Translate

lauantai 30. huhtikuuta 2011

HAUSKAA VAPPUA

Tippaleipiä, munkkeja, simaa, ilmapalloja, serpentiiniä...........

Vappu voi alkaa. Huomiseen, jos pää ei ole pipi.

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Virkkausta ja kuninkaallisia häitä

Virkkasin viimeiset kuusikulmiopalat samalla, kun katsoin telkkarista kuninkaallisia häitä. Oli ne upeat häät.

Joo, virkkaukseen. Tämä pieni peite on tarkoitettu eteisen tuolin päälle. Tuoli on vihreä ja odottaa, että päällystäisin sen. Vihreä ei ole minun värini ja se ei sovi käsityöläisen kotiin. Näin ensihätään virkkasin sen päälle uuden peitteen.

Peite painaa 350 g ja langat maksoivat 20,30 €. Työtä näiden kuusikulmioiden virkkaamiseen meni 30 tuntia. Pikkupeitteen arvoksi tuli 320,30 €.

Tältä peite näyttää läheltä.


Tässä se on eteisen tuolin päällä. Pikkupeitto.

torstai 28. huhtikuuta 2011

Perhosamppeliteline

Parvekkeelle uusi amppeliteline. Lidl myy tällaisia amppelikoukkuja 2,99 €/kpl. Kirpparilta joskus talvella löytynyt amppelisysteemi. Kukat vielä puuttuu.


Hauskasti tänä vuonna pääsiäinen, vappu ja äitienpäivä ovat kaikki peräkkäin. Saa juhlia joka viikonloppu.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Raparperi-mansikka piirakka

Raparperit kasvavat kohisten. Varmaankin 10 cm päivässä. Pari päivää sitten ei vielä näkynyt mitään ja tänään ne ovat jo 20 cm pitkiä.



Niistä piti tehdä kevään ensimmäinen RAPARPERI-MANSIKKA piirakka.

Minä teen piirakoita aina tällä samalla vanhalla reseptillä, kun en ole mikään Leipuri Hiiva. Tiedän, että se onnistuu. Täytteet vaan vaihtuu ja se on taas uusi piirakka. Vanhassa vara parempi.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Siman pullotusta ja sairastelua

Sima on pullotettu. Tein simapulloihin myös etiketit, jotta muistaa koska sima on valmista juotavaksi. Eikun odottamaan valmistumista.


Joo, meillä sairastetaan. Tytär on 39 asteen kuumeessa ja lihakset särkee. Kurjaa.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Sima

Siman ohje on Fariinisokeripussin kyljessä.

4 l vettä
250 g Fariinisokeria
250 g Taloussokeria
1-2 sitruunan mehu
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
rusinoita

Äsken tuli tehtyä simaa, jotta se ehtii VAPUKSI. Vappu on viikonloppuna.

Nyt vaan odottamaan, että sima jäähtyy kädenlämpöiseksi. Sitten voi lisätä hiivan. Huomenna pullottamaan.

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Punainen arkku

Arkku on nyt valmis. Maali loppui ja sain maalattua arkun kaksi kertaa. No pitää miettiä, maalaako sen vielä vai jättääkö tällaiseksi.

Tässä arkku on ekaa kertaa maalattuna ulkona.

Tällaiselta se näyttää omalla paikallaan. Kuvassa on kummia varjoja, kun ihana aurinko paistaa.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Lankalauantai

Äsken kun kävin ruokakaupassa mukaan tarttui kaksi lintuhäkkiä ja naulakko. Vahingossa. Ne halusivat välttämättä muuttaa meille. Eihän siinä muu auttanut kuin ostaa ne. Ne olivat -50 % alessa. Se helpotti huomattavasti päätöstä. Nyt on lähdettävä hommiin, jotta saa jotain valmista. Huomiseen.

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Pitkäperjantai

Ilmat ei ole oikein suosineet pihalla puuhasteluja. Aamulla satoi, mutta nyt taitaa toi aurinkokin näyttäytyä. On tullut oltua koko päivä sisällä, paitsi pakolliset koirien ulkoiluttamiset. Rauhallista virkkausta sohvan nurkassa.

torstai 21. huhtikuuta 2011

Kiirastorstai

Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille.

