Translate

maanantai 31. lokakuuta 2011

PiP mukit

Eilinen shoppailu Jumbossa tuotti sen tuloksen, että tuli ostettua pari PiP mukia. Punaisia tottakai. On ne vaan niin kauniita.

sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pikaviinerit

Ne, jotka ovat lueskelleet blogiani aikaisemminkin tietävät, että en niin piittaa leipomisesta enkä ruuan laitosta. Tykkään tehdä ainoastaan sellaista, joka valmistuu nopeasti tai kaikki aineet sekoitetaan ja paistetaan. Se että pitäisi olla keittiössä monta tuntia kauhistuttaa. Joten pikaviinereitä a´la käsityöläisenkotona. Ohje on jostain. Valmista pakastetorttutaikinaa, voitetu kananmunalla, raesokeria ja paistonkestävää marmeladia. Tässä omppua ja mansikkaa.


Revontulilapasetkin on sitten valmiit.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Revontulet

Taito lehdessä 1/2010 on ohjeet näihin Revontulilapasiin. Ne on virkattu. Pinnasta tuli tiivistä, vaikka virkkasin 4,5 koukulla. Toinen lapanen on vielä virkkaamatta. Seuraavat lapaset kun virkkaan, otan vieläkin isomman koukun.
(PS. Sukkahousut odottavat vuoroaan)

perjantai 28. lokakuuta 2011

O´boy

peltipurkin uusi elämä. Eli uutta maalia pintaan ja sisustustarroja kylkeen. Spraymaalilla olisi tullut tasaisempi maalipinta, mutta kun on tota Helmimaalia valmiina kotona.

torstai 27. lokakuuta 2011

Sukkakone

Olen ostanut muutama vuosi sitten tällaisen sukkakoneen käytettynä vuosimallia 1924. Siinä on jo historian havinaa. Kun näin siitä myynti-ilmoituksen, pitihän sitä lähteä katsomaan. Ja ostettavahan se oli. Olen kokeillut neuloa sillä sukkaa, mutta ei se ole vielä onnistanut (optimisti, en insinööri). Käsin neuloen saan sukat nopeammin valmiiksi. Koneessa on kampi, jota veivataan ja se neuloo ympyränä neuletta.

No keräilen muutakin "ei niin viisasta". Jäähän sitten jälkipolville ihmeteltävää.

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Sukkahousut

Sukka on nyt näin pitkällä. Lankaa on mennyt vajaa 100 g. Se on siis tosi riittoisaa. Onhan se kylläkin ohutta. Sukat on siis muuttuneet sukkahousuiksi. Vielä pitää neuloa n. 10 cm ja sitten housuosa. Mitään mallia tai ohjetta ei ole. Eli sovitan lisään, sovitan kavennan tarpeen mukaan. Housuosassa pitää vielä neuloa lyhennettyjä kerroksia, jotta saan takakappaleen tarpeeksi korkeaksi. Jatkuu.....

tiistai 25. lokakuuta 2011

Joulujuttuja

Joo tiedetään, että jouluun on vielä pari kuukautta aikaa. En voinut kuitenkaan olla ostamatta äsken Tarjoustalon poistopisteestä tällaisia joulujuttuja, kun ne olivat melkein ilmaisia.

Punainen joulutyynynpäällinen (1 €)


Valkoinen joulutyyny (3 €)


Punaiset huopajoulutabletit (50 snt/kpl)


Patakinnas (1 €) ja patalaput (1 €/kpl)


Kulhossa on syksyllä kuivattamiani ruusun terälehtiä. Ruusut olivat hyvälle tuoksuvia. Vieläkin, vaikka ne on kuivatettu ja olleet tossa kulhossa, ne tuoksuvat hyvälle.

maanantai 24. lokakuuta 2011

Jotain pientä hankintaa

Tällaiset hyllyn pidikkeet. Enää puuttuu hyllylevy. Haluan tietenkin punaisen. Ikeassa oli, mutta ei ihan sen kokoista kun tartten. Ehkä ostan puulevyn ja maalaan sen. Sen on tarkoitus tulla eteiseen, hattuhylly.


ja puinen tekstikoriste.

