Translate

tiistai 31. toukokuuta 2011

Helpot sämpyläruudut

Tälläinen leivonta sopii minulle, jossa kaikki aineet vaan sekoitetaan keskenään.


Taikina levitetään uunipellille ja jätejään puoleksi tunniksi kohoamaan.


Paistetaan n. 15 minuuttia ja valmista tuli.


Hyviä on. Kauraryynisämpyläruudut.

maanantai 30. toukokuuta 2011

Virkattu valkoinen laukku

Virkkaus jatkuu. Ei voi heti uskoa, että tällä viikolla pitäisi olla hellettä. Kyllä siellä ulkona vaan on niin kylmä. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. Niin, virkkaus sen kun vaan jatkuu. Siirryn neulontaa sitten syksymmällä. Taas on virkattuna uusi laukku. Valkoinen tällä kertaa. Sireenit kukkivat niin kauniisti, että piti kuvata laukku Sireenin oksalla.

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Virkattuja kukkaroita

Ulkona kun on niin kylmä, että sinne ei tee mieli mennä, voi käpertyä sohvan nurkkaan virkkaamaan. Jämälangoista saa pieniä kukkaroita. Näissä kiinnitys on napeilla, kun oli kivoja nappeja nappilaatikossa.


Toivottavasti huomenna jo lämpenee, jotta pääsee pihalle puuhastelemaan.

lauantai 28. toukokuuta 2011

Villatakki pienelle tytölle

Olen hurahtanut poikittain neulottaviin villatakkeihin. Niitä on jo tullut tehtyä useampi. Tässä yksi. Kirjavista langoista tulee kivoja. Neuleessa tykkään siitä, että on mahdollisimman vähän ommeltavia saumoja.

Tänäänkin on kyllä ollut villatakille käyttöä. Tuulee niin kylmästi.

perjantai 27. toukokuuta 2011

Lisää hauvavauvoja

Vielä syntyi yksi pentu. Saas nähdä tuleeko vielä lisää.

Hauvavauvoja

Meille syntyi tänään kaksi hauvavauvaa. Oon vaan istunu niiden vieressä ja ihaillu niitä. Kyllä ne voi olla suloisia. Pienet koiranpoikaset. Siinä tämä viikonloppu meneekin. Katellessa niitä.

Kuva ei oo hyvä, mutta jotain kumminkin. Kunhan ne kasvaa, laittelen parempia kuvia.

Ne on Bichon Frisen pentuja.

torstai 26. toukokuuta 2011

Neulottu toppi

Olen neulonut tämän topin neulekoneella kokeilumielessä. Ei ole tullut neulottua neulekoneella vähään aikaan. Se vaatiin oman rauhansa, kun sillä neuloo ja 100 % keskittymisen siihen mitä tekee. Jos sitten syksyllä enemmän. Saa nähdä. Onhan neulekoneella neulominen paljon nopeampaa ja saa tasaista jälkeä. Ideoita, mitä sillä voisi neuloa on kylläkin "pilvin pimein".

Kun neuloo käsin, neuleen voi keskeyttää tarpeen tullen. Käsin neulomisessa on mukana myös rentoutumiselementti. Kone on kone. Hauskoja nämä kirjavat ns. sukkalangat. Ne käyvät hyvin neulekoneneulontaan.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Mehumaija

Tänään olen keittänyt mehua. Pakkasessa oli vielä viime syksyn marjasatoa. Viinimarjoja ja karviaismarjoja. Laitoin mehun joukkoon myös raparperia, kun sen sato on nyt parhaimmillaan. Seitsemän ja puoli pulloa mehua. Oranssi mehu on raparperista ja vihreästä viinimarjasta.


Siinä se päivä sitten vierähtikin. Hidasta puuhaa.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Koristetupakka

Törmäsin taimikaupassa tälläiseen kukkaan kuin Koristetupakka. Se ei ole minulle entuudestaan tuttu, joten pitihän niitä ostaa. Siinä on punaiset kukat. Tältä se näyttää.


                   Tuoksuuko se hyvältä? Testi menossa.