Kiva kun on tulossa kauniit ja lämpimät ilmat. Voi puuhastella pihalla kaikkea kivaa ja ei niin kivaa (haravoida). Kesärenkaatkin pitää vaihtaa autoon. Arkun kunnostus on vielä kesken, joten jatkan myös sitä. Katsotaan koska se on valmis. Virkattuja tipuja tällä kertaa.

keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Hiomakone

Oli pakko hakea uusi hiomakone, kun entinen ei vaan enää toimi. Työ on puolitiessään ja into on niin kova saada arkku valmiiksi ja päästä maalaamaan. Tämä hiomakone on erilainen kuin entinen. Tällä pääsee hiomaan pieniä nurkkiakin. Toivottavasti se on hyvä. Eikun työhön.

tiistai 19. huhtikuuta 2011

Sininen arkku

Nyt on menossa sinisen arkun uudelleen fixaus. Arkku on väärän värinen. Meinaan maalata sen, yllätys, yllätys PUNAISEKSI. Olen ulkona hionut sitä hiomakoneella, mutta äsken kone sanoi "sopimuksen irti" eli ei toimi enää. Puolet arkusta on hiottu. Toivottavasti kone on vaan kuumentunut liikaa ja toimii taas jonkin ajan kuluttua.

Osa 1.

Osa 2.
toivottavasti jatkuu huomenna.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Muotibloggaajan kirppishulinat

Kyllä elämä on ihmeellistä. En olisi ikinä uskonut, ellen olisi omin silmin nähnyt, mikä mahti muotibloggaamisella on. Eilen eräs muotibloggaaja oli myymässä vaatteitaan kirppiksellä ja hän oli mainostanut sitä blogissaan. Siellä oli valtavasti nuoria tyttöjä jo ennen kuin myyjä saapui paikalle. Sitten kun hän saapui paikalle, niin hänen myynnissä olevat vaatteet revittiin käsistä. Uskomatonta. Herätti paljon ajatuksia.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Palmusunnuntai

"Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle."

Nyt pitää lähteä kirppikselle. "Aikainen lintu madon nappaa" tai "nopeat syö hitaat." Että silleen. Sitten vielä äänestämään. Jännää.

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Pihahommia

Tänään on tullut puuhasteltua pihalla. Ilma on ihanan lämmin. Hiki tuli pihahommissa. Talvella lunta kasataan kasoiksi ja näin keväällä lumet levitellään pitkin pihaa, jotta ne sulaisivat nopeammin. Vaikuttaa ihan hölmöläisen hommalta, mutta tulihan tehtyä. Paljastuu sieltä lumen alta kaikkea kurjaa. Myyrät ovat kaivelleet nurmikon täyteen reikiä ja onkaloita. Tämä talvi on ollut oikein tuholaistalvi. Puput söivät omenapuun ja myyrät ovat kaivaneet pihan. Mutta ihanaa, kevät ja kesä ovat tulossa.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Ananaspitsipusero

Vaatekaappia pengottuani tuli sieltä vastaan tällaiset vaatteet. Puuvillalangasta virkatut vaatteet ovat kivoja pitää kesällä. Pellava kankaana on myös kiva kesämateriaali, vaikka se on heti ryppyisen näköinen. Sehän kuuluu pellavan ominaisuuksiin. Tykkään kaikista luonnonmateriaaleista.

torstai 14. huhtikuuta 2011

Orvokkeja äidille

Plantagenissa oli edullisia orvokkeja. 6 kpl/2,95 €. Ostin punaliloja, valkoisia ja sinisiä. Orvokit ovat kesäkukissa suosikkejani. Ostan niitä joka vuosi. Tykkään, kun ne kukkivat koko kesän, eivätkä ole kovin arkoja ja ne ovat niin kauniita.


