Translate

perjantai 30. syyskuuta 2011

20,2 astetta lämmintä

siis ulkona. Vantaalla.

Väriä elämään -kaulahuivi

Kaulahuivi on valmis. Tämä huivi voisi olla nimeltää, Väriä elämään. Lankaa meni vain kaksi ja puoli kerää. Puro lankaa, joka on ostettu kesällä alesta.

Meillä täällä Vantaalla on viikonloppuna Maalaismarkkinat (1.-2.10.). Tikkurila täyttyy myyjistä. Täytyy käydä katsastamassa. Kirppareitakin on Jäähallissa (Hki) ja Myyrmäessä ja vaikka missä. Mitenköhän sitä ehtii suhata niissä kaikissa.

torstai 29. syyskuuta 2011

Tyynyliinat

Olen joskus ostanut kirpparilta punavalkoisen kangaspalan. Mukaani tarttuu kirpparilta kankaita ja lankoja, jos niitä siellä on tarjolla. No tämä kangaspala on ollut nyt marinoitumassa jonkun aikaa ja odottanut inspiraatiota. Eilen se tuli. Siitä tuli sopivasti kolme tyynynpäällistä.

Raahasin kesällä ostamani puupenkin kuistilta sisälle eteiseen. Siitä tyynyt löysivät paikkansa.

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tunnustus

 Sain tiistaina tunnustuksen Milliltä

http://mirjaminlaulu.blogspot.com/2011/09/sinulla-on-kiva-blogi.html

Kiitos tuhannesti. Se oli mukava saada.

1) Käsityösi josta olet ylpein ja jota arvostat kovasti?

Korsnäsin paita. Ehdottomasti. Olen sen virkannut/neulonut jo kauan aikaa sitten. En hävitä sitä mihinkään, vaikka sitä tulee pidettyä vain vähän. Se on näitä perinnekäsitöitä, joita arvostan suuresti. Se on tehty kirjovirkaten ja neulotut osat ovat kirjoneuletta.


2) Kaunein rakennus jonka olet nähnyt?
Mietin tätä kauan. Kauniita rakennuksia on paljon. Päädyin kuitenkin Pietarinkirkkoon Vatikaanissa. Sinne kun menee sisään, tuntee itsensä pieneksi. Haluaisin vielä joskus käydä Roomassa uudelleen katsomassa kaikki ne hienot nähtävyydet.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pietarinkirkko

 3) Laulu joka koskettaa syvästi.

Tämä oli helppo. Se on Time to say goodbye.

http://www.youtube.com/watch?v=QbN0g8-zbdY

4) Minkä asian tunnet arjessasi raskaaksi?

Se että yksin pitää kantaa kaikki vastuu tämän sirkuksen pyörittämisestä.

5) Mistä asioista nautit eniten arjessasi?

Kyllä se on lapset. Minulla on neljä lasta. Kolme poikaa ja tyttö. Parasta mitä voi olla. Nautin myös kolmesta koirastani. Nautin myös siitä, että saan asua omakotitalossa. Pihalla puuhaaminen on kivaa. No neulonta myös ehdottomasti.

Annan tunnustuksen ja haasteen eteenpäin seuraaville blogeille:
http://kokopaivaneuloja.blogspot.com/
http://tuumasta-toimeen.blogspot.com/
http://veeniinkuinvillalanka.blogspot.com/
http://kardemummantalo.blogspot.com/
http://hyypio.blogspot.com/

Olkaa hyvä ja käykää poimimassa tunnustus.

tiistai 27. syyskuuta 2011

Puro tuubi

Näitä tuubeja on kiva neuloa. Voi katella telkkaria ja kädet käy. Koko ajan oikeita silmukoita eli edestakaisneuletta. Voiko enää helpompaa olla. Olen vakoillut (007) mitä ihmisillä on kaulassaan. Tuubeja on näkynyt paljon. Nyt on kylläkin aloitettu kaulahuivin neulonta. Näytän sen kunhan saan valmiiksi.

Ruokavieraita odotellessa. Lasagnea, s´il vous plaît.

maanantai 26. syyskuuta 2011

Tylsät napit

Ostin tämän jakun kirpparilta (3 €) ja siinä olevat napit olivat mitäänsanomattomat. Eli jakkua piti vähän tuunata. Löysin kierrätyskeskuksesta nappeja 13 kpl 1,20 €. Kustannukset eivät päätä huimaa. Napit on nyt vaihdettu ja olen nyt tyytyväinen jakkuun. Niin minun värinen. Pieni vaiva ja aikaa meni kuvaamiseen enemmän kuin nappien vaihtoon.