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Lenkillä

Tultiin äsken kotiin pitkältä lenkiltä koirien kanssa. Kyllä ne oli likasia. Kaikki roskat, muta ja puunlehdet tarttuu niihin. Kaikki kolme on nyt pesty, mutta tältä Nana näytti ennen pesua.


Oli siellä kyllä kaunistakin. Mikä väriloisto. Punaista, oranssia, vihreää ....


ja vähän sukkaakin on neulottu.

lauantai 22. lokakuuta 2011

Koirankoppi

Koirat on löytäneet omat koirankoppinsa hyllyn alalokeroista. Silloin kun ne menee nukkumaan, ne kömpii noihin lokeroihin. Oon nimenny ne koirankopeiksi. Jos niissä on jotain tavaraa, ne seisoo sen lokeron edessä ja kattoo mua, että tyhjennä. Ne myös vaihtelee lokeroita. Tuleekohan niille kuuma vai minkä takia. Mene ja tiedä. Hauskan näköistä se kuitenkin on. Kuva on otettu eilen. Oli jo pimeää ja kamerassa ei valo ihan riittäny.

perjantai 21. lokakuuta 2011

Varpaista varteen -sukat

Tällaiset sukat on nyt menossa. Nämä on aloitettu varpaista ja edetään varteen. Eli neulottu päinvastoin kuin normaalisti. Lankana on aivan superhyper ihanaa sukkalankaa Schoppel Wollen Zauberball lankaa.
http://www.schoppel-wolle.de/xt4/


Lopuksi vielä kuva viime yöltä. Laitoin rappukäytävään Ledvalot nyt kun on niin säkkipimeää.


torstai 20. lokakuuta 2011

Loft pipo

100 % merinovillaa. Tällainen haitarimalli. Lankaa meni 68 g. Lanka oli moniväristä, joten siitä tuli tällainen. Kerällä nämä moniväriset langat näyttävät ihan erilaisilta.

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tomaattivuokaleipä

Ohje:

3 dl vettä (42 asteista)
puoli pussia kuivahiivaa
1 dl sämpyläjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl siirappia
1 iso tomaatti ilman kuoria

Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää lämpimään veteen tomaatti pilkottuna ja ilman kuoria, siirappi, suola ja jauhot. Sekoita taikina kulhossa. Saa jäädä löysähköksi. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen kohoamaan n. puoleksi tunniksi. Voitele kohonnut leipä vedellä ja laita päälle unikonsiemeniä. Paista 250 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Soijalankapipo

Tässä langassa on soijaa 50 % ja villaa 50 %. Langassa on kaunis kiilto ja se tuntuu pehmeältä. Se ei varmaankaan pistele, mikä on tosi tärkeää varsinkin pipoissa. Langan menekki oli vain 41 g eli lanka oli riittoisaa.  (50 g = 100 m)

Ohje löytyy Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta:.
http://www.kangasaitta.fi/kangasaitta/web.nsf/pages/27FC32614B6FDEA6C22575CE00601D47/$file/Silo-pipo.pdf

Ohjetta sovelsin tähän lankaan sopivaksi. Malli oli mieleinen, koska se löysi jo uuden omistajan.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Vintage Mariessu

Viikonloppuna löytyi kirpparilta tämä Mariessu. Tykkään siitä tosi paljon. En tiedä koska näitä on valmistettu, mutta se on ihana. Se oli oikeen värinen ja oikeen kokonen. On se hyvä, kun joillakin vaatteet kutistuu kaapissa ja ne on pakko laittaa kiertoon. Sanoisin, että se oli todellinen löytö. Onko hehkutettu jo tarpeeksi. Tässä teidänkin ihasteltavaksenne.