Ruukkutilanne näyttää kovin huonolta, joten nyt on lähdettävä ruukkuostoksille, jotta voi istuttaa orvokit.

keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Päivänvarjo

Tässä se nyt on. Päivänvarjo, jota olen virkannut 82 tuntia. Tämä on se iso projekti, jota olen nyt tehnyt. Lankaa varjoon meni 900 g, eli se on melko painava. Sateenvarjo, jonka purin "raadoksi" maksoi 20 € ja langat makoivat 52,20 €. Päivänvarjon arvo on 892,20 €.

Tänään ei kylläkään ollut päivänvarjolle käyttöä, kun aurinko ei paistanut, mutta aurinkoista kesää odotellessa.

Tästä kaikki alkoi. Sateenvarjon "raato".

                             Päivänvarjo supussa.


Tässä päivänvarjo avattuna.

                        Hepsankeikka -päivänvarjo.

Verta, hikeä ja kyyneleitä. Ei vaitiskaan. Kyllä siinä muutaman kerran joutui purkamaan, kun suunnitteli samalla kun virkkasi, millaisen päivänvarjon sitä haluaa. Romanttinen hömppävarjo. Nimesin sen HEPSANKEIKKA -päivänvarjoksi.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Aurinkoinen aamu

Odotan malttamattomasti, että pääsen laittamaan parveketta kesäkuntoon. Kesäkukkia, tomatteja, yrttejä, mansikoita. Vielä pitää malttaa hetki. Tässä tältä aamulta tunnelmakuvia. Aamukahvit auringonpaisteessa.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Tyynynpäälliset

Äsken tuli ommeltua uudet tyynynpäälliset. Oli vähän sellainen olo, että mitäköhän sitä tekisi. Kun sitä aikansa pyörittyään keksi, että minullahan on uusia kankaita, joista tulee hyviä tyynynpäällisiä. Niiden tekeminen kun on niin nopeaa. Piti saada tehdä jotain pientä ja nopeaa. Onhan minulla menossa suuri ja erikoinen projekti, josta kuulette huomenna tai ylihuomenna.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Heräteostos

Ei minulla ollut mitään tarvetta ostaa mitään Ikeasta. Minun piti olla vaan ja ainoastaan seuraneitinä Ikean ostosreissulla, mutta kuinkas kävikään. Kyllä se on vaarallista lähteä mukaan. Pitäisi pysyä vaan kotona.

No, onhan tämä hyvä kun tulee "kesä ja kärpäset". Itseään on niiiiiiiiiin helppo huijata.

Lasikuvullinen kakkuvati.

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Tunturi Bella

Haaveilen tällaisesta uudesta polkupyörästä. Olen jo monta vuotta haaveillut uudesta pyörästä, mutta kun vanha on vielä ihan ajokunnossa, vaikka on vanhanaikainen, niin ei ole ollut tarvetta ostaa uutta pyörää. Mutta, kun tämä on niiiiiiiin ihana. Nykyinen pyöräni on kirkkaanpunainen, joten uuden pyörän pitää olla vaaleanpunainen. Tällainen naisellinen design. Aiai, voivoi.

Tunturi Bella, tahtoo

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Teehetki

Tänään on tavallinen perjantai. Siivousta, pyykinpesua, leipomista ja ruuanlaittoa. Siis ei mitään ihmeempää.

Teehetki touhun keskellä on kiva. Minulla on teemukina Taika -muki. Sen on suunnitellut Klaus Haapaniemi Iittalalle. Punaisena tietenkin. Tykkään kovasti.

torstai 7. huhtikuuta 2011

Vinkki

Bongasin tälläisen idean äsken Suomela lehdestä. Idea oli niin hauska, että pitihän se heti toteuttaa. Vielä on pääsiäiseen aikaa, joten sen ehtii hyvin vielä tehdä.

Suomela lehti, missä idea on.

Idea pääsiäisruohon kasvattamisesta pullossa.

