyn. Tämä on neulottu tällä vanhalla hyvällä, perinteisellä mallilla. Näitäkin on kiva neuloa.

perjantai 27. tammikuuta 2012

Raitaa ja rimssua

Nämä 60 cm villahousut on neulottu jämälangoista. Niistä mitä jäi junasukista. Pieniä nyssyköitä. Valkosta käytin resoreihin ja rimssuun. Ne painaa 98 g. Takakappaleelle oon tehny osittainneulontaa, jotta takakappale tulee korkeemmaksi. Silloin ne on paremmat jalassa.

torstai 26. tammikuuta 2012

Harmaata lankaa

Äskeisellä kauppareissulla Jumbon Cittariin mukaani sieltä tarttui tällaista harmaata lankaa. Tietenkin, kun se oli halpaa, 100 g kerä 1,90 €. Sitä oli siellä harmaana 11 kerää.

Mulla on muhinut mielessä pääväriltään harmaa torkkupeitto. Joo, virkkaan ekaks sen peiton, joka mulla on nyt kesken. Mutta sitten.

keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Yrtit

Kokeilen kasvattaa yrttejä, oreganoa, sitruunamelissaa ja persiljaa tällaisessa paperimukisysteemissä. Helpompaa ei voi enää olla, kun kaikki on samassa paketissa. Litistetty turvepaakku, muki ja siemenet. Vähän mua arveluttaa miten toi paperimuki kestää kun noita kastelee. Toivottavasti ainakin siihen asti, kun saan ne ulos kasvamaan.


Aurinkoa odotellessa. Kyllä se kevät tulee. Ihan varmasti.

tiistai 24. tammikuuta 2012

Tyyny Pirtin Kehräämön langasta

Oon monta vuotta sitten jo hurahtanut Pirtin Kehräämön lankoihin http://www.kolumbus.fi/pirtin.kehraamo/ . Ne kun on suomenlampaan villaa. Ne huopuu hyvin ja nämä meleeratut värit on vaan niin ihania. Vahinko kun se kehräämö on niin kaukana täältä Vantaalta. Muuten mä olisin siellä aina kuolaamassa niitä lankoja. Nyt pitää vaan tilata postitse. Sehän ei oo ollenkaan sama juttu. Lankoja pitää päästä hipelöimään.

Malli on taas iso isoäidin neliö. Mutta noi värit. Molemmat puolet on erivärisiä.


                                            

                     Tässä on tää ihana lankakartta.

maanantai 23. tammikuuta 2012

Numerotaulu

Eilisellä Ikean reissulla mukaani sieltä tarttui tällainen numerojuliste poistopisteestä. Se ei ollut hinnalla pilattu, 1,20 €. Kotona oli mustat sopivan kokoiset kehykset. Siinä se nyt on.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Ommellut tyynynpäälliset

Tänään tuli tehtyä taas vaihteeksi retki Ikeaan. Tällaista kangasta löytyy sieltä. Ompelin siitä tällaiset isot (65x65 cm) tyynynpäälliset. En kuitenkaan itselleni. Tyynynpäälliset lähtivät omaan kotiinsa. Toivottavasti ovat hyvät.


Huomioi kuvassa oleva sohvaperuna.

lauantai 21. tammikuuta 2012

Lovikka-lapaset

Nää lapaset on olleet valmiina jo kauan. En ees muista koska oon ne neulonu. Ne putkahti esille, kun etsin seuraavaan tyynyyn lankaa. No sopivaa lankaa ei löytyny, mutta lapaset löyty. Lapaset oli jääny odottamaan huovutusta. Että laittaisin ne koneeseen. Muuten ne oli valmiit. Kaikki langat oli päätelty ym. Mutta koneeseen. No nyt ne sai 40 asteisen käsittelyn ja hyvät tuli. Kunhan ne kuivuu, niin sitten ne pääsee käyttöön. Ja jos niitä vielä harjaa, niistä tulee pörrösemmät.

perjantai 20. tammikuuta 2012

Iso isoäidin neliö

Tämä tyyny on virkattu raitavärjätystä langasta ja siinä on vain kaksi lappua. Molemmin puolin tyynyä. Lankaa meni 170 g. Tyynyn arvo on siis työ 6 tuntia (á 10 €) ja langat ja sisätyyny 9,25 € eli yhteensä 69,25 €.

torstai 19. tammikuuta 2012

Talonmies

Tässä tapauksessa kylläkin nainen. Nyt kyllä talonmiehellä riittää hommia. Tänään on satanut jo 15 cm. Mittasin sen auton katolta. Kaikkiaan lunta on nyt tähän mennessä täällä Vantaalla satanut 30 cm. Huisia. No talonmies saa huhkia hiki hatussa. Oon just tauolla lumitöistä, kun tuli niin hiki. Taivaalta tulee koko ajan sitä lisää ja oottelen sitä auraa. Parkkikselta ei pääse pois, jos aura käy.