Tässä vaihtoehtonapit. Valitsin tälläiset vaakunanapit. Missäköhän ne ovat aikaisemmin palvelleet.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Raitaruutulapaset

Lapaset on neulottu kirjoneuletta, jotta ne olisivat lämpimämmät. Kaksinkertaiset. Kestäväthän ne kulutustakin myös paremmin.

lauantai 24. syyskuuta 2011

Pylväs

Tänään löysin kirpparilta tällaisen pylvään. Puuta. Hioin sen ja petsasin ruskeaksi. Nyt se on petsattu kolme kertaa. Taidan vielä pari kertaa petsata, jotta siitä tulee tummempi.
Nämä kaktukset ovat olleet koko kesän parvekkeella. Nyt näyttää siltä, että niissä on nuppuja.
Niin, tältä pylväs näytti ennen petsausta.

perjantai 23. syyskuuta 2011

Uusi auto

Yllätysväri, no ei vaitiskaan. Tällainen puNainen. Nyt pitää lähteä cruisailemaan. Ainakin kirjastoon palauttamaan kirjat.

torstai 22. syyskuuta 2011

Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista

Kettu ja pihlajanmarjat on Aisopoksen saduista tunnetuimpia. Sadusta on lähtöisin ilmaisu ”happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista”.

Tarina on seuraava: Kettu löysi pihlajapuun, ja halusi syödä marjoja. Hän yritti napata niitä puusta, mutta ne ovat liian korkealla. Jonkin aikaa turhaan yritettyään kettu totesi: ”Ne ovat kuitenkin happamia”, ja lähti murheissaan pois.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kettu_ja_pihlajanmarjat


Tuli myös mieleen sellainen sanonta: Kahta ei puu jaksa kantaa, marjoja ja lunta.

Tarkoittaako tämä sitä, kun täälläpäin pihlajassa ei näytä olevan paljoakaan marjoja, että taas tulevana talvena hukutaan lumeen.

Tällaisia pohdiskeluja tänään.

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kasvivärjättyä lankaa

Lankaa on tullut jonkin verran värjättyä kasveilla. Olen innokkaasti kokeillut eri kasveja, mitä väriä niistä tulee. Joskus on onnistanut ja joskus taas ei. Välillä on tullut tosi kivoja värejä. Värit ovat olleen aina "pehmeitä" ,ei kirkkaita niin kuin teollisuusvärjätyt langat. Tässä on vuosien saatossa värjäämiäni lankoja. Osan olen tottakai neulonut, mutta tällä hetkellä niitä on tämä laatikollinen. Olen myös pitänyt "reseptikirjaa" mitä kasvia, kuinka paljon ym. olen käyttänyt milloinkin värjäykseen.
"Reseptikirja"

tiistai 20. syyskuuta 2011

Kauppareissulla bongattua

Hemtexillä oli neulottuja torkkupeittoja ja tyynynpäällisiä (pitsiä). Tämä somistus oli niin kutsuva, että pitihän siitä kuva napata. Bongasin siitä tottakai neulotut jutut. Tässä teidänkin tiistaita ilahduttamaan.

Tundralapaset

Kyllä tämä käy vähän ykstoikkoseksi (sorry), kun tulee tundraa, tundraa, tundraa .... Nyt lapaset. Kunhan saan tämän langan kaikki neulottua, teen jotain ihan muuta. Hartiat on ihan jumissa.

maanantai 19. syyskuuta 2011

Tundrapipo

Nyt kun on toi superpaksu lanka tossa esillä, se pitää kaikki nyt neuloa. Paksua neuletta ja nopeesti. Nämä on sellaisia yhden illan juttuja. Pipokin valmistui reilussa tunnissa. Nyt on jo aloitettu lapasia. Lankaa on vielä jäljellä n. 300 g. Mitäköhän siitä lopusta tekisi. Pitää se neuloa pois kuleksimasta.

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Megakirpparilla (+Nana)

Tuli käytyä megakokoisella kirpparilla. Siellä tulee kirppariähky, kun tavaraa ja ihmisiä on PALJON. Ostokset olivat loppujen lopuksi vain käyttämättömät Espritin puukengät 4 €.

Kuva on epätarkka, mutta saa siitä jonkin käsityksen. Vaatetta, sitä riitti.