Oma versioni. Pääsiäisohraa pullossa.
Lähikuva pullosta, jossa on hiekkaa ja ohranjyviä. Katsotaan miten kasvaa.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Marimekko 60 vuotta

Eilisen johdosta aloin pohtia mitä kaikkia Marimekon tuotteita minulla on. Aika paljon. Ihailen Marimekon vahvoja naisia, jotka ovat olleet "sitkeitä sissejä" ja luoneet Marimekon. Hyvä Suomi ja hyvä suomalainen Marimekko. Unikkokuosi on aina vaan kaunis, vaikka sitä on paljon. Niin minullakin. Kesällä hellehattu päähän ja reppu selkään ja nauttimaan kesästä.


Designmuseossa Helsingissä on parasta aikaa (18.3.-29.5.2011) Marimekko 60 vuotta näyttely.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Keravan kirppikset

Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen ja pääskysestä ei päivääkään.

Mitäköhän näistä linnuista on jo näkynyt? Upea ilma. Auton mittari näytti 9 astetta LÄMMINTÄ päivällä, kun tuli lähdettyä Keravan kirppiksiä kiertämään. Tein omasta mielestäni superlöydön. Ristomatti Ratian laukun. Oon ihan ihquna nyt.


Laukku sisältä. Todella paljon taskuja. Käyttämätön.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Appelsiinipuu

Iskän synttärilahja on Appelsiinipuu. Onnea vielä kerran ja kiitos lauantaisista synttärijuhlista.


Appelsiinipuu on ostettu Viherpajasta, joka on Vantaan Koivuhaassa. Ehdottomasti siellä kannattaa käydä. Siellä on Japanilainen puutarha, jossa on myös iso kalalammikko. Siellä on myös Kaktuskasvihuone. Ovella ei arvaakkaan mihin "salaiseen puutarhaan" sitä onkaan menossa.

Appelsiinipuu läheltä. Noi valkoiset pallerot on nuppuja. Toivottavasti se tuottaa hedelmää.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Sunnuntaikirppari

Piti käydä Helsingin Jäähallin kirpparilla tänään, koska se oli vikaa kertaa auki tältä erää. Se jatkaa sitten taas syksyllä. Siellä oli paljon porukkaa ja paljon myyjiä. Ei sieltä mitään erikoista löytynyt. Ostin sieltä tämän askartelukirjan.

Siinä on esimerkiksi pääsiäisaskartelua ja paljon muuta.
Yritin myös käydä samalla reissulla Vallilassa Valtteri kirppiksellä. Ei onnistunut, kun siellä on parkkipaikkoja liian vähän ja parkkeerauksessa villinlännen meininki. Ajelin parkkipaikan pari kertaa läpi löytämättä paikkaa ja sitten kun odotin yhden auton lähtevän, nuori mieshenkilö kiilasi siihen vaikka näki, että odotan sitä paikkaa. Eli, se siitä. Tädit kumoon.

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Lauantai

Pitkät mustat pitsisukat valmistuivat tässä jokin aika sitten. Niihin meni lankaa 325 g ja aikaa niiden neulomiseen meni 28 tuntia eli sukkien arvo on, työ 280 € ja langat 20, 30 € = 300,30 €.


Tässä kurkistus hameen alle. Ne ovat täyspitkät. Kaikki vaatteeni eivät ole punaisia. On myös mustaa. Hame on vanha, mutta kengät ovat ihka uudet. Niitä ei ole vielä päästy testaamaan, kun tuolla ulkona on niin paljon lunta. Kyllä se kevät sieltä tulee, on se joka vuosi tullut.



Eikun valmistautumaan iskän synttäreille. Siitä lisää maanantaina, kun on oikea synttäripäivä. Tänään on bileet.


perjantai 1. huhtikuuta 2011

Yrttejä

Keittiön ikkunanlaudalla kasvavia yrttejä.


Herneet ovat jo kasvaneet tosi pitkiksi noin kuukaudessa. Niitä voi käyttää salaateissa tai vaikka voikkarin päällä. Nam. Edessä kasvaa basilikaa, se on vielä pieni ja takana tilliä ja ruohosipulia.