Huopatossut on lämpöset noissa lumihommissa. Ei varpaita palele.


Lunta tänään 15 cm
.

Lunta Vantaalla 30 cm.


Kaikki neulomiset ja tuunaamiset on nyt jäissä, kun ei ehdi.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Sininen hetki

Kyllä ulkona on kaunista. Satumaista. Aamulla yritin ottaa sinisestä hetkestä kuvan. Noi valokuvaustaidot kun on mitä on, niin eihän se välity kameran välityksellä. Kaunista kuitenkin, vaikkakin se teetti talonmiehelle lumitöitä. Kolaamista riitti. Kohta aura ihan varmaan menee ja tekee parkkipaikalle kinoksen.

tiistai 17. tammikuuta 2012

Hedelmäkulho

Matonkuteesta virkatussa hedelmäkulhossa on omppuja ja päärynöitä. Niitähän pitää nyt syödä, jotta se kauhea flunssa ei pääse iskemään. Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Oon (ehkä) aikaisemminkin kertonut, että olen omenoiden suursyömäri. Lemppariomenat on PUNAISIA (hihih).

maanantai 16. tammikuuta 2012

Huovutuskirja

Sain tämän huovutuskirjan joulupukilta. Siinä on kivoja kukkia joita pitää kokeilla huovuttaa. Tämä Intian kukkanen on niin aurinkoinen. Jospa aloittaisi siitä.

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Liitutaulumaali

Mun on pitänyt jo kauan aikaa sitten ostaa liitutaulumaalia. Ei ole tullut lähdettyä rautakauppaan sitä hakemaan. Sattumalta näin että myös Biltema myy liitutaulumaalia (11 €) ja se on tossa lähempänä, niin pinkasin sinne sitten eilen.

Eilen maalasin ekan kerroksen ja tänään tokan kerroksen. Vielä ei voi kirjoittaa siihen mitään, kun maali on märkää. Aikaa siinä menee, kun irrottaan kaikki tilpehöörit seinältä ja pesee seinän. Tilkitsee myös kaikki kolot ja odottaan maalin kuivumista.

Mulla oli hattuhyllynä Ikean punainen levy, mutta se oli liian pieni. Sahasin vanhasta kaapinovesta hyllylevyn. Vähän pelottaa noi miesten työkalut, mutta "härkää sarvista". Maalasin hyllylevyn noi päädyt punaisiksi, kun siinä oli se sahausjälki. Maalasin myös korkkitaulun reunat punaisiksi ja siirsin sen toiselle seinälle.


Tältä eteinen näytti ennen kun remppasin sitä.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Junasukkatehdas

Näitä on niin kiva neuloa. Kaikki on neulottu eri väreillä. Minkäköhän värisiä lankoja vielä varastosta löytyy.


perjantai 13. tammikuuta 2012

"mikälie" maalattu

Tämä on vika maalausjuttu tältä erää. Pitää hakea materiaalia kirpparilta, että voi jatkaa. No kuiteskii, nyt on maalattu "mikälie". En oo keksiny, mikä se vois olla. Iso se on ja puuta ja metallijaloilla. No kukkia vois laittaa, ehkä, mutta kun se on puuta. Hmmmm.