Tänään on jo tullut käytyä hammaslääkärissä. Mitähän sitä vielä ehtii?

maanantai 17. lokakuuta 2011

Henkäyshuivi

tai oikeammin tuubi, kun se on ommeltu putkeksi. Siihen meni Vivaldi mohairlankaa VAIN 50 g (280 m). Se on siis henkäyksen kevyt. Tämä langan vähäinen menekki yllätti täysin. Villalangasta neulottuun tuubiin meni lankaa 350 g ja tähän se 50 g. Langanvalinnalla on siis väliä. (ja langan metrimäärällä)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kirpputorilankalapaset

Löysin tällaista lankaa kirpparilta 3 kerää ja 3 €. Neuloin siitä lapaset ja lankaa jäi vielä pipoon. Siniharmaatäplälankaa.

lauantai 15. lokakuuta 2011

Kehräystä ja kaktuksia

Kehruukurssin 3. päivä on takana. Kokeilin kehrätä omien koirien karvaa ja lampaanvillaa. Valkoinen vyyhti. Toinen kokeilu oli värjättyä lampaanvillaa. Punainen vyyhti. Pienet nyytit niistä tuli, mutta harjoitus jatkuu.


Pitää laittaa vielä kuva kaktuksista, kun ne nyt kukkivat.

perjantai 14. lokakuuta 2011

Metallilautasen maalaus

Maalasin tällaisen vanhan kulahtaneen metallilautasen. Siitä oli jo reunoilta lähenyt punainen maali ja muutenkin se oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Se on hyvä kynttilöiden alulautasena, kun se on metallia. Kotona olevassa hopeanvärisessä spraymaalipurkissa oli vielä vähän maalia, joten siitä tuli hopeanvärinen. Helppo ja nopea homma ja lautasen elinkaari sai jatkoaikaa.


Ennen maalausta se näytti tältä.

torstai 13. lokakuuta 2011

Helmi tuubi

Miten sitä hurahtaa näihin tuubeihin. Ehkä kun nämä on hauskoja ja helppoja neuloa. Ei tarvita mitäään ohjetta tai mallinseurantaa, vaan "antaa palaa". Vielä kun niitä neuloo paksuista langoista, työ etenee joutuisasti. Tämä on neulottu helmineuletta, joten se on Helmi. Uutta on jo aloitettu.

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Potkukelkka

kynttiläteline, uusin Suuri Käsityölehti ja Marimekon kangasta löytyi tänään kirpparilta. Ihan kiva.


Käsityölehdestä kiinnostaa pitkä villatakki, sivu 20, ohje 11. Se on neulottu poikittain. Ehkä siksi. Saa nähdä tuleeko aloitettua.

tiistai 11. lokakuuta 2011

Kehrä lapaset

Ensimmäinen itse kehrätystä langasta neulottu lapanen on nyt valmis. Se on Kehrä, kun olen langan itse kehrännyt. Lankaa tuli 86 g ja se riittää lapasiin. Lankaan tuli liikaa kierrettä, joten ne eivät ole pehmeät. No kestävät ainakin hyvin. Iltapuhteina pitää tikuttaa toinen lapanen. Kyllä se tästä lähtee.

maanantai 10. lokakuuta 2011

Pirkanmaan lapaset

Nyt kun lapaskausi lähenee ja lähenee, tarvitaan lämpimiä lapasia. Sellaiset on nämä lapaset. Sisälle on jätetty langanpätkiä lämmikkeeksi. Ohje löytyy Suuri Käsityölehden numerosta 11-12/2007.

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kehrättävää

Toinen kehruukurssipäivä on takana. Nyt on tullut opeteltua rukilla kehräystä. Tästä se treenaaminen nyt alkaa. Harjoitus tekee vasta mestarin. Tai sitten ei.

Kaivoin huovutusvilloja ja hahtuvaa esille, jotta pääsen harjoittelemaan niillä kehräämistä. Tässä on muuten mun uusi värttinä.

Käsinkehrättyä lankaa. Ope sanoi, että ennenvanhaan ei päässy naimisiin, jos ei osannut kehrätä.