Translate

keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Vanhan rouvan pitsi

Pohjois-Karjalasta on tämän pitsin nimi. Pitsimalli oli helppo virkata, vaikka näyttääkin hankalalta. Sitä oli kiva virkata, koska mallin oppi muistamaan yhden kuvion jälkeen. Malli on Kaunein pitsini -kirjasta.

tiistai 29. marraskuuta 2011

Mutkikkaat sukat

Näissä sukissa ei ole sitä peruspalmikkoa, vaan palmikko mutkittelee. Olkoon siis nämä sukat nimeltään Mutkikkaat. Röyhelökin on mutkalla. Sellaista tänään. Huomioi kuvassa näkyvä kummallinen valoilmiö. Ai niin, sehän on aurinko.

maanantai 28. marraskuuta 2011

Lumihiutalekorvikset

kutistemuovista. "Ei menny niinku Strömsössä". No ei. Ohje oli Sinellin joululehdestä. En ollut kuullut ennen kutistemuovista. No hain sitten sitä ja eiku kokeilemaan. 130 asteiseen uuniin "kutistemuovilumihiutaleet". Ohjeessa sanottiin että ekaks käpristyy ja sitten suorenee. No ei mulla. Käpristy ja sellaseksi jäi. Muovi kutistuu 1/5 alkuperäisestä koostaan (ohje). Mun alkuperäinen lumihiutale oli 5,5 cm ja uunista tuli ulos 2 cm.


Ohje Sinellin lehdestä.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Piimälumihiutaleita

Ulkona kun koko päivän jaksaa sataa vettä, piti tehdä ikkunaan piimälumihiutaleita. Ohje löytyy täältä: http://jennike.blogspot.com/


Printtasin kalvolle lumihiutaleen kuvan, josta tein sabluunan. Sitten töpöttelin rasvatonta piimää sabluunan läpi keittiön ikkunaan. Tuli kivan huuruisia lumihiutaleita.

Täystuho

täyttää tänään puoli vuotta. Onnea Nanalle. Sen nimi on ranskaa ja tarkoittaa pimua. Paremminkin sen nimi vois olla täystuho, touho tai ikiliikkuja, niin energinen Nana on.

lauantai 26. marraskuuta 2011

Maalattu kynttelikkö

Sininen muuttui taas punaiseksi. Tällainen vanha kynttelikkö. Pitäisi vielä keksiä jotain muuta noiden muovihärpäkkeiden tilalle.


Ennen.

perjantai 25. marraskuuta 2011

Tyllerön tossut

Lankaa näihin tytön tyllerön tossuihin meni VAIN 18 g. Lanka on 100 % angoraa. Tämän pehmeempää lankaa tuskin on.

torstai 24. marraskuuta 2011

XMAS

kynttilänjalka löytyi tänään kirpparilta. Pikkuruiset lapasetkin on neulottu. Villa/alpakka lankaa. Mukavan pehmoista. Kiva neuloa tällaisia minikokoisia neuleita. Ne kun valmistuvat niin nopsasti.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Joulukalenteri

Joulukuun alkuun on vielä viikon verran aikaa, mutta meidän ruokakaupassa myytiin jo tällaisia puisia joulukalentereita noin puoleen hintaan. Nyt 15 € ovh 28,95 €. Kattelin niitä jokin aika sitten, mutta en ostanut, kun asia tuntui vielä niin kaukaiselta. Oli siellä vielä tällaisia joulunaulakoitakin alennettu. 2 €.



PS. Paljon onnea syntymäpäiväsankarille. Unelmatorttua. Maku on parempi kuin ulkonäkö.

tiistai 22. marraskuuta 2011

Joulupallot

Limoviikuna saa toimittaa joulukuusen osaa siihen asti, kun oikea kuusi tulee. Niiden styroxpallojen päälle olen virkannut "kuoret" eli niistä tuli joulupalloja. Kaikki on erilaisia. Neljä on nyt valmiina ja muutama vielä virkkaamatta. Ne voisi vielä viimeistellä ruseteilla, nauhoilla tai mitä nyt keksiikään. Hauska virkata tällaista pyöreää muotoa. Ei ole tullut niitä ennen virkattua. Voiskohan sitä virkata muitakin koristeita .......