Puukengät.
Pitää myös vielä päivittää Nanan kasvua. Se on kohta 4 kk.

lauantai 17. syyskuuta 2011

Tundratuubi

Tuubi on neulottu superpaksusta langasta. Lankaa oli 200 g vyyhdillä vain 60 metriä. Puikot olivat "halot" eli numero 20. Neulominen oli aluksi kankeaa, kun ei oo tottunut neulomaan näin paksuilla puikoilla. No se etu siinä oli, että työ valmistui alta aikayksikön. 3 tuntia, vaan. Lankaa meni 600 g (16,50 €). Tällä kyllä pärjää vaikka tundralla.

perjantai 16. syyskuuta 2011

Pienen pojan paita

Paita on neulottu puuvillasekoitelangasta, jota meni tähän 90 cm paitaan vaan 150 g. Aikaa neulomiseen meni 14 tuntia. Puuvillalanka on hiukan hankalaa neulottavaa. Siitä ei meinaa millään saada siistiä jälkeä, kun siitä puuttuu se jousto-ominaisuus. Puuvilla ei kuulu muutenkaan minun suosikkineulottavien lankojen joukkoon. Virkkauksessa se on hyvää. No, ei se ainakaan kutita tai pistele.

Ohje tähän paitaan löytyy Moda 1/2009 lehdestä.

torstai 15. syyskuuta 2011

Vatkattu puolukkapuuro

Nam.

Pitsiä ja puolukkaa

Suomalaisessa Kirjakaupassa alkoi tänään ale ja siellä oli alessa myös käsityökirjoja. Tämä pitsihuivikirja on jo pidemmän aikaa kiehtonut minua. Ei vaan ole tullut aikaisemmin ostettua. Nyt se oli 12 €. Siinä on (nopeesti selattuani) kauniita ohuesta langasta neulottuja huiveja. Pitää varmaankin ottaa sieltä joku "ikuisuusprojekti".


Ja torilta 5 kg laatikko puolukoita. Nyt pitää ekaksi keittää vispipuuroa ja pakastaa loput marjat.


Neule etenee hyvää vauhtia. Hihat enää puuttuvat.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Krysanteemi ja kirppis

Nyt kun kaikista kesäkukista on muisto vain, pitihän sitä ostaa parvekkeelle Krysanteemi. Löysin tällaisen vaaleanpunaisen. Sehän kävi kuin "nappi silmään".

Läheltä näkee kuinka söpöt kukat siinä on.
Ja kirppariostokset. Kaksi käsityölehteä. Just vähän aikaa sitten ilmestyneitä.

tiistai 13. syyskuuta 2011

Kaalikääryleet

No tulihan niitä tehtyä. Tänään ja hyviä olivat. Uusi neule on myös aloitettu. Siitä sitten kunhan valmistuu.
Ja salaattia. Omia tomaatteja on tullut tähän asti. Tomaatin varret ovat jo kellastuneet, mutta tomaatteja tulee.

maanantai 12. syyskuuta 2011

Markkinamyssy

Tällainen myssy valmistui lauantaina ostamastani langasta. Lanka on 80 % alpakkaa ja 20 % silkkiä. Lankaa on tosi kiva neuloa ja siitä tulee sileä pinta. Se on myös pehmeää. Hyvää myssylankaa. Ei kutita.

Aikaa myssyn neulomiseen meni 3,5 tuntia ja langat maksoivat 6,75 € eli myssyn arvoksi tuli 41,75 €.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Auringonkukkatunika

Tähän tunikaan meni lankaa vain 300 g ja aikaa sen neulomiseen meni 23 tuntia. Tunikan arvoksi tuli siis lanka 7,50 € ja työ 230 € elikä 237,50 €.

Inspiraation tähän tunikaan sain, kun postista tuli Anttilan syksyn kuvasto. Keltainen ei ole ollenkaan minun värini, mutta se alkoi kiehtoa ja oli pakko neuloa.
Kukka on tehty tällaisella Rosekukkalaitteella.

Nähtäväksi jää, kunka paljon keltaista tunikaa tulee pidettyä.

lauantai 10. syyskuuta 2011

Silmä, pisto, tikki, takki

käsityötarvikemarkkinat Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6,  Helsinki tänään ja huomenna.

http://www.kasityotarvikemarkkinat.com/

Oli hauskat luennot ja ihanaa lankaa paljon. Tältä mun ostokseni näyttävät.

Yksittäin kuvattuna. Alpakkasilkkilankaa.
Sukkalankaa.
Vironvillaa.
 Villalankaa.
 Markkinahumua.
 Lisää lankaa.
Ja vielä lisää lankaa.
 Ohjelmaesite.


Markkinat olivat 10 +++++ markkinat. Ilmaiset, paljon ihania lankoja, hauskat luennot ja hyvä fiilis. Kiitos järjestäjille.