Tomaatintaimet on istutettu, samoin mansikat ja herneet. Tomaateissa toinen on Pensastomaatti ja toinen Kirsikkatomaatti. Köynnösruusutkin on istutettu. Punainen, valkoinen ja oranssi. Ruukkuihin pitää saada vielä jotain kukkia.

maanantai 23. toukokuuta 2011

Isoäidin neliöistä virkattu laukku

Tämän laukun olen virkannut muutama vuosi sitten. Se on virkattu puuvillalangasta. Ruudut ovat yksivärisiä, mutta olen käyttänyt siinä kolmea väriä. Laukussa on myös vetoketju, jotta tavarat pysyvät menossa mukana.


Tällaista sateisena maanantaina, kun ei voi mennä pihalle puuhastelemaan.

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Lisää laatikoita

Tänään olen jatkanut eilistä "puuseppäpuuhaa". Tein kolme laatikkoa lisää. Niihin istutan köynnösruusuja.

Köynnösruusut ovat jo näin isoja.
Tässä eiliset laatikot täytettynä mullalla. Taimet vielä puuttuvat (tomaatti, mansikka) kun ne olivat taimikaupasta loppu. Onneksi sain multaa. Morsiusangervo on täydessä kukassa taustalla.


lauantai 21. toukokuuta 2011

Kasvilavat

Tänään olen ollut "puuseppänä". Olen rakennellut kasvilavoja. Neljä on valmiina. Saa nähdä jaksaako niitä tehdä vielä lisää. Oli se kieltämättä kivaa puuhaa. Koko päivä siinä kylläkin meni.

Huomenna pitää hakea multaa ja kasveja. Mansikantaimia ainakin ja tomaatteja. Herneitä oli myös toivomuslistalla. Niitä myös pussillinen.

Tässä on kasa vanhoja ajan patinoimia lautoja.


Tässä on eka kasvilava valmiina. Olen sen omin pikku kätösin tehnyt.

Tässä on apulainen myös auttamassa lavojen rakentamisessa.
Neljä laatikkoa on valmiina odottamassa multaa ja kasveja.
Kasvilavat ovat ekologisia, koska niissä on käytetty vanhaa lautaa ja naulatkin olivat käytettyjä.

perjantai 20. toukokuuta 2011

Kesälook


Äkkiä noi ilmat muuttuu. Tässä olisi kesälookkia. Farkkushortsit, vaaleanpunainen toppi ja virkattu vaaleanpunainen jakku. Löytyy myös vaaleanpunaiset sandaalit ja laukku.

torstai 19. toukokuuta 2011

Sataa, sataa ropisee ...........

mutta viikonloppuna on aurinkoista ja lämmintä. Parvekkeelle on tullut lisää kukkia. Ne vaan eivät tahdo millään kukkia, kun on niin kylmää. Olen maalannut parvekkeelle vanhan TV-tason sekä kukkapylvään valkoiseksi.

Olen etsiskellyt parvekkeelle pientä valkoista pöytää, mutta kun sitä ei ole vielä löytynyt, maalisuti auttoi asiaa.


Nämä kukat eivät säästä piittaa.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Morsmaikku

Sarjassamme hömppää. Saanen teille esitellä Morsmaikku -sukat. Siitä se ajatus sitten lähti, niin mistä. No tietenkin päivänvarjosta. Pitihän sille saada kaveri. Nämä sukat käyvät hyvin myös morsiusneidoille.

Lankaa sukkiin meni 200 g ja aikaa niiden virkkaamiseen ja neulomiseen meni 65 tuntia elikä sukkien arvo on 664 €.
Joskus kesällä kauniina kesäpäivänä voisi kuvata nämä yhdessä. Hepsankeikka- päivänvarjo ja Morsmaikku -sukat.

Jaaha, mitähän seuraavaksi.........................

tiistai 17. toukokuuta 2011

Mary Oljen käsityökirjat

Keräilen Mary Oljen vanhoja käsityökirjoja. Huvinsa kullakin. Löysin äsken kaksi aarretta lisää kirpparilta ja halvalla. Voi veljet, etten sanoisi. Lisää kirjoja saa löytyä meille, kiitos.


Löysin myös laskosverhon. Punaisen, tietenkin. Tämä ikkuna on vähän piilossa ja sellaisessa "välitilassa" että en ole siihen keksinyt mitään hyvää verhoa. Nyt tärppäsi. Tämä on juuri sopiva ja oikean värinen. Näin siinä yleensä käy, kun ei etsi mitään määrättyä, tekee löytöjä.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Villapaitatyyny

Tuunausta. Vanha villapaita muutti muotoaan. Väri oli niin kaunis vaaleanpunainen, joten siitä piti keksiä jotain. Tyynyjä ei ole koskaan liikaa.