Tällainen lankateema kun sopii käsityöläisen kotiin.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Askartelua

Tänään tuli pyrähdettyä Sinellissä ja Sinooperissa Varistossa. Ne on askartelijoiden aarreaittoja. No mä lähdin hakemaan styroxpalloja askarteluuni. Näette siitä sitten kunhan valmistuu. Löytyi sieltä kruunutuikkukippoja, "kristalleja" ja puujuttuja (niistä ei sen enempää, tontut voi kuulla). "Kristallit" kiinnitin kynttelikköön heijastinlangasta virkattujen lumihiutaleiden kanssa.

Sinooperissa kuolasin Tilda kankaita. Kunhan keksin mitä niistä tekisi, niin sitten niitä pitää hakea.


Sitten askarteluhommiin. Ei siitä muuten valmista tule.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tallilyhty ja patenttipipo

Tänään Jumbon Cittarissa oli 5 € tallilyhtyjä. Mua on ihmetyttänyt viime aikoina, kun monissa kaupoissa (täällä meillä päin) on tavaraa tosi halvalla. Asiakkaallehan se on kivaa, mutta kumminkin. Kummallista. Kauhee ryysis siellä tietenkin oli. Minä mukana.


On sitä vähän neulottukkin, eikä vaan juostu tarjousten perässä. Oli kiva neuloa patenttineuletta. Kyllä sitä pipoja ja muita talvitamineita kohta tarttee. Äsken kun kuvasin ton lyhdyn ulkona, pakkasta oli -6,4 astetta.

lauantai 19. marraskuuta 2011

Punainen päiväpeitto

Jep, löytyi kirpparilta. Kuva on huono. Pitäisi keksiä jostain valonheittäjät, jotta valo riittäisi. Ulkona on harmaata ja pimeetä, mutta tällainen iloisenvärinen peitto ilahduttaa aina.

perjantai 18. marraskuuta 2011

Lasipurkit

Se punainen maali, jota ostin jokin aika sitten, on vaivannut mieltä. Tänään sitä piti kokeilla. Tällainen puunvärinen lasipurkkiteline muuttui sitten punaiseksi. Vielä on näitä sisustustarrojakin jäljellä. Sellainen purkkien kylkeen. Nyt ne odottavat herkkuja. Piparia, karkkia .......


Tästä kaikki lähti.

torstai 17. marraskuuta 2011

Melkein musta pipo

Reuna vaan on vaalea, muuten musta pipo. Tällä kertaa sileää neulosta (paitsi reuna). Nopsa tehdä pyöröpuikoilla, kun saa tikuttaa koko ajan oikeita silmukoita.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ribbipipo

Harmaa tällainen peruspipo 1 oikein 1 nurin ribbineulosta. Pipoon meni lankaa 60 g ja lanka on 100 % merinovillaa. Sen ei pitäisi kutittaa. Ainakaan kovasti. Aikaa tämän pipon neulomiseen meni 6,5 tuntia. Vuorokausi ehti jo vaihtua, mutta valmiiksi oli saatava.


Äsken kauppareissulla ruokakaupassa oli mun lempparimaalia (Helmi) -50 % alessa. Joulunpunaista. Ei mitään havaintoa, mitä sillä maalaisi, mutta kyllä sille varmasti käyttöä löytyy.

tiistai 15. marraskuuta 2011

Valmiit sukkahousut

No niin. Nyt sukkahousut ovat sitten valmiit. Aika sopivasti ne valmistuivat, koska ulkona on nyt pikkupakkanen. Aamulla laitoin niihin vyötärölle kuminauhan. Aikaa niiden neulomiseen meni 73 tuntia eli aika kauan. Kaksi työviikkoa. Lankaa taasen meni tosi vähän eli 300 g. Langat maksoivat 35,85 €. Sukkahousujen arvoksi tuli siis 765,85 €.