Peiton lappuvirkkaus etenee hitaasti mutta varmasti. Samalla siitä päivitystä. Nanasta en jaksa enää kertoa sen tuhoja, ne vaan jatkuu. Jos haluutte tietää, silitysrauta, halki, uuden imurin sähköjohto, poikki. Oon uhannu sitä, että jos se ei lopeta, vien sen makkaratehtaalle.

torstai 12. tammikuuta 2012

Maalattu mukiteline

Maalaus jatkuu. Kirpparilta löytynyt sininen mukiteline on saanut uuden vaaleanpunaisen kuosin.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Allakan uudet vaatteet

Nyt kun arki on alkanut ja päästiin normi rytmiin, niin allakallekin tulee käyttöä. Allakan kannet on niin tylsät, mustat tekonahkakannet. Se tartti uudet neulotut vaatteet. Tältä ne nyt näyttää. Lankaa meni 43 g. Kannet on neulottu neulekoneella. Sillä kun saa niin sukkelaan ja tasaista jälkeä.


sunnuntai 8. tammikuuta 2012

ALE

Mitään ei tartte, mutta alessa ne vaan tarttuu mukaan. Hinta kun on niin kutsuva. Punainen lasipurkki kannella ja pari tyynyliinaa.

lauantai 7. tammikuuta 2012

Pipo päässä pakkasella

Joo, tällainen välipalatyö. Nyt oli tarvetta tän väriselle pipolle. Meillä kaikissa pipoissa pitää nyt olla tupsu. Lankana on Smart, 100 % villa ja sitä meni kaks kerää eli 100 g.

Ulkona on pikkupakkanen ja sataa pikkusen luntakin. Kuva piti ottaa ulkona pihalla, kun sitä valkoista lunta oli yöllä satanut. Nyt peittoa virkkaamaan.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Lihapullat ja perunamuussi ja KARAHVI

Ei voinut vastustaa Ikea Familyn tarjousta lihapullista ja perunamuussista (2,95 €) joka tuli kännykkään. Ikea kun on tossa naapurissa. Ruoka oli tosi hyvää. Eihän lihapullat ja muussi voi olla koskaan pahaa. No kuvaa siitä ei ole, kun kaikki tietävät miltä se näyttää. Ja oli niin kova nälkä. Ja siellä oli miljoona muutakin syömässä.

Mutta se karahvi. Ikeassahan pitää kiertää koko kauppa, jotta pääsee pois. No bongasin Leende karahvin tarjouksessa 1,95 € (norm. 8,95 €). PAKKO OSTAA tohon hintaan. Nyt se on mehukarahvina ja kiva on.

torstai 5. tammikuuta 2012

Lappuja

Nyt on koelaput peittoa varten virkattu. Ajattelin virkata ne tällaisella mallilla. Varastojen kätköistä löytyi tällaisia lankoja, joista sen voisi virkata. Näitä värejä ei ollut enempää kuin 1,2 kg. Ne ei riitä kovinkaan suureen peittoon. Pitää miettiä mitä muuta siihen voisi lisätä. Yhden lapun koko on 18 cm x 18 cm. Isoja. Aikaa yhden lapun virkkaamiseen menee 50 minuuttia.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Liikaa rahaa

Nana (7 kk) oli päättänyt viime yönä, että se auttaa rahan kuluttamisessa. Sitä kun näyttää olevan liikaa, kun sitä jätetään pöydälle lojumaan. Se myös on niin fiksu, että tunnistaa seteleiden arvon. Vitonen ei oo mitään.

Aika vahvoja noi setelit on. Se ei oo saanu niitä ihan mössöksi, vaan se on saanut ne revittyä ainoastaan palasiksi. Että sellanen herätys tänään.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Virkkauskirja

Suomalaisen Kirjakaupan alessa oli tämä virkkauskirja 10 €. Siitä luulisi löytyvän mieleinen lappu peittoon. Mulla on nyt muhinut jonkin aikaa mielessä, että pitäisi aloittaa joku isompi projekti. Peitto olisi hyvä, niitä ei ole koskaan liikaa.

Tekisin sen niistä langoista, joita on jo valmiina. Saisi varastoja vähän karsittua. Siitä siis tulisi monivärinen. Pitää käydä penkomassa lankoja ja katsoa mitä löytyy. Varmaankin sieltä löytyy sellaisia lankoja, joita en edes muista siellä olevankaan. (Hanna Hamsteri) Kerron siitä sitten myöhemmin.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Lux Helsinki

Kävin eilen illalla katsomassa Lux Helsinki valonäyttelyä. http://www.luxhelsinki.fi/

Tykkäsin eniten Stadionin tornin valaistuksesta. Siinä kun torni oli monivärinen, se oli hieno.

 
Ja punainen, tottakai.


Hesperian puiston lyhdyistä, näin käsityöläisenä, pisti silmään tämä teos.


Finlandia-talokin oli kivasti valaistu.


Käykää kattomassa, ketkä ootte täältä päin.