Näin kaikki alkoi. Vanha villapaita ja sisätyyny.

Tässä villapaita on leikattu sopivan kokoiseksi. Väri ei ole oikea, vaan yläkuvassa on oikea väri.

Neulattuna. Piti olla varovainen, että neule ei lähde purkautumaan. Helma jätettiin sellaiseksi kun se oli.

Saumurilla ompelua, jotta neule ei lähde purkautumaan.

Valmis tyyny rusettinauhoineen.



PS. Onnea Leijonat. Huikee matsi näin taviksellekin, joka ei ymmärrä jääkiekosta mitään.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Virkatut rannekkeet ja kassi

Puuvillalangasta virkatut vaaleanpunaiset rannekkeet. Näihin menee niin vähän lankaa, että ne voi virkata jos jää ylimääräistä jostain muuta työstä. Nämä on myös niitä välipalatöitä, jotka valmistuvat nopsasti ja on kiva tehdä.

Verkkokassinkin voi itse virkata. Tämä kassi on virkattu ketjusilmukkalenkeistä. Se on pieni ja kevyt, joten sitä voi pitää käsilaukussa mukana ja käyttää "hätävarana" aina kun tarttee. Se on myös paljon ekologisempi kuin muovikassit. Ja kauniimpi.

Kirpputorikuulumiset. Joo. olin kirpparilla myymässä tarpeetonta roinaa. Kauppa kävi hyvin, vaikka ilma oli kolea. Onneksi ei satanut. Paikkahan oli ilmainen, joten sinne meno kannatti, vaikka oli "syväjäässä". Aina sitä kuvittelee laittavansa tarpeeksi vaatetta päälle, mutta kun seisoo ulkona paikallaan, sitä vaan jäätyy.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Kirpparikamaa

Tässä lisää kuvaa myytävistä tuotteista huomenna kaupunkijuhlakirppiksellä. Elikä su 15.5. klo 10-14 Vantaan Tikkurilan Tikkuraitilla on kirpputori, jossa olen myymässä kirpparikamaa.

perjantai 13. toukokuuta 2011

Kaupunkijuhlakirppis

No niin, vihdoinkin. Eilinen teksti on mystisesti kadonnut johonkin bittien taivaaseen.

Mutta asiaan. Kaupunkijuhlakirppis. Vantaalla järjestetään su 15.5. klo 10-14 eri puolilla Vantaata ilmaisia kirppiksiä. Olen menossa Tikkurilaan Tikkuraitille myymään kirppiskamaa. Tässä joitakin tavaroita joita myyn.
Huomenna laitan lisää kuvia, kunhan saan niitä kuvattua.

torstai 12. toukokuuta 2011

Käsipyyhe ja kukkia

Olen minä myös neulonut enkä vaan puuhastellut kaikkea muuta. Neuloin käsipyyhkeen 100 % puuvillalangasta. Lankaa meni tähän käsipyyhkeeseen 80 g ja aikaa sen neulomiseen meni 5 tuntia. Eli pyyhkeen arvoksi tuli 55, 80 €. Pyyhe on neulottu helmineuletta ja reunaan on virkattu rapuvirkkausta. Perhonen on myös virkattu.

Kukkapäivitystä.

Petuniat on ostettu Tarjoustalosta. 8 kpl/5€.


Laventeli, Lidl 3,99 €.
Mustanmerenruusun "kävyt" on ostettu joskus keväällä. Toinen piti olla punainen ja toinen lila, mutta punainen on kylläkin vaalealila.
Sellaista tänään.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Terassi

Eilen tuli öljyttyä terassi ruskeaksi. Onnistui oikein hyvin. Pari tuntia kuumassa auringonpaisteessa. Tuli samalla saatua aimo annos rusketusta itellekin. Tänään noi terassikelit vaan jatkuu. Jee.

Tässä on alkutilanne kuinka auringonpolttama terassi oli.

Tässä on puolet öljytty. Eron huomaa hyvin. Joo on se ruskea vaikka kuvassa näkyykin paljon varjoja.
Tässä työ on tehty. Kuvakulma on "mielenkiintoinen".

Puuöljypurkissa oli öljyä 3 l ja se ei kaikki mennyt tähän projektiin, joten öljysin vielä penkinkin.