Tässä on lähikuva osittain neulotusta osasta. Tällä sain takakappaleen pidemmäksi.


Sitten uusia haasteita kohti.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Koiran villapaita

Eilen näytettiin telkkarissa ELMA messuilta koirien vaate muotinäytös. Siinä koirilla oli neulottuja pipoja, villapaitoja ja kaulureita. Siitä inspiroituneena piti myös mun neuloa omalle koiralle villapaita. Ei se sitä tartte, koska se on niin pörröinen muutenkin, mutta voi kuinka söpö. Nana mallina.



sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Valoa pimeyteen

Nyt kun on niiiiiiin pimeää, olen pikkuhiljaa laittanut lisävaloja. Tänään maalasin tällaisen ikkunatähden hopeanväriseksi. Se ei ole ollut ikkunassa muutamaan vuoteen, kun se on ollut kullanvärinen. Kyllä spraymaali on hyvä keksintö.


Tekisi niin mieli laittaa jo ulkovaloja. Kyllä mä ne kohta sinne laitan. En malta odottaa. Partsille laitoin jo pikkasen valoja.


Mussa taitaa asustaa pieni maalari. Nyt karkkipurkki sai uuden ilmeen.


Hyvää ISKÄNpäivää ISKÄLLE.

lauantai 12. marraskuuta 2011

Lakupurkki

Lakupurkki piti ottaa uusiokäyttöön, mutta siinä häiritsi tekstit. Tietysti siinä on tekstiä, kun siinä on ollut lakuja. No pieni tuunaus oli paikallaan. Tein vaahtomuovista pienen töpöttimen ja töpöttelin mustaa maalia tekstien päälle. Nyt se on kylppärissä harjapurkkina. Aikaa meni max 5 min.

perjantai 11. marraskuuta 2011

Ruutupeitto

Koukuttu ruutupeitto on 52 cm x 78 cm kokoinen. Se painaa 330 g ja langat siihen maksoivat 13,40 €. Aikaa sen koukkuamiseen meni 27 tuntia elikkä peiton arvo on 283,40 €.

torstai 10. marraskuuta 2011

Uusi "lelu"

Pitihän sitä käydä 5000:n muun kanssa ryysäilemässä tänään Gigantissa. Hakemassa kapselikeitin hintaan 29 € (ovh. 89 €).  Niin, tarviinko mä sitä, no jaa. Kaakaota on nyt jo keitetty ja hyvää oli.

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Mohairlankaa kirpparilta

Löytyi 9 kerää Kitten Mohair lankaa kirpparilta 1 €/kerä. Näistä on tarkoitus neuloa tuubeja, mutta neulonta on nyt ollut niinsanotusti "vaiheessa". Mikään ei ole edennyt. Tänään oli ekan kerran pakkasta ulkona ja auton ikkunat umpijäässä, joten kyllä niitä neuleita tarttis tehdä. Talvi se sieltä kolkuttelee.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Kynttelikkö

Kirpparilta löytynyt kynttelikkö sai uuden värin pintaan. Spraymaali haisee niin pahalle, että se oli pakko maalata ulkona. Ennen se oli sininen ja nyt tietenkin punainen. Siellä se nyt kuivuu pihalla.


Ennen maalaamista se näytti tältä.


PS. Maustekasvit ne vaan jaksaa kasvaa. Yläkuvassa vähän näkyy reunassa kuinka vihreitä ne vielä ovat.

maanantai 7. marraskuuta 2011

Maitotölkki

Valiolla on nyt ihana maitotölkki. Se on Paola Suhosen suunnittelema. Tölkki näyttää siltä, että se olisi varsipistoin ommeltu. Lehmät laitumella. Huomaan kaikki tällaiset, joissa on joku käsityöjuttu. Superhieno. Kivaa kun käsitöitä on alettu arvostaa enemmän.